Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

23.02.2023 22:00 – FT 2-й матч. Результат першого матчу 1:2 2 : 1
4 : 5 Серія пенальті Серія пенальті
Шахтар Донецьк Проходить далі
Ліга Європи
| Оновлено 23 лютого 2023, 19:52
10954
15

Ренн – Шахтар. Прогноз та анонс на матч 1/16 фіналу Ліги Європи

Побачити Ренн і не померти

| Оновлено 23 лютого 2023, 19:52
10954
15
Ренн – Шахтар. Прогноз та анонс на матч 1/16 фіналу Ліги Європи
Getty Images/Global Images Ukraine

23 лютого на стадіоні «Роажон Парк» підопічні Йовічевіча проведуть повторний поєдинок проти «Ренна». Гра розпочнеться о 22.00 за київським часом. Щоб оформити путівку до 1/8 фіналу Ліги Європи, українській команді достатньо не програти. Однак майбутній поєдинок обіцяє донеччанам серйозні випробування.

Ренн

До моменту поновлення чемпіонату Франції після зимової відпустки, «Ренн» мав дуже серйозну серію без поразок: упродовж чотирьох місяців. Бретонці не програли жодного поєдинку у груповому турнірі Ліги Європи, а у Лізі 1 на той час посідали третє місце.

Проте рестарт сезону підопічним Женезіо явно не задався. Напередодні першої гри проти «Шахтаря» «Ренн» зазнав двох поразок поспіль у внутрішньому чемпіонаті, що відсунуло його на шосте місце в турнірній таблиці. Плюс поразка у першій грі проти «Шахтаря» - і окремі голоси, які тихо заявляли про кризу «червоно-чорних», переросли у дружній багатоголосий хор.

Але за констатацією очевидних останніх невдач «Ренна» в жодному разі не можна упускати той момент, що, втративши стабільність та удачу в атаці, команда Женезіо все ще залишається дуже серйозною бойовою одиницею. Вона точно в хорошому тонусі, і в цьому компоненті значно перевершує «Шахтар».

Гра «Ренна» загалом теж залишає приємне враження: команда на ходу, без явних ігрових вад, з виконавцями хорошого рівня. Що й довів нещодавній матч проти «ПСЖ» у рамках внутрішнього чемпіонату.

І якщо криза у грі «Ренна» справді була, то, мабуть, команда вже почала її долати. Перед поєдинком у відповідь проти «гірників» бретонці у рідних стінах зіграли черговий матч внутрішнього календаря – проти середняка «Клермона». І здобули комфортну перемогу – 2:0. Обидва м'ячі на рахунку Калімуендо.

У тому поєдинку Женезіо дав змогу перепочити деяким гравцям основи. Проте така ротація не вплинула на малюнок гри: «Ренн» домінував упродовж усього поєдинку. І заслужено переміг.

Ця вікторія дозволила «червоно-чорним» піднятися на одну сходинку в табелі про ранги: зараз команда посідає п'яте місце у чемпіонаті Франції.

Шахтар

Після першого матчу проти «Ренна», зіграного у Варшаві, донеччани продовжили тренувальну роботу у столиці Польщі.

За два дні до повторної зустрічі українська команда прибула до Ренна.

Йовичевич взяв на гру 28 футболістів. Серед них – зимові новачки: Ракицький, Келсі та Гочолеїшвілі. Також прибули до Франції і раніше травмовані Очеретько, Швед та Назарина.

Проте навряд чи варто очікувати особливих змін у складі «Шахтаря» порівняно з першим поєдинком. На фініші навчально-тренувальних зборів у Туреччині тренерський штаб «гірників» награвав саме той склад, який зіграв перший нинішнього року офіційний поєдинок. Зіграв непогано – і за результатом, і за змістом.

Тож, найімовірніше, на «Роажон Парк» 23 лютого ми побачимо тих самих одинадцять футболістів «Шахтаря», які виходили в основі на перший матч проти «Ренна».

Особисті зустрічі

Дві перемоги з двох спроб: такий підсумок попередніх протистоянь опонентів. Взимку 2005 року в Кубку УЄФА «гірники» на виїзді здолали «Ренн» з мінімальним рахунком 1:0. Перемогою «помаранчево-чорних» завершився і недавній поєдинок Ліги Європи проти бретонців у Варшаві: мінімальна перемога 2:1.

