Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Проходить далі Манчестер Сіті
14.03.2023 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 1:1 7 : 0
Ліга чемпіонів
| Оновлено 15 березня 2023, 13:41
19725
36

Пента-трик Холанда. Ман Сіті знищив Лейпциг на шляху до чвертьфіналу ЛЧ

Цей вечір став бенефісом феноменального норвежця

| Оновлено 15 березня 2023, 13:41
19725
36
Пента-трик Холанда. Ман Сіті знищив Лейпциг на шляху до чвертьфіналу ЛЧ
Getty Images/Global Images Ukraine

Перший матч між командами закінчився не надто видовищними 1:1. Ще тоді здалося, що англійська команда зробила ставку на економію сил - мовляв, треба за «Арсеналом» гнатися, а в чвертьфінал можна і вдома у матчі-відповіді прохід оформити. Було цікаво, що на це скаже «Лейпциг». Після гри першої були думки, що підопічні Розе цілком здатні створити сенсцію.

Як відомо, Пеп Гвардіола на вирішальних стадіях ЛЧ любить робити експерименти, і вони переважно вилазять йому боком. То іспанець несподівано вирішить грати в три захисники у важливому матчі, хоча раніше цього не робив, то несподівано Стерлінга випустить в центр поля у фіналі. Щось схоже було й цього разу - пару Родрі в опорній зоні склав Джон Стоунз, який і на своїй рідній позиції в захисті дещо розгубив колишню впевненість.

Щоправда, такий хід цілком себе виправдав. Стоунз в новій ролі виглядав цілком органічно, постійно відкриваючись під передачі та сміливо беручи гру на себе. Але загострював не він - було кому і без нього. Де Брюйне постійно з правого флангу виконував навіси, але до пори до часу Гюндоган та компанія марнували їх або кіпер грав на перехопленнях.

Getty Images/Global Images Ukraine

Пресинг від «Ман Сіті» був настільки потужним, що забитий гол був питанням часу, «Лейпциг» банально не знав що робити. Холанд вже на одинадцятій хвилині міг після прискорення відкривати рахунок, але не реалізував вихід на Бласвіха після довгого закидання від Аке. Трохи пізніше в штрафному німців виникали пожежі, але їх якось вдавалося гасити...

... доки не настала дев'ятнадцята хвилина. Банальний навіс з кутового хоч і закінчився знову пожежею біля воріт «Лейпцига», але, здавалося, епізод був заграний. Але арбітр Славко Вінчич пішов дивитися повтор - була хоч і ненавмисна, але гра рукою. Пенальті. До м'яча підійшов Холанд і точним сильним ударом в правий нижній кут відкрив рахунок. Скринька Пандорри була відкрита.

Окрилений норвежець буквально відразу ж організував собі дубль. Він в наступній атаці запресингував Бласвіха, той невдало вибив, в результаті де Брюйне бив здалека. М'яч влучив у перекладину, відскочив у поле, а Холанд головою в порожні ворота знову забив.

Щось схоже на тінь небезпечного моменту мав Айдара, але його удар навіть згадувати не хочеться. Могли забивати натомість Холанд та Гюндоган, але з різних флангів штрафного били у воротаря.

Getty Images/Global Images Ukraine

Проте хорошого форварда м'яч знаходить сам. Вже у доданий час після навісу кутового і удару Бласвіх витягнув м'яч, але той стрибав по лінії воріт, Айдара побіг виносити і влучив якраз у коліно Холанда, що теж мчав туди. 3:0.

Побиття продовжилося і після перерви. Забив Гюндоган - з лінії штрафного більярдним ударом в нижній кут. Але було передчуття, що хет-триком Холанд сьогодні не обмежиться. Так і сталося - поки автор матеріалу роздумував, вживати у звіті слово «покер» чи «каре» після вдалого добивання Ерлінга, той звільнив його від вибору, здійснивши ще одне вдале добивання. Пента-трик - тепер Холанд стоїть поруч з Лео Мессі і Луїсом Адріано у списку авторів п'яти голів у ЛЧ.

Без сумніву, там міг бути і рекорд - і шостий, і сьомий, «Лейпциг» був в нокауті і довзолив би. Але Пеп вирішив дати норвежцю насолодитися оваціями трибун під час заміни і водночас поберегти для наступних матчів.

