Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 18 березня 2023, 14:59
1034
1

Ворскла – Металіст 1925. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

У новому році обидві команди ще не вигравали, хоча були близькі до перемоги

| Оновлено 18 березня 2023, 14:59
1034
1
Ворскла – Металіст 1925. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Металіст 1925

До очного протистояння «Ворскла» та «Металіст 1925» підходять сусідами по турнірній таблиці. Полтавська команда розташувалася на 9 місці, маючи після 17 матчів 19 очок, а у харків'ян на одне очко більше та 8 позиція.

Ворскла

Після зимової перерви підопічні Віктора Скрипника провели два матчі. У першому з них вони були дуже близькі до успіху, виграючи наприкінці його у «Зорі» 2:1. Проте вже у компенсований час футболісти «Ворскли» примудрилися пропустити два м'ячі у свої ворота та пішли з поля переможеними.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

У другому поєдинку з «Вересом», навпаки, полтавська команда уникла поразки, завдяки двом відбитим пенальті їхнім голкіпером Павлом Ісенком, знову-таки у вже доданий арбітром час до дев'яноста хвилин. Причому це вже не перший випадок, коли молодий воротар «Ворскли» рятує своїх партнерів. Згадаймо хоч би його бенефіс у півфіналі Кубку України сезону 2019-2020 років. Тоді ще 16-річний Ісенко взяв три післяматчеві одинадцятиметрові удари у грі з «Маріуполем».

Також слід відзначити у двох матчах результативні дії легіонера з Північної Македонії Сефері. У кожному він зробив по дублю. Всього ж на рахунку форварда вже 8 забитих голів цього сезону. Тож харків'янам треба бути особливо уважним до цього гравця.

І ще. У матчі з «Металістом 1925» тренерський штаб полтавців не зможе розраховувати на захисника Василя Кравця. Він пропустить майбутню гру через перебір жовтих карток.

Металіст 1925

На відміну від суперників, харків'яни провели вже три офіційні поєдинки у Прем'єр-Лізі в новому році. До речі, перший з них з «Олександрією» проходив ще 27 лютого, оскільки був перенесений з 6 туру. Саме в ньому футболісти «Металіста 1925» могли взяти повноцінні три очки, виграючи до 68-ї хвилини з рахунком 3:1. Але своєї переваги не втримали, а наприкінці ледь не пропустили й четвертий м'яч. Потім були розгром від «Шахтаря» 0:7 і ще одна нічия, тепер вже з «Чорноморцем» 1:1.

Якщо не брати до уваги провальну гру з гірниками, то загалом підопічні Едмара виглядали непогано. Приміром, у матчі з «Олександрією» для них все було нормально, поки не сталася череда травм деяких основних футболістів, включаючи воротаря Олега Мозиля. За словами одного із тренерів команди Олега Голодюка, довелося робити одразу чотири вимушені заміни, до того ж центральний захисник Євген Ткачук догравав останні 15 хвилин із пошкодженням, оскільки права на заміни вже не залишилося.

Щодо поєдинку з одеситами, то всім, звичайно ж, запам'ятався чудовий гол у виконанні Беки Вачіберадзе. До речі, то був його дебютний м'яч за харківський клуб. А найкращим бомбардиром команди залишається Ростислав Русин, на рахунку якого 4 голи.

Статистика матчів

У першому колі цьогорічного чемпіонату «Металіст 1925» переміг «Ворсклу» 3:2, причому переможний м'яч Андрій Борячук, який тоді перебував в оренді харків'ян, забив на 90+2 хвилині. Він же став автором першого голу. Ще один результативний удар вдався Владиславу Дмитренку. За «Ворсклу» забивали Марлісон та Руслан Степанюк. А ось Денис Олійник із пенальті не зумів переграти Олега Мозиля. Свій же прем'єрний матч суперники провели у сезоні 2021-2022 років. У Полтаві виграли господарі поля 2:0. У переможців гол забив Володимир Чеснаков, другий м'яч харків'янин Євген Ткачук відправив у власні ворота.

Орієнтовні склади:

«Ворскла»: Ісенко, Чеснаков, Хрипчук, Феліпе, Пердута, Челядін, Скляр, Юрченко, Павлюк, Сефері, Степанюк

«Металіст 1925»: Мозиль, Жичиков, Безуглий, Курило, Шершень, Мартинюк, Русин, Габелок, Вачіберадзе, Дмитренко, Бичек

Прогноз на протистояння:

Суперники гідні один одного і напевно прагнутимуть першої перемоги в новому році. Чаша терезів може схилятися, як в один, так і в інший бік. І все ж таки, припустимо, що гра завершиться внічию 1:1.

18 березня, субота

«Ворскла» – «Металіст 1925»
Полтава. Стадіон «Ворскла» ім.О.Бутовського. 13:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports+»
Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)
ВОРСКЛА – МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:1
Сделать ставку Зробити ставку
Melbet
  • 1.875
  • 3.52
  • 4.24
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді
Футбол | 25 квітня 2024, 00:13 6
Лунін здивував Реал умовою, за якої він залишиться у команді

Український воротар хоче підвищення зарплати

Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика
Футбол | 24 квітня 2024, 14:37 6
Італійський топ-клуб може влітку підписати Довбика

Форвард «Жирони» може продовжити кар'єру в «Наполі»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.