Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 13 березня 2023, 02:11
8350
6

Ісенко знову це зробив. Ворскла врятувалась від поразки в грі проти Вереса

Голкіпер команди Віктора Скрипника потягнув два пенальті в компенсований час

| Оновлено 13 березня 2023, 02:11
8350
6
Ісенко знову це зробив. Ворскла врятувалась від поразки в грі проти Вереса
УПЛ

Уся увага пересічних українських уболівальників під час недільної частини сімнадцятого туру національної першості була захоплена матчем лідерів за участі дніпровського «Дніпра-1» та київського «Динамо». Проте не варто було також забувати про паралельну зустріч у Рівному, де місцевий «Верес» приймав полтавську «Ворсклу», и при цьому команди в турнірній таблиці розділяла навіть менша кількість очок, аніж більш статусних суперників. Однак позиції колективів у нижній частині турнірної таблиці все ж таки відігравали значну роль.

Усі найяскравіші моменти доступні в режимі Live в Telegram Sport.ua

Погода на теренах нашої країни цими днями – це щось. Лише за час першого тайму звітної зустрічі приємне весняне сонце змінювалось на потужний снігопад, який перетворювався на дощ, після чого все повторювалось у довільному порядку. Грати за таких умов було ще тим випробуванням, але футболісти не знітились, і намагались демонструвати пристойні швидкості, які подекуди навіть перевищували аналогічні показники в паралельній грі.

«Верес», як і в матчі проти «Чорноморця» тиждень тому (1:3), несподівано розпочинав із активної позиції в пресингу на чужій половині поля, але полтавському колективу вдалось доволі швидко обійти всі потенційні пастки. Зрештою, команда Віктора Скрипника увімкнула техніку та блискавичні розіграші перед чужим штрафним посеред першого тайму, і майже одразу створила гідний гольовий момент.

Однак, скільки ми будемо ще розглядати явний вихід м’яча за лицьову під час прострілу з лівого флангу від Кравця на ближній кут воротарського для Сефері, який потім виконає удар під дальню стійку. Точно не менше, аніж намагались прискіпливо переглядати повтор цього моменту в пошуках істини. У арбітрів подібної можливості, на жаль, не було, тож неправочинний гол «Ворскли» все ж таки зарахували.

І якби гравця рівненського колективу були б трохи спритнішими в чужому штрафному, то цей прикрий епізод їм удалось би перекрити відносно швидко. Божевільний момент мав Гайдучик одразу після пропущеного м’яча, але передачу Пасіча з лівого флангу перевів повз дальню стійку порожніх воріт. До кінця тайму команди обмінялись ще по одному гольовому випаду, але зрештою гості пішли на перерву з перевагою за рахунком.

Друга половина гри розпочиналась для «Вереса» штрафним біля правого кута чужих володінь, із якого Кльоц вирішив пробити в дальній кут на незручній для голкіпера висоті, і Ісенко ледь не вперше був вимушений помилитись під час порятунку власних воріт. Рикошет від воротаря пішов у Кравця, а той випадково зрізав м’яч у власні ворота. На хвилі від такого різкого початку тайму команди навіть не помітили початок чергового снігопаду.

«Ворскла» тоді почала припускатись невимушених помилок під час побудови власних атак, що зрештою призвело до контрвипаду суперників на завершення повної години ігрового часу. Пасіча запустили передачею до лівого флангу, звідки він знову зіграв до центру штрафного на Гайдучика, а той із другої спроби нарешті виконав роботу центрального нападника. Господарі поля піймали кураж, і намагались постійно турбувати Ісенка пострілами різного калібру, і тривалий час команда Скрипника не могла зупинити наступи на власні ворота.

Лише під завісу зустрічі гості з Полтави пригадали, що існують ще й чужі ворота, а на табло майорить несприятливий для них рахунок. Масований штурм воріт Когута зрештою призвів до випадкового фолу Кльоца в боротьбі в центрі штрафного на 85 хвилині, після чого дубль ударом у центр воріт із пенальті оформив Сефері.

«Ворскла», можливо, радо б погодилась і на підсумкову нічию в той момент, але суперникам двох м’ячів на власному рахунку було замало, і тому вони проводили компенсовані хвилини на чужій половині поля. Зрештою, «Верес» заробив пенальті зусиллями Черниша біля лівого кута штрафного, із чим також можна було посперечатись у контексті місця порушення правил з боку Хрипчука. Але Кльоц ударом у лівий кут не пробив Ісенка, після чого Чеснаков фолом не дав добити Шестакову, але й другий постріл із позначки, від Вовченка, потягнув воротар команди Скрипника.

У наступному турі рівненський «Верес» зіграє домашній матч проти дніпровського «Дніпра-1», тоді як полтавська «Ворскла» прийматиме харківський «Металіст 1925».

Українська Прем'єр-ліга. 17-й тур.

«Верес» – «Ворскла» - 2:2

Кравець, 48 (авт.), Гайдучик, 60 – Сефері, 25, 86 (пен.)

На 90+3 хвилині Дмитро Кльоц («Верес») не забив пенальті (воротар).

На 90+4 хвилині Семен Вовченко («Верес») не забив пенальті (воротар).

Балан, 20, Курко, 58, Кльоц, 85 – Кравець, 30, Павлюк, 47, Скляр, 55, Феліпе, 57, Юрченко, 70, Чеснаков, 90+4

«Верес»: Когут – Гагун, Вовченко, Курко, Балан – Кучеров, С. Шарай (Лебеденко, 74) – Г. Пасіч (В. Шарай, 82), Кльоц, Дахновський (Блізніченко, 80) – Гайдучик (М. Шестаков, 75).

«Ворскла»: Ісенко – Чеснаков, Хрипчук, Феліпе (Челядін, 71) – Кравець, Юрченко, Павлюк (Черниш, 71), Скляр (Кане, 71), Пердута – Сефері, Степанюк.

Арбітр: Юрій Іванов (Макіївка).

Стадіон: «Авангард» (Рівне).

Удари (у площину): 9 (4) – 10 (5)
Кутові: 4 – 5
Оффсайди: 2 – 4.

ВЕРЕС - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 2°C

Події матчу

86’
ГОЛ ! З пенальті забив Таулянт Сефері (Ворскла).
60’
ГОЛ ! М'яч забив Микола Гайдучик (Верес).
48’
ГОЛ ! Автогол забив Василь Кравець (Ворскла).
25’
ГОЛ ! М'яч забив Таулянт Сефері (Ворскла).
Оцініть матеріал
(66)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
vitaha33
Ісаєнко звір щодо пенальті, скільки вже потягнув...
SeM077
Верес вітаю з непоганою грою. А Ворскла як була безхребетною при Скрипнику так і залишилась. Я взагалі не розумію чому його не попруть ніяк, ну немає ні гри ні стабільності, а про вибір складу взагалі промовчу (для чого ставити в основі Хрипчука, який і в грі з Зорею лажав так і тут, якщо є Яворський, також питання до Павлюка). І взагалі ворскляни повинні Ісенкові пам'ятник поставити. Пеналі взагалі якісь дивні ставили.
Макс Максов
Ісенко на наших очах, творить історію!
Вова Писаренко
Я думал при Максимове мы дно...не есть ещё куда стремиться)
Лютый Кандибобер
Молодец парень, не боиться гадать на пеналях и чисто на психологии угадывает
Sandrik85
Не фартовий стадіон у Рівному