Getty Images/Global Images Ukraine

Разом з Альваресом, який замінив героя матчу, на поле вийшло безліч нових футболістів у складах обох команд. Гра відверто зупинилася, одні ліниво бігали, інші з надією чекали фінального свистка. Дивитися банально вже не було чого, але де Брюйне на останній доданій хвилині все ж вирішив і себе записати в автори голів - красивий удар з лінії штрафного в дев'ятку встановив підсумковий рахунок 7:0.

Навіть висновків робити не хочеться. Залишається надіятися, що сьогоднішні настрій і поточна форма англійської команди збережуться хоч на ще кілька поєдинків і подарують нам аналогічні футбольні вечори. Це був той випадок, коли гру в одні ворота теж було цікаво дивитися - з Холандом на полі, звісно.

А для «Лейпцига» євросезон завершений, йому залишається, як кажуть наші тренери після чергових вильотів з єврокубків, зосередитися на внутрішніх змаганнях.

Ліга чемпіонів 2022/2023. 1/8 фіналу. Матч-відповідь

«Манчестер Сіті» - РБ «Лейпциг» - 7:0 (перший матч - 1:1)

Холанд, 22, пен, 24, 45+2, 53, 57, Гюндоган, 49, де Брюйне, 90+2.

де Брюйне, 67, Аканджі, 77 - Вернер, 34.

«Манчестер Сіті»: Едерсон - Аканджі, Діаш, Аке - Родрі (Філліпс, 63), Стоунз (Гомес, 63) - Бернардо Сілва, де Брюйне, Гюндоган (Марез, 54), Гріліш (Фоден, 54) - Холанд (Альварес, 63).

«Лейпциг»: Бласвіх - Хенрікс (Клостерманн, 79), Орбан, Гвардіол, Раум - Кампль, Ляймер, Айдара (Сімакан, 63) - Собослаї (Ольмо, 72), Вернер (Поульсен, 63), Форсберг (Андре Сілва, 63).

Арбітр: Славко Вінчич (Словенія).

Стадіон: «Етіхад» (Манчестер, Англія).

МАНЧЕСТЕР СІТІ - РБ ЛЕЙПЦИГ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Кевін Де Брейне (Манчестер Сіті).
57’
ГОЛ ! М'яч забив Ерлінг Холанд (Манчестер Сіті).
53’
ГОЛ ! М'яч забив Ерлінг Холанд (Манчестер Сіті).
49’
ГОЛ ! М'яч забив Ілкай Гюндоган (Манчестер Сіті).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Ерлінг Холанд (Манчестер Сіті).
24’
ГОЛ ! М'яч забив Ерлінг Холанд (Манчестер Сіті).
22’
ГОЛ ! З пенальті забив Ерлінг Холанд (Манчестер Сіті).
Оцініть матеріал
(93)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 36
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Аргумент
Холланд в одном матче забил больше чем Беседин за 10 лет 
vovadocent
Холанд - просто класичний центр-форвард: сам нічого не створює, але вибір позиції - ідеальний. 
Та попри все я вважаю що арбітр намутив: пеняль вельми сумнівний, Едерсона навіть жовтою не нагородив (хоча як на мене там червона), Грілішу за явну симуляцію теж жовтої не дав.. Хто зна як би пішло без першого голу? 
Flexandr
Супряга намного качественнее и топовее, чем Холанд (c)
Макс Максов
Машина завелась! Не думав, що Ляйпциг не дасть бою...
Soler61
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Первый Среди Равных
дивовижно, як ці дніща в першому матчі зіграли аж у нічию
Igor_iron
З приводу гри Холанда він просто вміє зайняти позицію і все, бо не одного красивого голу не було на відміну від Де Брюйне. Хлопець має талант в зайнятті позиції і все 
Springfield
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Igor_iron
Те що МС виграв впевнено і Холанд красавчик питань не має , але такі команди до фіналу ЛЧ не дотягнуть , скоріше у фінал вийде Інтер з його валідольною грою, от побачите 
ALM
Та хоч 10 забийте в одному матчі, все одно ЛЧ не виграєте
Mike Fury
Вот кто стоит своих денег, в отличие от Мурла
Аргумент
Когда уже Динамо сыграет в еврокубках весной ,наверное все уже забыли когда это было ,Динамо бы такого нападающего как Холланд ,жаль что Беседин таким не стал 
New Zealander
Мансіті прям як Шахтар. Теж 7 м'ячів поклав у ворота Металіста. Та й в ЛЧ бувало 7 забивав у ворота Бате.