Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Australian Open
| Оновлено 30 грудня 2022, 12:04
577
1

Хто стане чемпіонкою Australian Open у 2023 році у жіночій одиночці

Головні претендентки на чемпіонський титул у жіночому одиночному розряді

| Оновлено 30 грудня 2022, 12:04
577
1
Хто стане чемпіонкою Australian Open у 2023 році у жіночій одиночці

9 січня стартує відбірковий етап на Australian Open–2023 — 111-й розіграш першого з чотирьох турнірів Великого Шолома, що відкриває серію престижних змагань ювілейного 50-го сезону WTA. Жіночий теніс — це завжди рулетка. Чи влаштує він нам сюрприз цього разу? Про це ми дізнаємося 29 січня 2023 року. Вже зараз на GGBET можна перевірити свою інтуїцію та спробувати заробити, обравши кандидатуру переможниці турніру.

Головні претендентки на чемпіонський титул у жіночому одиночному розряді

Серед фавориток Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу титуловані спортсменки, а саме:

  1. Іга Свьонтек.
  2. Симона Халеп.
  3. Наомі Осака.
  4. Арина Соболенко.
  5. Корі Гауфф.

Іга Свьонтек — перша ракетка світу в оновленому рейтингу WTA. Має досвід перемог у турнірах серії Великого Шолома, але хард Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу їй наразі не підкорився. Такий приз не буде зайвим у скарбничці кубків Свьонтек, тим паче що в трьох із них вона стала чемпіонкою, але поки що тільки юніорського Вімблдону (2018). Полька була головною фавориткою на Відкритому чемпіонаті США у 2022 році та виграла його. Наразі спортсменка на піку форми, тому її перемога навряд чи когось здивує.

У Симони Халеп шансів отримати Шолом менше, хоча з Australian Open у неї свої рахунки. У 2018 р. їй так і не вдалося перемогти, хоча була за крок від титулу. Екс-перша ракетка світу дещо здала позиції у порівнянні з переможними 2017 та 2018 роками, хоча на цей час входить до десятки найкращих. Симона не надає перевагу якомусь із покриттів, грає потужно та професійно. Вона вміє дивувати та здобуває перемогу за будь-яку ціну, тому спортсменку зарано скидати з рахунків.

Титулована Наомі Осака знає смак перемоги, ставала чемпіонкою всіх Шоломів, у тому числі й Australian Open-2021. Японка має дуже багатий досвід, хоча нинішнє 42-е місце у рейтингу свідчить не на її користь. Хто знає, може 2023 рік, що почнеться з перемоги на чемпіонаті в Австралії, стане кращим у її кар’єрі та поверне Осаці звання першої ракетки світу.

Арина Соболенко перемагала на Australian Open-2021, але в парному жіночому розряді. І хоча фінал Підсумкового турніру білоруска програла, в цілому вона провела непоганий сезон, завершивши його на п’ятому місці рейтингу WTA.

Наймолодшою претенденткою на перемогу є Корі Гауфф — американська спортсменка, яка вже стала сенсацію у світі тенісу. І хоча дівчина показує високі результати як у одиночному, так і в парному розрядах, може, на нас очікує ще один сюрприз від Коко. На її користь не лише досвід і вік, а й бажання перемагати.

Цього року ми навряд чи побачимо австралійських спортсменок серед переможниць, як це було 2021 з Ешлі Барті. На український фінал у жіночому одиночному розряді також не варто сподіватися. Від нашої країни до кваліфікації заявлено 5 тенісисток, і лише одна з них — Катерина Байндл — входить до сотні найкращих. Що ж, з нетерпінням чекаємо початку турніру 16 січня 2023 року.

Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Лідери Дніпра-1 хочуть піти з команди. На них претендують Полісся і Шахтар
Футбол | 06 травня 2024, 21:10 6
Лідери Дніпра-1 хочуть піти з команди. На них претендують Полісся і Шахтар

Гуцуляк і Піхальонок чекають на свої шанси залишити команду

Федорчук назвав клуб, який може очолити Максимов після відходу з Дніпра-1
Футбол | 06 травня 2024, 12:08 6
Федорчук назвав клуб, який може очолити Максимов після відходу з Дніпра-1

Відомий тренер вважає, що коуч розраховує отримати роботу в «Поліссі»

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
introvert
Якийсь відверто недолугий огляд людини далекої від тенісу. Все ще дискваліфікована Халеп в ньому один з головних фаворитів на перемогу, Осака "ставала чемпіонкою всіх Шоломів включно з АО2021", а шансів на український фінал мало не тому, що ні Марта ні Ангеліна ментально не доросли, а тому що "українки лише в кваліфікації і лише одна у першій сотні"...
Видаліть статтю і не ганьбіться.