Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 19 лютого 2023, 13:18
9793
4

Роналду мав рацію? В МЮ задумалися про кардинальну відбудову інфраструктури

А ще три місяці тому слова португальця вважали образливими...

| Оновлено 19 лютого 2023, 13:18
9793
4
Роналду мав рацію? В МЮ задумалися про кардинальну відбудову інфраструктури
Getty Images/Global Images Ukraine

У листопаді минулого року інформаційний простір в англійському футболі сколихнуло інтерв'ю португальського форварда Кріштіану Роналду, котрий розкритикував нинішній «Манчестер Юнайтед». Журналістові Пірсу Моргану зірковий футболіст розповів про те, що не поважає наставника «червоних дияволів» Еріка тен Хага, що клуб терміново вимагає кардинальних змін, а також прямо заявив – мовляв, його зрадили у «Манчестер Юнайтед».

Скандальне інтерв'ю призвело до серйозного резонансу, і в підсумку все завершилося прогнозовано – незважаючи на зірковий статус, клуб із Манчестера побажав негайно розірвати контракт з Роналду, і той напередодні старту фінальної частини ЧС-2022 у Катарі опинився в статусі вільного агента.

Зрештою, Роналду зміг працевлаштуватися в саудівському «Аль-Насрі», хоч і мріяв продовжити виступи у команді, яка бере участь в Лізі чемпіонів. На португальця вилилося чимало критики: за відсутність корпоративної етики, за неповажне ставлення до тренера та зневажливі відгуки про деяких партнерів, за надмірне самозвеличення…

Getty Images/Global Images Ukraine

Але як мінімум до деяких аргументів Роналду варто прислухатися, відкинувши всю напускну мішуру, яка завжди присутня навколо персони португальця. Якщо говорити відверто, то інфраструктура, яку має «Манчестер Юнайтед», справді помітно застаріла і поступається аналогічним умовам більшості конкурентів. І Кріштіану недвозначно про це говорив…

«Прогрес був нульовим. З того часу, як сер Алекс (Фергюсон – колишній наставник «Манчестер Юнайтед» і легенда клубу) пішов, я не побачив жодних змін у клубі. Нічого не змінилось. Він (Фергюсон) знає краще, ніж будь-хто інший, що клуб не на шляху, на який заслуговує. Він це знає. Усі це знають. Люди, котрі цього не бачать… Це тому, що вони не хочуть бачити. Вони сліпі. Я думаю, що вболівальники мають знати правду. Я хочу найкращого для клубу. Ось чому я переходив до «Манчестер Юнайтед».

«Але всередині клубу відбуваються деякі речі, які не допомагають нам досягти найвищого рівня, і бути врівень із «Сіті», «Ліверпулем» та навіть нинішнім «Арсеналом». На мою думку, клуб такого калібру та статусу має бути на вершині піраміди, але, на жаль, це не так», - заявив Роналду.

І додав: «Нічого не змінюється. Мова не лише про джакузі, а й про басейн, і навіть про тренажерний зал. Багато технологічних моментів, кухня, кухарі – яких я дуже ціную, вони прекрасні люди – все це завмерло у часі, що мене дуже здивувало. Я думав, що побачу інші речі, технології, інфраструктуру. На жаль, ми бачимо багато з того, до чого я звик, коли мені було 21, 22, 23 роки. Це мене дуже здивувало».


Тренувальна база «Манчестер Юнайтед», яка знаходиться в Керрінгтоні, була відкрита у 2000 році, й з моменту приходу в клуб у ролі власників родини Глейзерів, дійсно жодного разу не зазнавала серйозної реконструкції чи технологічного покращення. За останні тринадцять років «червоні дияволи» інвестували в інфраструктуру 98 мільйонів фунтів. За цим показником «Юнайтед» програє не тільки «галасливим сусідам» з «Сіті» (421 млн фунтів) та беззаперечному лідеру «Тоттенхему» (1,525 млрд фунтів), який вбухав неймовірні гроші у будівництво ультрасучасного нового стадіону, а й деяким іншим клубам – «Ліверпулю» (266), «Брайтону» (195), «Лестеру» (153), «Брентфорду» (126), «Арсеналу» (122)...

Із так званої «англійської топ-6» менше, ніж «Манчестер Юнайтед», на інфраструктуру за останні півтора десятиліття витратив лише «Челсі», хоча відмінності між цими клубами в інвестиціях невеликі – лише 3 мільйони фунтів. Проте «синім» вдавалося весь цей час залучати на «Стемфорд Брідж» багатьох справді зіркових персонажів, що допомогло «Челсі» виграти Лігу чемпіонів у 2012 та 2021 роках, а також Прем'єр-лігу – у 2010-му, 2015-му та 2017-му.

