Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 11 березня 2023, 20:11
3581
1

Лідерам варто остерігатись. Зоря ефектно розібралась зі Львовом

Дві гольові передачі від новачка Герреро допомогли команді ван Леувена здобути перемогу

| Оновлено 11 березня 2023, 20:11
3581
1
Лідерам варто остерігатись. Зоря ефектно розібралась зі Львовом
ФК Зоря

Тривала зимова павза змусила нас трохи підзабути реалії української Прем’єр-ліги, проте вже перші вихідні після повернення національної першості вийшли настільки запальними, що вболівальники почали вимагати продовження видовища. І такі команди, як луганська «Зоря» на чолі з нідерландським фахівцем Патріком ван Леувеном, завжди здатні забезпечити яскраві емоції, що знайшло підтвердження в стартовій грі цієї команди в другому колі проти полтавської «Ворскли» (3:2).

За тиждень після тієї звитяги «мужики» намагались продовжити наздоганяти дніпровський «Дніпро-1» та донецький «Шахтар» за рахунок номінально домашньої гри проти «Львова», який поновив розіграш чемпіонату перемогою над закарпатським «Минаєм» (1:0).

Оскільки за календарем у нас панує весняна погода, то й у столиці в цей день ніхто не здивувався ранковому туману, який під завісу нашої гри ледь не суцільним шаром опустився на поле. Гравцям через це довелось бути активними для того, щоб глядачам було комфортно їх розрізняти на загальному тлі, що в свою чергу подарувало нам чимало хвилин швидкого футболу. «Зоря» при цьому намагалась відігравати провідну роль в атаці, тоді як суперники робили акцент на протидії у вигляді контрнаступів.

Матч до певного часу здавався цілком рівним, і навіть «Львову» вдавалось створювати більшу кількість загроз воротам Сапутіна, аніж отримував викликів Рибка. Однак реалізація в команди Олега Дулуба шкутильгала аж ніяк не менше, аніж у першій половині сезону, тож суперники в підсумку не стали себе стримувати від можливості на 34 хвилині вискочити до швидкого наступу через правий фланг, який завершував простріл Герреро під удар у дотик для Русина.

Панамський новачок команди ван Леувена – справжня знахідка для «Зорі» на початку другого кола. Свої аргументи щодо цього твердження власне футболіст поступово додавав за ходом подій другої половини гри, яку відкривала подача Бутка з правого флангу на 54 хвилині на дальню стійку для Імерекова, після якої майже всі запитання щодо переможця гри були зняті автоматично.

Однак «золоті леви» на характері намагались не дозволяти номінальним господарям продовжувати перебувати на власній половині, і постійно пропонували вертикальний футбол у відповідь. Однак всі наміри «Львова» остаточно зруйнував Герреро, коли з його ефектного пасу зовнішнім боком стопи з лівого флангу зльоту поклав м’яч у ближній кут Булеца в центрі штрафного.

Сталось це на 70 хвилині, і вже в наступній атаці вчергове в цьому році помилились арбітри. Забитого м’яча не дорахувався на власному рахунку Богунов, якому призначили помилковий офсайд під час спроби замкнути відскок від правої стійки, у яку перевів постріл Грисьо воротар. Цей гол міг би багато чого змінити в контексті м’яча Бугая на 87 хвилині, коли Богунов усе ж таки відігрався на суперниках гольовою подачею, проте за кілька хвилин до фінального свистка розрив за рахунком усе ж таки був занадто значним.

У наступному турі луганська «Зоря» зіграє гостьовий матч проти київського «Динамо», а «Львів» прийматиме криворізький «Кривбас».

Українська Прем'єр-ліга. 17-й тур.

«Зоря» – «Львів» - 3:1

Русин, 34, Імереков, 54, Булеца, 70 – Бугай, 87

Імереков, 28 – Никитюк, 39, Антоніо, 51, Траоре, 64

«Зоря»: Сапутін – Снурніцин, Батагов, Імереков, Бутко – Булеца (Дришлюк, 85), Бражко, Мишньов (Чурко, 75) – Хлань (Антюх, 66), Герреро (Погорілий, 75), Русин (Хахльов, 86).

«Львів»: Рибка – Траоре, Никитюк, Ґабріель, Кузик – Алібеков (Богунов, 68) – Грисьо, Антоніо, Бєляєв, Свржняк (Мильченко, 55) – Ессеола (Бугай, 46).

Арбітр: Дмитро Бондаренко (Одеса).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 10 (7) – 5 (3)
Кутові: 7 – 4
Офсайди: 4 – 1.

ЗОРЯ - ЛЬВІВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Події матчу

87’
ГОЛ ! М'яч забив Владислав Бугай (Львів).
70’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Булеца (Зоря).
54’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Імереков (Зоря).
34’
ГОЛ ! М'яч забив Назарій Русин (Зоря).
Оцініть матеріал
(28)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини
Футбол | 25 квітня 2024, 18:50 0
Лунін може не зіграти матч-відповідь проти Баварії. Стали відомі причини

Місце у воротах Луніна може зайняти Куртуа

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Вполне хорошо. Герреро нравится, Бутко чёткие передачи давал.
После 3-0 расслабились конечно. Боковой сильно ошибся, украл гол у Львова. Он не повлиял бы конечно, но тем не менее. Как пропустили, так сразу вернули себе мяч и могли громить.
Зарю, с уверенной победой!