Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 12 грудня 2022, 14:21
1650
0

ПЕЛЕ – Неймару: «Ти завжди будеш джерелом натхнення»

Легендарний бразилець звернувся до співвітчизника

| Оновлено 12 грудня 2022, 14:21
1650
0
ПЕЛЕ – Неймару: «Ти завжди будеш джерелом натхнення»
Getty Images/Global Images Ukraine. Неймар

82-річний бразильський екснападник Пеле звернувся до форварда нинішньої збірної Бразилії після вильоту команди з ЧС-2022, що проходить у Катарі. Пентакампеони, як відомо, у чвертьфіналі поступилися команді Хорватії у серії пенальті (1:1, пенальті 1-3).

«Я бачив, як ти зростав. Я вболівав за тебе щодня і, нарешті, можу привітати тебе з тим, що ти зрівнявся за кількістю голів у збірній Бразилії. Ми знаємо, що це набагато більше, ніж число. Наш найбільший обов'язок як спортсменів – надихати. Надихати наших професійних колег сьогодні, наступні покоління та передусім надихати всіх, хто любить наш вид спорту.

На жаль, день для нас не найщасливіший, але ти завжди будеш джерелом натхнення, яким багато хто прагне стати. Я зрозумів, що чим більше часу минає, тим більше зростає наша спадщина. Мій рекорд було встановлено майже 50 років тому, і досі ніхто не зміг наблизитись до нього. Ти зробив це, хлопче. Я ціную велич твоєї здобутки.

Однак ти знаєш, як і я, що немає більшого числа, ніж радість представляти нашу країну. Мені 82 роки, і після таких років я сподіваюся, що якимось чином надихнув тебе зайти так далеко. Більше того, я сподіваюся, що твоэ досягнення поширюється на мільйони людей, які йдуть за тобою, щоб кинути виклик тому, що здається неможливим.

Твоя спадщина далеко не закінчена. Продовжуй нас надихати. Я продовжуватиму радіти кожному твоєму голу, як робив це в кожній грі, в якій бачив тебе на полі», – написав Пеле у своєму Інстаграмі.

Оцініть матеріал
(12)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.