Прогноз

«Шахтар» у варшавському поєдинку постав цілісним та збалансованим колективом. Кожен футболіст знав свій маневр, та й загалом команда знала, як поводитися – і за рахунку 2:0, і за рахунку 2:1. Навряд стиль нинішнього «Шахтаря» можна назвати феєричним, але солідним – чому б і ні. Тому можна не сумніватися, що «гірники» знатимуть, що робити і у матчі-відповіді проти «Ренна».

Проте суперник дуже й дуже непростий. Гра проти «Клермона» показала, що «Ренн» не настільки поганий, як його «малюють». Команда у Женезіо на ходу, і якщо їй вистачить мотивації та завзяття, вона зможе вирішити завдання по виходу в наступний раунд ЛЄ.

Однак все ж таки сподіватимемося, що на боці української команди буде не лише характер і бійцівські якості, а й удача. Тому припустимо, що гра закінчиться результативною нічиєю, яка влаштовує всіх нас.

Орієнтовні склади:

«Ренн»: Манданда, Мелінг, Омарі, Спенс, Сантамарія, Білосьян, Майєр, Буріжо, Дуе, Калімуендо, Гуірі

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Матвієнко, Бондар, Михайличенко, Степаненко, Судаков, Бондаренко, Криськів, Зубков, Траоре.

23 лютого, четвер

«Ренн» – «Шахтер»
Ренн. «Роажон Парк». 22:00
Прямая ТБ-трансляція – MEGOGO
Арбітр: Тобіас Штілер (Німеччина)
РЕНН - ШАХТЕР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 1:1

Parimatch
  • 1.68
  • 4.10
  • 5.00
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.69
  • 4.00
  • 5.00
Сделать ставку Зробити ставку

Опитування

Голосів 69
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу-відповіді 1/16 фіналу 🏆 Ліги Європи між командами Ренн і Шахтар, який пройде 23 лютого у Франції.

Велика перемога Ренна

5 голосів 7.25 %

Мінімальна перемога Ренна

19 голосів 27.54 %

Нічия

37 голосів 53.62 %

Мінімальна перемога Шахтаря

6 голосів 8.7 %

Велика перемога Шахтаря

2 голоса 2.9 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(30)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
mayakovskiy1
Очень сложно будет. Но при этом я ровно так же думал, что против Лейпцига не будет и шанса на выезде. Думал что Селтик затопчет.  Но затащили тогда, и сейчас нужно стараться
Syrnadoping
Тут для донецької команди практично без шансів. Пощастить, якщо до овертайму доживуть 
Maks Krot
Такого результата ,чтобы хватило пройти дальше Шахтёру  ,можно и в ничейку ,а победа то вообще будет супер.
Весняна Сова
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
avk2307
Мне кажется будет или ничья или крупное поражение Шахтера. Надеюсь на ничью.
Gargantua
в первом матче результат был во многом случаен, на фоне недооценки и расслаблености соперника. Но это в первом тайме. Во втором тайме Ренн играл на пределе и ничего кататсрофического для Шахтера не произошло. Выстояли.
Я думаю, что если не будут допускать невынужденых ошибок в обороне, то выстоят. 
Злий Глобинець
Ох, і набігло вже зранку штатних троляк і хейтерів Шахтаря! Як у королівстві кривих дзеркал: нормальних вболівальників (які бажають перемоги українському клубу) - замінусували, а своїх "братів по розуму", таких же штатних БОТиняк - їм плюсиків наставили. Ну-ну...
Сподіваюсь, сьогодні гірники виграють і тим самим "опустять" вас нижче плінтуса.
Syrnadoping
Знаючи дірявий захист донецької команди, то поставив на Ренн тотал+1.5
Злий Глобинець
Нас влаштує тільки перемога!
Remark
Мысли следующие:
1. Монако Байер - Монако итб 0.5 заход 95%, поэтому Монако итб1 можно брать. + Монако уже в первом тайме должно этому дырявому Байеру забивать.
2. АЕК итб 0.5 заход 95%, но тут и Днепр тоже должен забить - поэтому ОЗ в матче.
3. Манчестер итб 0.5 заход 95%, поэтому МЮ итб1 можно брать. Думаю там что-то типа 2-1.
4. Ренн Шахтер ТБ 0.5 в первом тайме.
5. АЯКС итб 0.5 - думаю тут бимба матч будет, хороший ТБ.
6. Базель Трабзон - ОЗ, но и ТБ скорее всего будет тоже.
7. Лех Боде - ТБ1 в первом тайме, с намеком на ОЗ в первом.