Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 лютого 2023, 15:44
13707
7

Гучне повернення УПЛ. Олександрія здійснила камбек проти Металіста 1925

Дебютний матч Руслана Ротаня на чолі клубу з Кіровоградщини завершився шістьма голами

| Оновлено 27 лютого 2023, 15:44
13707
7
Гучне повернення УПЛ. Олександрія здійснила камбек проти Металіста 1925
УПЛ

Із плином часу зимній сезон змінюється на весняний, і відповідні трансформації відбуваються й у футболі. А разом із тим до нашого життєвого розкладу повертається українська Прем’єр-ліга з матчами другої частини чергового розіграшу. Торік початок повномасштабної війни позбавив нас можливості спостерігати за грою команд навесні, проте минуло 365 днів, а Україна й досі стоїть, і буде стояти, хто б там що не пророкував. Відповідно, і футбол у нашій країні нікуди не подінеться.

Щоправда офіційна програма матчів чемпіонату розпочиналась не на вихідних, як зазвичай, а вже в перший день нового тижня, на який організатори змагань призначили проведення перенесеного матчу ще шостого туру національної першості поміж «Олександрією» та харківським «Металістом 1925». І якщо на початку жовтня тоді ще команда Юрія Гури планувала грати в Києві, проте через черговий обстріл зустрічі так і не відбулось, то вже цього разу під керівництвом нового головного тренера Руслана Ротаня представники Кіровоградщини грали на рідній «Ніці».

Так званий «весняний футбол» доволі швидко дав про себе знати, оскільки на футбольному газоні місцями збирались помітні за розмірами калюжі, а гравці подекуди не могли втримати рівновагу. Однак точно не особливості клімату вплинули на поведінку захисника харків’ян Ткачука біля правого флангу власного штрафного, коли той вирішив подарувати м’яч Мустафаєву передачею в ноги супернику. Миттєве переведення до центру чужих володінь завершилось ударом Третьякова повз голкіпера, і саме таким чином був забитий перший гол УПД у 2023 році.

«Олександрія» виглядала доволі впевнено на тлі несподіваного успіху, і навіть думки не виникало, що вже незабаром команда Ротаня може втратити контроль над перебігом подій на полі. А так і сталось на 21 хвилині, коли Ткачук завершив ударом головою подачу з кутового на лівому фланзі від Русина, пробивши в дальній кут чужих воріт. «Поліграфи» після позиційної помилки власного захисту спробували знову перевести гру до чужої половини поля, але одразу ж отримали контратаку у відповідь.

Чирук від центрального кола вільно добіг до меж володінь Гороха, після чого відіграв праворуч на Бичека, а той піймав голкіпера складним ударом у ближній кут. Ротань тоді був трохи спантеличений перебігом подій на полі, як і всі вболівальники, оскільки за зовнішніми ознаками гра точно не проходила за перевагою команди гостей. Одразу після перерви тренерський штаб «Олександрії» зробив дві заміни, але не встигли Кобзар та Кожушко потримати м’яч у ногах, як їхня команда знову наразилась на неприємності.

Цього разу явна помилка воротаря під час відбиття удару з правого флангу штрафного під поперечину у виконанні Русина завершилась добиванням із протилежного боку штрафного від Шершня. Після такого шоку від «поліграфів» можна було очікувати чого завгодно, проте вони вирішили все ж таки залишити голови холодними.

Господарі поля оточили чужий штрафний майданчик у позиційних атаках, і зрештою в одному з епізодів випадкову травму отримав воротар Мозіль, а Сидоренко, який з’явився замість нього, як відомо, цього сезону без двох-трьох м’ячів у власних воротах матчі не проводить. Власне, саме стільки й було потрібно команді Ротаня для того, аби врятувати цю гру. «Олександрія» поступово збільшувала тиск, і коли до гри долучились ще й Калітвінцев із Ковальцем, то якість почала даватись взнаки.

Мустафаєв продовжував роздавати гольові передачі, і другий його пас, із правого флангу штрафного на 68 хвилині, також пішов під удар у дотик для Третьякова. А вже незабаром слово мав і Кожушко на правому фланзі чужих володінь, коли скидав подачу Калітвінцева з протилежного боку поля під удар у падінні для Кобзаря. Господарі пробували й виграти цю зустріч, проте для першого матчу після довгої павзи цього було б занадто.

Наступний матч «Олександрія» проведе вдома проти дніпровського «Дніпра-1», а харківський «Металіст 1925» прийматиме донецький «Шахтар».

Українська Прем'єр-ліга. 6-й тур.

«Олександрія» – «Металіст 1925» - 3:3

Третьяков, 7, 68, Кобзар, 81 – Ткачук, 21, Бичек, 32, Шершень, 47

Чирук, 30, Вачіберадзе, 74, Русин, 76, Ткачук, 90+2

«Олександрія»: Горох – Цуріков (Калітвінцев, 67), Бабогло, Логінов, Мірошніченко – Рибалка (Ковалець, 67), Михайленко – Шулянський (Кожушко, 46), Волошин (Кобзар, 46), Мустафаєв (Авагімян, 87) – Третьяков.

«Металіст 1925»: Мозіль (Сидоренко, 56) – Шершень (Дмитренко, 79), Ткачук, Безуглий, Жичиков – Я. Мартинюк – Ременюк, Бичек (Капінус, 65), Вачіберадзе (Абдуллаєв, 80), Русин – Чирук..

Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ).

Стадіон: КСК «Ніка» (Олександрія).

Удари (у площину): 19 (8) – 6 (4)
Кутові: 12 – 3
Офсайди: 2 – 0.

ОЛЕКСАНДРІЯ - МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 3°C

Оцініть матеріал
(76)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Чудовий поєдинок щей як для весни.
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Умник
Матч супер.
Для меня как болельщика Динамо прекрасный результат
Злий Глобинець
Жаль що камбек нічийний. Краще, якби було 4:3.
maxno
Рано Ротаню клуб тренировать . А нечья смотрелась хорошо . так и произошло.