Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Англія
| Оновлено 20 сiчня 2023, 02:40
2280
1

Герої нашого часу: хто веде Ньюкасл до мрії

Оцінюємо переродження «сорок»

| Оновлено 20 сiчня 2023, 02:40
2280
1
Герої нашого часу: хто веде Ньюкасл до мрії
Getty Images/Global Images Ukraine

«Ньюкасл» став однією з найцікавіших команд першої половини сезону в англійській Прем'єр-лізі. Із самого початку кампанії «сороки» почали показувати себе міцним колективом, який претендує на щось серйозне. Звичайно, про боротьбу за титул не йдеться, але команда Едді Хау має реальні шанси вийти в Лігу чемпіонів на наступний сезон. Це підтверджується місцем «Ньюкасла» у першій четвірці турнірної таблиці АПЛ.

Звичайно, «сорокам» допомагає той факт, що в багатьох англійських топ-клубах одночасно почалися труднощі. «Манчестер Юнайтед» тільки недавно заграв, у «Ліверпуля» кадрові проблеми, «Тоттенхем» все ще формує склад, а «Челсі» взагалі вирішив почати все з чистого аркуша.

Але списувати успіхи «Ньюкасла» лише на удачу та везіння – неправильно. У «сорок» досі лише одна поразка у цьому сезоні АПЛ. Такий самий показник лише у лідируючого «Арсеналу». Успіхи «Ньюкасла» – це колективна робота, але декого можна виділити окремо.

Едді Хау

Після продажу «Ньюкасла» багато хто очікував побачити на чолі команди іменитого тренера з великою кількістю виграних трофеїв. При цьому в даної гіпотези не було зовсім ніяких резонних аргументів. «Сороки» були у повній стагнації. Ніхто із топ-фахівців не погодився б на боротьбу за виживання. Нове керівництво клубу вчинило правильно, призначивши Едді Хау. Тренер, який вивів «Борнмут» з 4-го дивізіону до Прем'єр-ліги, безперечно вміє працювати.

Очоливши «Ньюкасл», Хау насамперед змінив підхід до тренувань, збільшивши їхню інтенсивність. Це дозволило «сорокам» збудувати нинішній стиль – агресивний, динамічний і з високим пресингом. За рахунок того, що футболісти завжди перебувають в оптимальній фізичній формі, «Ньюкасл» може грати з позиції сили з багатьма суперниками. Ефективну трансформацію «сорок» за Хау відзначили і багато фахівців, серед яких Томас Франк, Мікель Артета та Хосеп Гвардіола.

Нік Поуп

Getty Images/Global Images Ukraine

Перебудову команди Хау розпочав із зміцнення оборони та воротарської позиції. Так у «Ньюкаслі» з'явився Нік Поуп. Минулого літа «сороки» підписали футболіста з «Бернлі» за 11,5 млн євро і врятували його від вильоту до Чемпіоншипу. Поуп поки що не підводить. Цього сезону на рахунку 30-річного голкіпера 10 «сухих» матчів, що є найкращим показником в АПЛ. Крім того, «Ньюкасл» посідає 1-ше місце в Прем'єр-лізі за кількістю пропущених м'ячів (11), випереджаючи навіть «Арсенал». У цьому теж є велика заслуга Поупа.

Кіран Тріпп'єр

Тріпп'єр став одним із перших, хто повірив у новий проект «сорок». Рік тому 32-річний фулбек залишив посеред сезону «Атлетіко», разом з яким став чемпіоном Іспанії, і перейшов до «Ньюкаслу». Спочатку Кіран боровся за виживання разом із новою командою, а тепер уже бореться за вихід до Ліги чемпіонів. Тріпп'єр є важливим гравцем для «сорок». Він однаково добре працює і в обороні, і в атаці. Крім того, Кіран є одним із найкращих виконавців стандартів у команді. Це дуже важливо, оскільки у «Ньюкасла» одна з найвищих команд в АПЛ. Тріпп'єр може і сам пробити, і подати м'яч ближче до воріт.

Бруно Гімараес

Гімараес менше року грає у складі «сорок», а до нього вже придивляються топ-клуби. Бразильцеві пощастило знайти свою команду. Бруно є опорником атакуючого типу, а нинішній «Ньюкасл» йому добре підходить. Нерідко 25-річний хавбек не лише руйнує чужі атаки, а й розвиває свої. У поточному сезоні на його рахунку вже 3 голи та 3 результативні передачі у 15-ти матчах АПЛ. Це хороші показники результативності для опорного півзахисника. Він є одним із найефективніших і найнебезпечніших гравців Прем'єр-ліги на своїй позиції.

Мігель Альмірон

Getty Images/Global Images Ukraine

Альмірон став однією з головних дійових осіб «Ньюкасла» цього сезону. Мігель виступає у складі «сорок» вже 4,5 роки. За цей час він жодного разу не забивав навіть 5 голів за сезон. У нинішній кампанії на його рахунку вже 9 м'ячів у Прем'єр-лізі. Деякі з них, до речі, були забиті після передач Гімараеса. Парагваєць є найкращим бомбардиром «Ньюкасла» в поточному сезоні та шостим найкращим бомбардиром АПЛ. У латиноамериканців вийшла гарна зв'язка в «Ньюкаслі», яка може приносити позитивні результати в довгостроковій перспективі.

Каллум Вілсон

У кожній команді мають бути досвідчені гравці і Вілсон – один із них. Каллум одразу став сполучною ланкою між командою та новим тренером. Форвард добре знайомий із Хау, оскільки грав під його керівництвом у «Борнмуті». Як і його наставник, 30-річний нападник прийшов до еліти з низів англійського футболу. У його кар'єрі були навіть команди із 5-го дивізіону. Зараз Вілсон є важливим гравцем для «Ньюкасла», який рветься до ЛЧ. Каллум і забиває, і асистує, і передає одноклубникам тренерські ідеї на полі. Може, спільними зусиллями цих хлопців і вдасться зробити щось по-справжньому значуще для клубу і для міста.

Текст: meta.ua/sport

Оцініть матеріал
(20)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Залишить Шахтар? Пушич відреагував на чутки, що сватають його у Феєнорд
Футбол | 17 травня 2024, 18:28 13
Залишить Шахтар? Пушич відреагував на чутки, що сватають його у Феєнорд

Раніше Маріно працював помічником Арне Слота, який незабаром залишить Роттердам заради «Ліверпуля»

Не лише Мбаппе. Ще сім зірок, які цього літа змінять прописку
Футбол | 17 травня 2024, 11:48 2
Не лише Мбаппе. Ще сім зірок, які цього літа змінять прописку

Ветерани «Челсі» та «Атлетика», легенда «Боруссії», зірка «Мілана» та ще один із «ПСЖ»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Денис Александров
ура!