Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 23 лютого 2023, 14:46
256
0

Айнарс БАГАТСКІС: «Всі думки про матч із Італією»

Наставник збірної України — про очікування від матчу з Італією

| Оновлено 23 лютого 2023, 14:46
256
0
Айнарс БАГАТСКІС: «Всі думки про матч із Італією»
fbu.ua. Айнарс Багатскіс

Головний тренер збірної України поділився думкою про поєдинок кваліфікації чемпіонату світу проти команди Італії.

«Як завжди, в збірній України емоції, робоча етика — все це на особливому рівні. Всі у доброму гуморі, всі із задоволенням грають один проти одного, і відчувається, що протягом сезону хлопцям не вистачає цієї частини баскетбольного життя — національної команди.

У нас було два тренування в Ризі, на нашій домашній арені, і після цього ми цілий день добиралися в Італію. У нас 10 гравців в обоймі, адже через певні проблеми зі здоров’ям в нашому розпорядженні немає повного складу.

Звичайно, у деяких гравців є мікротравми, сезон стартував вже сім місяців тому. На це ніхто не звертає уваги, адже не важливо, які гравці в команді, важливо, як ми граємо, якою буде якість нашого баскетболу. І переповнені енергією ми готові грати проти Італії.

У мене в тренерській кар’єрі було багато матчів проти італійських команд — клубів та збірних. Я грав проти багатьох їхніх гравців. І з червня минулого року ми двічі протистояли збірній Італії. В цих зустрічах ми демонстрували по справжньому якісний баскетбол 16 хвилин. Цього було достатньо для того щоб перемогти Італію у фінальній частині Євробаскета та програти їм в Ризі. Але це було в минулому.

В професійному спорті немає минулого та немає майбутнього. Є тільки сьогоднішній день, на якому ми маємо сфокусуватися. Всі думки про гру з Італією. І знову ж таки: ми добре знаємо гравців суперника, вони добре знають наш склад. Але в Італії буде перевага домашнього майданчика, всі квитки на цій чудовій арені розпродано. Ми знаємо, чому ми тут, ми знаємо, чому ми граємо в баскетбол, ми знаємо, що ми представляємо Україну у важкі для країни часи. Ми готові до матчу.

Важко вигадувати постійно щось нове. Базуючись на тому, що ми робили в попередніх матчах, ми зробимо певні зміни у грі. Не можливо повністю змінити гру: можна змінити деталі, як в нападі, так і в захисті. Але найважливіше у баскетболі — це фізична складова. Баскетбол починається саме з фізичної боротьби, з того, як ти готуєш своє тіло, наскільки агресивно ти граєш проти суперника. На обох кінцях майданчика. З цього все починається», — сказав Багатскіс.

Поєдинок Італія — Україна відбудеться у четвер, 23 лютого, у Ліворно. Початок матчу о 22:00 за Києвом. Sport.ua проведе текстову онлайн-трансляцію матчу Італія — Україна.

Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.