Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 01 грудня 2022, 12:44
1375
0

Зоря – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Завершити рік на мажорній ноті

| Оновлено 01 грудня 2022, 12:44
1375
0
Зоря – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Зоря

У четвер, 1 грудня, відбудеться перенесений поєдинок сьомого туру Української Прем'єр-ліги, в якому луганська «Зоря» зустрінеться із ковалівським «Колосом». Обидві команди знаходяться у верхній частині турнірної таблиці, але луганці випереджають команду Ярослава Вишняка на вісім очок. Протистояння між «Зорею» та «Колосом» мало відбутися у жовтні, але тоді воно було перенесене через небезпеку масового ракетного удару по Україні.

Зоря

«Чорно-білі» у нинішній першості ведуть боротьбу за найвищі місця та підкріплюють свої амбіції доволі впевненою грою. Але натомість луганці демонструють нестабільність, що призводить до втрати очок. У листопаді така ситуація сталася двічі. Спочатку «Зоря» програла «Інгульцю» (ця перемога стала першою для петрівців у чемпіонаті), а минулого туру зіграла внічию з «Минаєм», пропустивши гол у компенсований час (1:1). Між цими осічками вмістилися бойова нічия з «Шахтарем» та розгром «Олександрії». Матч із закарпатцями проходив у непростих погодних умовах на засніженому полі. До того ж, луганці скаржилися на суддівство після поєдинку. «У першому таймі не змогли забити, але реалізували один із створених моментів у другому. А потім на останніх хвилинах ми отримуємо гол із чистого положення «поза грою». Арбітри не вгледіли цей момент», - зазначив наставник «Зорі» Патрік ван Леувен.

Відзначимо високу результативність, яку демонструє «Зоря» у поточній першості. За забитими голами «чорно-білі» поступаються лише «Дніпру-1», який лідирує у турнірній таблиці. Найкращим бомбардиром луганської команди на даний момент є Ігор Кирюханцев, який забив 4 м'ячі. Але якщо з атакою у луганців усе складається досить непогано, то грою в обороні тренерському штабу ван Леувена потрібно зайнятися впритул під час зимової паузи. Більше за луганців у свої ворота пропустив лише аутсайдер першості «Львів».

У лазареті «Зорі» продовжує бути Євген Шахов, але його відсутність на полі навряд чи варто вважати непоправною втратою для луганців. Тим більше, що Бражко, який діє в опорній зоні, показує впевнену гру, а кілька днів тому саме він відзначився у воротах «Миная».

Колос

Минулого туру «Колос» зустрічався з аутсайдером чемпіонату «Львовом» та здобув мінімальну перемогу. Таким чином, ковалівці перервали свою чотириматчеву безвиграшну серію (нічия та три поразки). Єдиний результативний удар, якого з пенальті завдав Павло Оріховський, став для ковалівського клубу 100-м у Прем'єр-лізі. До речі, Оріховський виконував четвертий 11-тиметровий у нинішній першості і ще жодного разу не схибив.

Ну і нарешті, у Львові «Колос» провів 20-ту зустріч під керівництвом Ярослава Вишняка. Тож після поєдинку зі «левами» у ковалівців було багато приводів для позитивних емоцій. Єдиним негативом стала жовта картка Євгена Смирного, який через дискваліфікацію пропустить зустріч із «Зорею». А на вістрі атаки ковалівського клубу ми напевно побачимо Дениса Безбородька. Нагадаємо, форвард стартував у чемпіонаті саме у складі «Зорі» і навіть відзначився дублем у матчі 1 туру проти «Ворскли». Але потім «Колос» повернув із оренди свого гравця.

Статистика зустрічей

У Прем'єр-лізі суперники провели сім очних дуелей, і «Колос» лише раз обігравав луганців. «Чорно-білі» здобули п'ять перемог, а ще одна зустріч завершилася внічию. Попереднє протистояння «Зорі» та «Колоса» відбулося у жовтні минулого року, і тоді «чорно-білі» з мінімальним рахунком здолали ковалівців. Єдиного результативного удару завдав іранець Аллах'яр Сайядманеш, який тепер виступає в англійському Чемпіоншипі за «Халл Сіті».

Прогноз на протистояння

Ковалівці після перемоги у Львові перебувають у піднесеному настрої. А ось луганчани будуть роздратовані після осічки в поєдинку з «Минаєм». Але примітно, що цього сезону команда Патрік ван Леувена після невдалих ігор демонструє прийнятний результат. Тож спрогнозуємо впевнену перемогу луганської команди.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Мацапура, Бутко, Батагов, Імереков, Данченко, Чурко, Бражко, Антюх, Булеца, Кирюханцев, Мишньов.

«Колос»: Волинець, Ємець, Чоботенко, Новак, Зозуля, Мілько, Богданов, Оріховський, Болбат, Ільїн, Безбородько.

Parimatch
  • 1.69
  • 3.80
  • 5.10
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.72
  • 3.70
  • 5.00
Зробити ставку Зробити ставку
FanSport
  • 1.72
  • 3.70
  • 5.00
Зробити ставку Зробити ставку

1 грудня, четвер

«Зоря» – «Колос»
Київ. Стадіон «Динамо» ім.В.Лобановського. 13.00
ТБ-трансляція на телеканалі «Уніан»
ЗОРЯ – КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр – Роман Блавацький (Львів)
Прогноз Sport.ua – 2:0
Оцініть матеріал
(5)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ
Футбол | 25 квітня 2024, 11:55 6
Стало відомо, коли розпочнеться наступний сезон УПЛ

Ігор Бурбас стверджує, що базовою датою старту УПЛ 2024/25 є 3 серпня 2024 року

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.