Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 02 грудня 2022, 07:30
6201
3

Догравали при свічках. Зоря здобула нічию наприкінці гри проти Колоса

Матч на стадіоні «Динамо» переривали через повітряну тривогу та проблеми з електропостачанням

| Оновлено 02 грудня 2022, 07:30
6201
3
Догравали при свічках. Зоря здобула нічию наприкінці гри проти Колоса
УПЛ

Доволі стрімко розвиваються події не тільки на чемпіонаті світу-2022 в Катарі, а й на завершення осінньої частини чергового сезону української Прем’єр-ліги, яка через проведення перенесених матчів окремими командами трохи охопила ще й зимню пору року. Луганська «Зоря» мала чимало проблем через потужний снігопад під час нещодавнього матчу проти закарпатського «Минаю» (1:1) на столичному стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського, і вже за кілька днів повернулась на цю арену заради проведення гри проти ковалівського «Колоса», яку не змогла вчасно зіграти ще під час сьомого туру. Цього разу опадів у Києві не передбачалось, проте мороз був уже по-справжньому відчутним.

І якщо в матчі проти команди Володимира Шарана «мужики» так і не здобули бажаного результату, то під час зустрічі проти футболістів Ярослава Вишняка в них не залишалось жодного іншого вибору, окрім як здобувати перемогу заради повернення під спільний із київським «Динамо» контролю над третім рядком турнірної таблиці. У «колосків» також були свої, проте більш приземлені, плани на цей матч, які полягали в скорочені відставання до «Олександрії», яка й без того мала в запасі аж дві гри на додачу до п’ятьох очок переваги над переслідувачами.

Цю зустріч команда ван Леувена вирішила розпочати з позиції сили, і вже на перших хвилинах створила цілком реальні нагоди забити для Мишньова та Русина, проте ті з доволі близької відстані до воріт постійно пробивали повз праву стійку. Поодинока атака від «Колоса» на 11 хвилині на цьому тлі виглядала до певної міри незвичним чином, проте раптово вкидання з ауту на правому фланзі від Золотова аж до центру штрафного виявилось гольовим пасом на Болбата, якого просто відмовились тримати захисники «Зорі».

Доволі сонячна та по-зимньому приємна морозна погода в Києві цього дня спонукала команди грати в швидкий футбол, тому номінальні господарі одразу побігли відіграватись, і доволі швидко досягли свого. Неодноразово луганці намагались підтискати суперників пресингом у чужому штрафному за ходом першої половини гри, проте на 19 хвилині ці спроби таки призвели до конкретних наслідків. Волинець занервував у воротарському, підставив передачею Золотова, а той винесенням м’яча влучив у суперника, рикошет від якого підібрав Мишньов, і вже Дмитру в ноги стрибнув голкіпер клубу з Ковалівки.

Сумбурний момент завершився швидким призначенням пенальті та не менш блискавичним, проте не безпроблемним, ударом від Булеци під голкіпером у лівий нижній кут. Лише після цих двох результативних епізодів гра потрохи почала заспокоюватись, а команди начебто й раді були проводити останній офіційний матч перед відпусткою на незначних обертах. Проте з головним арбітром Романом Блавацьким вони спілкувались в агресивній манері за кожної ліпшої нагоди, що певним чином готувало нас до бойового другого тайму.

А тут ще й заміни в атаку від обидвох керманичів доволі швидко надійшли після поновлення гри. Усе вказувало на те, що незабаром буде ще один забитий м’яч, і він зрештою таки стався. Знову в ворота «Зорі». Кутовий на правому фланзі Богданов доволі просто подав до межі воротарського, куди вчасно ввімкнувся Чоботенко зі завершальним ударом головою. Захист команди ван Леувена знову заціпенів перед м’ячем у повітрі та відмовився супроводжувати рухи суперника у власному штрафному. І вже незабаром гру було зупинено через черговий сигнал «Повітряна тривога».

Доволі тривалою виявилась ця павза, проте зрештою гру було поновлено, а футболісти помітно не бажали розлучатись із зимовими куртками, у яких і проводили тривалу розминку. Уже за традицією, як тільки гру було поновлено, одна з команд майже одразу забила. Кирюханцев із правого флангу штрафного виконав простріл на дальню стійку, який завершив Мишньов із-під захисника.

«Колос» у завершальній частині ігрового часу майже не виходив до чужої половини з власними атаками, а команда ван Леувена тим часом пробувала знову ж таки грати активно на флангах із завершальними прострілами. Непогана нагода під завісу матчу була в Чурка, проте набагато цікавіше було спостерігати за реакцією гравців, коли матч учергове було зупинено. Цього разу – через брак енергоживлення для освітлення. Дизель-генератори й у цьому випадку разу прийшли на допомогу, тож зустріч усе ж таки добігла кінця.

Виступи навесні наступного року луганська «Зоря» розпочне з гостьового матчу проти полтавської «Ворскли», а «Колос» на виїзді зустрінеться з криворізьким «Кривбасом».

Українська Прем'єр-ліга. 7-й тур.

«Зоря» – «Колос» - 2:2

Булеца, 19 (пен.), Кирюханцев, 63 – Болбат, 10, Чоботенко, 52

Лунев, 89 – Оріховський, 31, Богданов, 68, Мілько, 86, Лисенко, 90+1

«Зоря»: Мацапура – Бутко, Батагов, Імереков, Данченко – Бражко – Мишньов (Луньов, 80), Булеца, Чурко, Кирюханцев – Русин (Антюх, 46).

«Колос»: Волинець – Чорноморець, Чоботенко, Новак, Золотов – Оріховський (Мякушко, 75), Мілько, Богданов (Задоя, 90+1) – Болбат, Безбородько (Лисенко, 46), Ільїн (Ісаєнко, 75).

Арбітр: Роман Блавацький (Львів).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

Удари (у площину): 15 (7) – 5 (2)
Кутові: 10 – 5
Офсайди: 3 – 3.

ЗОРЯ - КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: -1°C

Події матчу

63’
ГОЛ ! М'яч забив Ігор Кірюханцев (Зоря).
52’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Чоботенко (Колос К).
19’
ГОЛ ! З пенальті забив Сергій Булеца (Зоря).
10’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Болбат (Колос К).
Оцініть матеріал
(44)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства
Футбол | 27 квітня 2024, 00:01 9
Реал без Луніна здолав Реал Сосьєдад. Скільки потрібно очок для чемпіонства

Гра завершилася з рахунком 1:0, єдиний м'яч забив Арда Гюлер

Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф
Футбол | 26 квітня 2024, 11:35 35
Баєру на замітку: вискочки ніколи не повторюють чемпіонський тріумф

Згадуємо несподіваних чемпіонів топ-5 у контексті їхнього наступного сезону

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Gorok🎧
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Sunrise
Колос настолько никакой в атаках был, что игроки Зари видимо решили где-то расслабиться, где-то не добежать, где-то не вернуться. А потом из этих моментов получались стандарты. А вот на них уже Колос оказался прямо на голову лучше. Что-то разладилось со стандартами в ноябре у Зари. А до этого вроде хороши были.
Нужна реализация, моменты есть, но... Колос 2 в створ - 2 гола.
Хороший первый круг от Зари, выше ожиданий. Но сами аппетит разогнали у болельщиков, теперь хочется борьбы за медальки) 
DK1961
Зарю в определенной степени мне (как фану Динамо) жалко. В двух играх потеряли 4 очка. которых можно как раз не хватить в борьбе за 3 место. Но с такой бесшабашной и безалаберной обороной это вполне читалось. В футболе часто побеждает надежная защита, а не симпатичное нападение.