Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 27 лютого 2023, 16:04
3032
4

Олександрія – Металіст 1925. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Другу частину цього сезону Прем'єр-Ліги відкриє поєдинок підопічних Ротаня та Едмара

| Оновлено 27 лютого 2023, 16:04
3032
4
Олександрія – Металіст 1925. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Металіст 1925

Після зимової перерви футбол повертається на українські стадіони. У перенесеному матчі 6-го туру української Прем'єр-Ліги футболісти «Олександрії» у себе вдома на КСК «Ніка» прийматимуть харківський «Металіст 1925».

Олександрія

В турнірній таблиці «Олександрія» посідає високе 5 місце, маючи після 13 матчів 24 очки. Якщо брати до уваги лише втрачені очки, то олександрійці поки що йдуть нарівні з «Динамо», яке розташувалося на третій позиції. Тож господарі поля мають цілком реальні шанси на продовження боротьби як за призове місце, так і за участь у єврокубках на наступний сезон.

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Поєдинок із «Металістом 1925» стане офіційним дебютом для Руслана Ротаня біля керма нового клубу. У своїй ще нетривалій тренерській кар'єрі екс-гравець національної збірної України на клубному рівні має зовсім невеликий досвід, коли 2018 року був асистентом у В'ячеслава Шевчука у донецькому «Олімпіку». Натомість із грудня того ж року й досі він очолює молодіжну збірну країни.

З новим наставником, якому тепер допомагатимуть його давні партнери по «Дніпру» Сергій Кравченко та Володимир Єзерський, «Олександрія» вийшла з відпустки 12 січня та провела навчально-тренувальний збір у Туреччині. Там команда зіграла 10 матчів, з яких 2 виграла, ще 2 рази завершилв зустрічі внічию та 6 спарингів програла із загальною різницею забитих та пропущених м'ячів 11-16.

Щодо придбань та втрат, то на даний момент до колективу прийшли воротар Микита Шевченко, захисник Сергій Логінов та півзахисник Микола Михайленко. Вони замінили Олега Білика, Максима Дячука, Олександра Мельника, Олександра Демченка та Кирила Дришлюка. І ще. На зборах у Туреччині отримав серйозну травму один із лідерів команди Кирило Ковалець. У майбутньому матчі він, напевно, не зіграє, оскільки вирушив до Італії на лікування.

Металіст 1925

Іншого колишнього гравеця національної збірної України і також молодого тренера Едмара було призначено на посаду наставника харківського клубу восени минулого року, де він замінив Валерія Кривенцова. З Едмаром «Металіст 1925» провів 7 матчів (у двох переміг, у чотирьох зіграв внічию і лише один раз програв), завершивши першу частину чемпіонату на 7 місці і набравши загалом 18 очок.

Свій перший навчально-тренувальний збір харків'яни також проводили у Туреччині. Їхні показники контрольних матчів такі: проведено 9 ігор (4 перемоги, 2 нічиї, 3 поразки), різниця забитих та пропущених голів 7-6.

За час міжсезоння основний склад команди поповнився своїми вихованцями з U-19 – Самуель Обінайя, Леонардо Казаєс, Ігор Ногейра та Владислав Островський. А буквально за два дні до матчу з «Олександрією» харків'яни уклали контракт із 21-річним півзахисником Абдуллою Абдуллаєвим. З різних причин залишили клуб Андрій Борячук, Ілля Зубков, Артем Дудік.

Статистика матчів

В українській Прем'єр-лізі суперники провели лише один матч у сезоні 2021-2022 років. В Олександрії на КСК «Ніка» перемогли господарі поля з рахунком 2:0. Голи забили Кирюханцев та Дубра. Цікаво, що із 14 футболістів, які грали тоді у складі гостей, в команді залишилися лише Габелок, Кравченко та Ременюк. У тому ж сезоні суперники зустрічалися у Харкові в 1/8 фіналу Кубка країни. Виграла «Олександрія» 5:2. У переможців двічі відзначився Мустафаєв, по голу забили Копина, Кирюханцев та Устименко. Авторами забитих м'ячів у харків'ян стали Криськів та Ременюк.

А ось у контрольному поєдинку в серпні 2022 року перед початком нового сезону «Металіст 1925» переміг «Олександрію» з рахунком 2:1 (Курило, Зубков – Третьяков).

Орієнтовні склади:

«Олександрія»: Шевченко, Мірошниченко, Бабогло, Логінов, Цуріков, Рибалка, Михайленко, Третьяков, Авагімян, Кожушко, Мустафаєв

«Металіст 1925»: Мозиль, Жичиков, Безуглий, Ткачук, Шершень, Мартинюк, Габелок, Бичек, Русин, Ременюк, Чирук

Прогноз на протистояння:

Про те, в якій формі зараз знаходяться команди, поки що говорити складно. Тож поставимо на нічию.

27 лютого, понеділок

«Олександрія» – «Металіст 1925»
Олександрія. Стадіон «Ніка». 13:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports+»
Арбітр: Анастасія Романюк (Івано-Франківськ)
ОЛЕКСАНДРІЯ – МЕТАЛІСТ 1925. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 1:1
Parimatch
  • 1.87
  • 3.50
  • 4.30
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.89
  • 3.50
  • 4.24
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
donnerwetter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Злий Глобинець
Підтримую Олександрію! Потрібна свіжа кров у єврокубках! Та і конкуренція з Динамо за призове місце більш ніж бажана...