Усвідомлюючи це, керівництво «Манчестер Юнайтед» вже кілька років, за даними ЗМІ, планує суттєво витратитися на капітальний ремонт, якщо навіть не на кардинальну перебудову тренувальних потужностей. Втім, планувати – не означає робити, а тому Глейзерам пристойно дістається від фанатів, і полум'яна промова Кріштіану Роналду додала американським власникам «червоних дияволів» проблем, частково через що ті дуже швидко задумалися про можливий продаж усіх чи частини акцій клубу.

Подейкують, що новим власником «Манчестер Юнайтед» може стати найбагатша людина Великобританії Джим Реткліфф. До цієї людини у вболівальників «червоних дияволів» напевно виникне не менше питань, аніж до Глейзерів, але у разі зміни власника клуб реально отримає шанс для трансформацій, які давно назріли…

Днями видання The Sun, яке має славу представника «жовтої преси», проте моментами видає вельми точну інформацію про конкретні речі чи обставини, опублікувало новину про те, що влітку у «Манчестер Юнайтед» дійсно почнуться зрушення у питанні модернізації тренувальної бази. Зокрема, нібито планується збудувати новий оздоровчий комплекс, де навіть буде місце для занять йогою.

Вторить колегам із The Sun й інше популярне місцеве видання Daily Mail, яке також не має бездоганної репутації з точки зору правдивості даних. За його даними, критика Роналду щодо застарілої інфраструктури справила потрібний ефект, і влітку клуб готується інвестувати «мільйони, щоб перетворити свою тренувальну базу в Керрінгтоні на новий розкішний комплекс найвищого рівня».

Цікаво, що тренувальний комплекс «Траффорд» у Керрінгтоні замінив «Кліфф» - попередню тренувальну базу «Манчестер Юнайтед», яка знаходилася на берегах річки Ірвелл. Після цього «червоні дияволи» вісім разів ставали чемпіонами Англії та один раз перемагали у Лізі чемпіонів, але з 2013-го, коли тренерський місток залишив Алекс Фергюсон, жодних гучних успіхів «Манчестер Юнайтед» не мав.

За цей час «Манчестер Сіті», наприклад, встиг інвестувати в облаштування своєї тренувальної бази понад 200 мільйонів фунтів. Завдяки цьому у власному розпорядженні «містяни» мають 16 полів, телевізійну аудиторію для аналізу та навіть чотиризірковий номерний фонд для ночівлі. У «Манчестер Юнайтед», судячи із заяв Роналду та чуток у ЗМІ, навіть не спромоглися на нормальний ремонт басейну, в якому де-не-де помітні сколи або повна відсутність кахельної плитки… Це змушувало Кріштіану використовувати власний критий басейн, що знаходився в будинку португальця у Чеширі, а також купити абонемент для занять у спортзалі в Натсфорді…

Як бачимо, різкі слова Роналду стали не лише причиною для розірвання контракту між «Манчестер Юнайтед» та португальцем, але й можуть послужити «червоним дияволам» добру службу, якщо кардинальна перебудова інфраструктури все-таки відбудеться. А там настане час порушувати питання і про реконструкцію «Олд Траффорд», остання реновація якого датована вже досить далеким 2006 роком...

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Олександр Усик– Тайсон Ф'юрі. Прогноз і анонс на бій
Бокс | 19 травня 2024, 01:00 32
Олександр Усик– Тайсон Ф'юрі. Прогноз і анонс на бій

Sport.ua разом із GGBET анонсує головний поєдинок суперважкої вагової категорії в боксі за 25 років

Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі. Відео бою та нокдауну в 9-му раунді
Бокс | 19 травня 2024, 06:15 11
Олександр Усик – Тайсон Ф'юрі. Відео бою та нокдауну в 9-му раунді

В Ер-Ріяді (Саудівська Аравія) пройшло велике шоу боксу

Коментарі 4
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Анатолій Чорнобук
Як нема топового менеджменту то не буде результату. Нічого нового. Чомусь прийшов на думку Браян Класу. І його два КЧ підряд. 
GloryUkraine
Просто всі сприйняли інтерв'ю Роналду як вибрик, а він мав з чим порівнювати. 
acfred
Клуб купляє ветеранів зіркових і на цьому хоче виїхати, а розвиток власних гравців? якщо навіть басейн для основної команди відсутній