Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Легка атлетика
| Оновлено 07 березня 2023, 03:17
526
0

ПРОЦЕНКО: «Сріблом ЧЄ задоволений. Міг стрибати вище, але не цього разу»

Український стрибун у висоту в Стамбулі зайняв друге місце з результатом 2,29 м

| Оновлено 07 березня 2023, 03:17
526
0
ПРОЦЕНКО: «Сріблом ЧЄ задоволений. Міг стрибати вище, але не цього разу»
Getty Images/Global Images Ukraine. Андрій Проценко

34-річний стрибун у висоту Андрій Проценко прокоментував здобуття срібної медалі у Стамбулі на чемпіонаті Європи 2023 в приміщенні:

«Не люблю приховувати свої емоції. Я задоволений стрибками, все йшло добре. Трішки не доборовся. Тобто, я боровся, але не вийшло. Знову друге місце, але я цим задоволений. Проте ще є час, пострибаю.

Все йшло легко? Ні, це не нашкодило. Добре, що усе йшло добре. Бо у мене буває таке, що все починає ламатися, але потім виправляється. Може трішки не розбігався, але у технічному плані все було добре. Задоволений своїми стрибками. Міг стрибати вище, але не цього разу.

Особливості розбігу у фіналі? Трішки було незручно, бо я біг від з'єднання з доріжкою, трохи більше пів стопи. Через це мені заважали фішки, а там подовжувач лежав, який не можна було прибрати. І я його постійно посував, бо він трішки зіскочив і лежав у мене на розбігу. Тож я його відсовував та стрибав. Вони посунули сектор, але треба було ще трішки посунути. Італієць Фассінотті стрибав взагалі з доріжок, йому не вистачило пів метра. Якби посунули на пів метра – було б усім зручніше.

Так, його сектор посунули після кваліфікації. Ми бігли по дошках, і потім стрибали, а зараз один італієць звернувся, бо у нього ширший розбіг. Зверталися до організаторів, щоб його посунули, але... Мені було добре, але трішки заважало.

Чи заважали фінали бігунів? Це заважало – бігуни на 3000 метрів, плюс у мене йшов час. Час не зупиняли, бо я біг не по доріжках, а збоку. Вони пробігали і забирали в мене час. Але я звик, що на змаганнях бувають різні ситуації, за рахунку свого досвіду не звертав уваги.

Поразка у фіналі від нідерландця Амельса? Він добре готовий у цьому сезоні. У Банській-Бистриці взяв 2.28 м з запасом. Висоти підіймалися по два сантиметри, це невелика різниця, її міг взяти хто завгодно. Той-таки німець Тобіас Потьє міг теж взяти, трішки йому не вистачило. Стрибки на 2.31 м? За відчуттями – непогані спроби. На 2.33 м непогано, я побіг жваво, і через це було близько.

Чому українські стрибуни круті? Бо у нас гарна школа, більш технічна, ніж у багатьох країнах. І все ж у нас професійні тренери, а не викладачі фізкультури, що готують спортсменів. Бо в інших країнах тренерська діяльність, зазвичай, – це хобі, і вони мають десь працювати, а у нас це професійне заняття, якому тренери віддаються повноцінно.

Подальші плани на 2023 рік? Відпочинок – тиждень, мабуть, і підготовка до літа. Бо до нього залишилося не так багато часу. Сезон починається 5 травня у м.Доха, перший етап Діамантової ліги. Сумніваюся, що я туди поїду, бо сезон довгий, у вересні закінчується, фінал Діамантової ліги 15 вересня. Підготовка буде у Португалії».

Український стрибун Андрій Проценко вдруге у кар'єрі став віце-чемпіоном Європи в приміщенні, першу медаль він здобув у 2019 році. Крім цього, Проценкові вдалося продовжити медальну серію на рівні чемпіонатів світу та Європи: у 2022 році він став бронзовим призером і на ЧС, і на Євро на відкритому повітрі.

Оцініть матеріал
(4)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.