Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 18 грудня 2022, 02:16
2503
0

Перебудова неминуча: якою буде Німеччина після провалу в Катарі

Вносимо зміни до складу Бундестім

| Оновлено 18 грудня 2022, 02:16
2503
0
Перебудова неминуча: якою буде Німеччина після провалу в Катарі
Getty Images/Global Images Ukraine

Збірна Німеччини стала одним із головних розчарувань на чемпіонаті світу-2022. Вдруге поспіль німці не вийшли з групи на ЧС, та й на Євро-2020 виступили не найкращим чином. Провали на великих міжнародних турнірах стають буденністю для Бундестім. Так не повинно бути, і з цим треба щось робити.

Вже достеменно відомо, що Ханс-Дітер Флік залишиться на посаді головного тренера збірної Німеччини. Він довго працює у німецькому футболі та, зокрема, з національною командою. Навряд чи знайдеться кандидатура іншого фахівця, який зможе краще підготувати Бундестім до домашнього чемпіонату Європи, який відбудеться 2024 року. Але в команді перебудова неминуча.

Томас Мюллер і Мануель Нойєр є символами збірної Німеччини. Проте треба вчасно зупинитися, як це зробив Тоні Кроос ще 4 роки тому. За 2 роки Нойєру буде вже 38 років. Чи не час поступитися місцем Марку-Андре тер Штегену, який зачекався свого шансу на великому міжнародному турнірі? Голкіпер «Барселони» вже багато років виступає на стабільно високому рівні. Він однозначно заслуговує на шанс стати першим номером національної команди. До того ж, тер Штеген молодший за Нойєра на 6 років.

Щодо Мюллера, йому вже просто не залишається місця в цій команді. Нерідко Томас був гравцем без конкретної ролі. Його задіювали на позиціях атакуючого півзахисника, відтягнутого форварда та навіть центрального нападника. У півзахисті у німців є молоді Джамал Мусіала, Кай Хаверц і Флоріан Вірц. В нападі у Бундестім – Ніколас Фулкруг, Карім Адейємі, Тімо Вернер і Юссуфа Мукоко. У компанії цієї молоді (за винятком Фулкруга) Мюллер виглядатиме не у своїй тарілці.


Getty Images/Global Images Ukraine

В обороні збірної Німеччини також можуть відбутися зміни. Існують думки, що Тіло Керер та Ніклас Зюле не відповідають рівню національної команди. Відверто кажучи, Антоніо Рюдігер – єдиний по-справжньому якісний центрбек у Бундестім. Хто має скласти йому компанію у центрі оборони – питання досить складне. Можливо, напарником Рюдігера може стати Ніко Шлоттербек. Захисник дортмундської «Боруссії» не найкраще виступив на ЧС-2022, але йому лише 23 роки. Ніко міг би багато чого навчитися у свого досвідченого колеги. До того ж вибір гідних центрбеків у німців все одно невеликий.

Щодо флангів оборони, зліва, напевно, залишиться Давид Раум. Він був основним лівим захисником на ЧС-2022 і навряд чи з'явиться у нього серйозний конкурент найближчим часом. А ось на правому фланзі можна було б задіяти Рідле Баку. Фулбек «Вольфсбурга» добре проявляє себе в Бундеслізі і виглядає перспективнішим за Лукаса Клостерманна, який теж може претендувати на цю позицію. До того ж Баку в оптимальному віці. Нині йому 24 роки.

Нещодавно у ЗМІ з'явилася інформація, що Ілкай Гюндоган розглядає варіант із завершенням кар'єри у збірній Німеччини. З одного боку, такий гравець не завадив би Бундестім. З іншого, у німців є Йозуа Кімміх і Леон Горецька, здатні добре взаємодіяти у центрі поля. Більше того, разом із Рюдігером та тер Штегеном вони можуть створити кістяк оновленої національної команди. Плюс є ще Лерой Сане і Серж Гнабрі. Вони не лише якісні вінгери, а й досвідчені хлопці, здатні багато дати збірній Німеччини.

Німецький футбол відомий своєю відданістю традиціям. Нерідко до збірної запрошують гравців за їхню гарну репутацію та колишні заслуги. Однак німцям настав час іти в перебудову і більше довіряти молоді. Хаверц, Мусіала, Вірц та Адейємі можуть зіграти на багатьох позиціях в атаці. Варіанти на вістрі – Мукоко, Вернер та Фулкруг. Форварду «Вердера» 29 років, його не можна назвати молодим, але це нормальний вік для нападника. До того ж, Бундестім потрібні нові імена. Команду треба і омолодити, і оновити.

Флік має 2 роки на побудову якісної команди. Фахівцю не вибачать провальний виступ на домашньому чемпіонаті Європи. Йому довіряють у Німецькому футбольному союзі, але й питатимуть із нього по всій суворості. Німці мають молодих, перспективних і якісних гравців, мотивованих на великі перемоги. Але команді також потрібні лідери, які вестимуть всю Бундестім за собою. Нові лідери.

Текст: meta.ua/sport/

Оцініть матеріал
(9)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Михайло МУДРИК: «На жаль, сезон для мене закінчено»
Футбол | 16 травня 2024, 14:49 9
Михайло МУДРИК: «На жаль, сезон для мене закінчено»

Вінгер «Челсі» прокоментував своє пошкодження

Валенсія програла на виїзді Реалу Сосьєдад. Яремчук відіграв 70 хвилин
Футбол | 17 травня 2024, 01:05 0
Валенсія програла на виїзді Реалу Сосьєдад. Яремчук відіграв 70 хвилин

Єдиний у матчі гол на 3-й хвилині забив Андре Сілва

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.