Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 18 сiчня 2023, 00:41
3498
2

Ангеліна Калініна – Петра Квітова. Прогноз та анонс на матч Australian Open

Перша ракетка України проти першої ракетки Чехії

| Оновлено 18 сiчня 2023, 00:41
3498
2
Ангеліна Калініна – Петра Квітова. Прогноз та анонс на матч Australian Open
Getty Images/Global Images Ukraine. Ангеліна Калініна

У середу, 18 січня, відбудеться матч 1/32 фіналу Australian Open 2023 між Ангеліною Калініною (Україна, WTA 39) та Петрою Квітовою (Чехія, WTA 15). Зустріч відбудеться другим запуском на корті John Cain Arena після поєдинку Етчеверрі – Сіннер. Орієнтовний час початку матчу – 04:00 за Києвом.

Ангеліна Калініна

Ангеліна є першою ракеткою України. Наприкінці 2022 року вона вперше виграла трофей на рівні WTA, проте не серії 250, а 125. Проте це не заважає українці знаходитися в топ-40 рейтингу WTA. На рахунку Калініної 16 перемог на турнірах ITF. Найвища позиція у рейтингу WTA – 32. Сезон 2023 року для Ангеліни розпочався непогано. Спочатку вона пройшла кваліфікацію до першого турніру серії WTA 500 на кортах Аделаїди, обігравши Даяну Ястремську та Татьяну Марію, а в основі провела напружений двосетовий матч із двома тай-брейками проти Вікторії Азаренко. На жаль, Ангеліна поступилася представниці рб. Незабаром Калініна поїхала на турнір у Хобарті, де дійшла до чвертьфіналу турніру. Там, вигравши перший сет у чемпіонки АО 2020 Софії Кенін, вона поступилася американці у трьох партіях.

Australian Open для першої ракетки України розпочався досить непогано. У двох сетах Ангеліна розгромила Коко Вандевей. У цьому поєдинку уродженка Нової Каховки віддала лише одну подачу. У першій партії Ангеліна першою зробила брейк у п'ятому геймі, але одразу віддала свою подачу. Проте з рахунку 3:3 українка виграла всі 3 гейми, що залишилися, двічі перервавши подачу суперниці. Другий сет був чистою формальністю. Ангеліна повністю контролювала хід поєдинку, а 31-річна Вандевей щоразу помилялася і не встигала за темпом гри Ангеліни. Як підсумок – розгром 6:3, 6:1 та впевнена перемога Калініної. За матч Ангеліна зробила 4 ейси, припустилася 3 подвійних помилок, виграла 67% пойнтів на першій подачі і 61% на другій.

До речі, Калініна є чемпіонкою парного юніорського Australian Open 2014. По юніорах вона була восьмою ракеткою. Найкращим результатом у її кар'єрі на АО є другий раунд.

Петра Квітова


Getty Images/Global Images Ukraine. Петра Квітова

На рахунку Квітової дві перемоги на турнірах серії Grand Slam: у 2011 та 2014 на Вімблдоні. Чешка є екс-другою ракеткою світу та однією з найкращих тенісисток в історії Чехії. Одна з головних переваг Петри – чудова подача та потужний форхенд. А якщо враховувати те, що вона шульга, то це завдає суперницям ще більше проблем. У 2011 році Квітова, крім Вімблдона, також виграла Підсумковий турнір WTA. Загалом вона виграла 29 трофеїв WTA та 7 титулів ITF. Найкращим результатом на АО є фінал у 2019 році. Почала новий сезон Квітова на командному турнірі United Cup, зігравши дві одиночні зустрічі: перемоги над Джессікою Пегулою та Лаурою Зігемунд. Після United Cup Петра дійшла до чвертьфіналу турніру серії WTA 500 в Аделаїді, де поступилася у двох партіях Дар'ї Касаткіній.

У першому раунді Aus Open 2023 іменита чешка розібралася з Алісон ван Ейтванк у двох сетах. У першій партії тенісистки дійшли до тай-брейку, жодного разу не перервавши подачу одна одної, де Квітова розгромила бельгійку 7:3. Друга партія пройшла повністю під диктовку Петри і як результат – 6:2 та впевнений вихід у другий раунд австралійського мейджора. За матч Петра зробила 4 ейси і припустилася 4 подвійних помилок. На першій подачі представниця Чехії виграла 86% поінтів, а на другій – 68%. До речі, в цьому поєдинку вона жодного разу не віддала свою подачу і навіть не допустила ван Ейтванк до брейк-поінтів.

Особисті зустрічі

Ангеліна та Петра мали зіграти в 1/32 фіналу на Us Open 2022, проте Калініна знялася з матчу через хворобу. До цього тенісистки жодного разу не грали між собою.

Прогноз

Сильною стороною Ангеліни є якісне утримання м'яча у грі. Вона здатна вигравати довгі ралі, проте це трапляється досить рідко. Часто у грі Калініної помітний спад у ході матчу та турніру, що й заважає їй стабільно грати на топ-рівні та проти топ-суперниць. Як уже було сказано вище, Квітова будує свою гру від подачі, а ось на прийомі через зріст помітні проблеми. Якщо українці вдасться стабільно брати свої гейми, то, як мінімум, боротьбу вона зможе нав'язати. Ми вважаємо, що Ангеліна зможе поборотися проти іменитої Квітової – фора Ангеліни Калініної +4.5 за 1.56

Parimatch
  • 2.55
  • 1.56
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 2.55
  • 1.55
Сделать ставку Зробити ставку

Данііл Агарков
Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Грузинські гравці після виходу на Євро залишили послання країні 404
Футбол | 27 березня 2024, 13:49 5
ВІДЕО. Грузинські гравці після виходу на Євро залишили послання країні 404

Збірна Грузії вперше в історії зіграє на чемпіонаті Європи

«Не розумію, як він опинився в збірній». Ващук розкритикував гравця України
Футбол | 27 березня 2024, 14:11 17
«Не розумію, як він опинився в збірній». Ващук розкритикував гравця України

Колишній захисник збірної України не вважає, що Таловєров відповідає рівню національної команди

Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Pavel K
Що за дивний прогноз "зможе поборотися". Очевидно, що будь-яка тенісистка виходить на корт грати, боротися.
Василий Гредюшкин
Квітова  виграє .