Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат України
| Оновлено 03 березня 2023, 18:29
9227
6

Артем БОНДАРЕНКО: «З 2022 року українським футболістам почали довіряти»

З початку війни ми багато чого оцінили наново

| Оновлено 03 березня 2023, 18:29
9227
6
Артем БОНДАРЕНКО: «З 2022 року українським футболістам почали довіряти»

Молода зірка УПЛ та атакувальний півзахисник ФК «Шахтар» Артем Бондаренко став новим гостем YouTube каналу титульного партнера «гірників» Parimatch Ukraine. У свіжому випуску футболіст поділився думками про переможні фактори у драматичному матчі проти «Ренну», відмінні риси ФК «Шахтаря» і свою роль в команді «гірників», важливі світоглядні зміни в житті та футболі після початку війни. Занотували найголовніше.

Нація і менталітет змінилися – у футболі це теж відчувається
Війна настільки загартувала нашу команду, що на футбольному полі зараз кожний з нас готовий боротися, допомагати, підказувати і підтримувати один одного. Все це дає можливість добиватися результату. Зараз наша команда, як один кулак, в якому всі – б'ються. Як каже Ігор Йовічевіч, футбольний бог десь забирає, десь додає. Цього разу він повернув нам борг за гру з Реалом – тоді ми пропустили гол за 20 секунд до завершення матчу.

«Шахтар» вирізняє те, що ми граємо в розумний футбол
Є кілька відмінностей, які вирізняють «гірників» з-поміж інших клубів в УПЛ. Перше, майже всі футболісти є вихованцями футбольної академії «Шахтаря», грали і взаємодіяли в різні періоди – цей досвід сильно пов'язує і підсилює. Друге, в команді є сплав молодості й досвіду: Тарас Степаненко, Ярослав Ракицький, Андрій Пятов та інші «старожили» завжди підстрахують нас, молодих футболістів. Третє, команда донецьких гірників – зіграна та розумна.

Щодо моєї ролі в команді, то вона співзвучна з позицією у грі. На полі півзахисник повинен поєднувати захист і напад. Я з цим справляюсь і під час матчів, і в клубному житті.

2022 – рік переосмислення життя і свого покликання
З початку війни ми багато чого оцінили наново. У нас змінилося бачення життя, світу, пріоритетів. Я більше почав цінувати спілкування з друзями, з батьками і близькими людьми. У контексті футболу переміни теж відбулися – українським футболістам почали нарешті довіряти, і ми виправдовуємо цю довіру.

Я не втомлююся повторювати вболівальникам, що зараз від нас усіх залежить дуже багато. Потрібно вірити в армію і підтримувати хлопців на передовій. Робити все можливе на своєму місці. За можливості дивитися УПЛ, і звісно, вболівати за «Шахтар».

Дивіться повне ексклюзивне інтерв’ю Артема Бондаренка на YouTube каналі Parimatch Ukraine.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 6
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
avk2307
Бондаренко классный игрок и реально один из лучших  и будущее сборной.
Но Статья - юмор средней руки. Особенно абзац про те , що відрізняє Шахтар поміж інших клубів.
Умник
Поэтому купили на левый фланг таджика
Remark
Не "начали" доверять, а "пришлось" начать доверять.
McLay
Так, ''досвіду'' у нього стільки,  що може собі дозволити говорити про світовий рівень довіри до україського футболу!😂
Бондаренко Александр
Не плохой игрок,хорошо видит поле,может отдать последний пас,не плохо поставленный удар,но мне кажется ему скорости не хватает или физподготовки