Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 19 листопада 2022, 16:22
7987
10

П'ятнадцятихвилинний голепад. Зоря у Києві розгромила Олександрію

Луганці здобули упевнену перемогу

| Оновлено 19 листопада 2022, 16:22
7987
10
П'ятнадцятихвилинний голепад. Зоря у Києві розгромила Олександрію
УПЛ

У Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського програму 14-го туру української Прем'єр-ліги відкрив матч між луганською «Зорею» та «Олександрією». Це була зустріч прямих конкурентів не лише за єврокубкову зону, а й за один із комплектів медалей.

У першому таймі команда Патріка ван Леувена була набагато ближчою до того, щоб повести в рахунку. На екваторі першого тайму Сергій Булеца вивів Дмитра Мишньова на побачення з воротарем «Олександрії», проте м'яч після його удару пролетів над поперечкою.

Незадовго до перерви вже сам Булеца ледь не засмутив колектив Юрія Гури: удар із 18 метрів призвів до влучання м'яча у верхній каркас воріт. Перший тайм завершився із нудними нулями на табло. Голи команди залишили на другу половину гри.

На 62-й хвилині луганчани таки дотиснули суперників. Богдан Бутко на лівому фланзі відпасував Мишньову, той у дотик м'яко закинув м'яч у штрафний майданчик, куди забіг Бутко і переграв Білика. Причому воротар «Олександрії» на виході ледве дотягнувся до м'яча рукою, однак у результаті був обіграний, Бутко забив, по суті, у порожні ворота.

А через 6 хвилин «Зоря» подвоїла свою перевагу, фактично знявши питання про результат поєдинку з порядку денного. Булеца прийняв м'яч на груди поблизу штрафного майданчика і з льоту ударом лівою ногою відправив м'яч під поперечку. Гол, який має всі шанси стати найкрасивішим у турі.

На куражі підопічні ван Леувена довели рахунок до розгромного. Бутко з лівого флангу прострілював у бік воріт, Білик, певно, чекав, що хтось замикатиме, але м'яч пролетів повз усіх і влетів у сітку, нікого не зачепивши. Для 31-річного екс-гравця збірної України це дебютні голи за «Зорю» та перший дубль у кар'єрі.

Здавалося, що гірше для олександрійців вже не може бути, але вже на 75-й хвилині Білику довелося вчетверте виймати м'яч із сітки власних воріт. Назарій Русин забіг у штрафний майданчик і прострілив на Дениса Антюха, якому залишалося лише не промахнутися по порожніх воротах.

І все ж таки «Олександрія» забила свій гол престижу. За 12 хвилин до кінця основного часу Сергій Рибалка продемонстрував найвищий рівень майстерності, сильним та точним ударом зі штрафного вразивши нижній кут воріт Дмитра Мацапури.

4:1 – «Зоря» відірвалася від «Олександрії» на три очки в турнірній таблиці та закріпилася на третій сходинці. При цьому у команди Юрія Гури залишається гра в запасі, тож вся боротьба за бронзові медалі, в якій фаворитом багато хто вважає київське «Динамо», ще попереду.

Українська Прем'єр-ліга. 14 тур.

«Зоря» – «Олександрія» – 4:1

Бутко (62, 70), Булеца (68), Антюх (75) – Рибалка (78)

Кирюханцев (50), Батагов (59) – Дячук (89)

«Зоря»: Мацапура, Бутко, Батагов, Імереков, Данченко, Чурко, Бражко, Антюх (Нагнойний, 81), Булеца (Алефіренко, 81), Кирюханцев (Вантух, 67), Мишньов (Русин, 67).

«Олександрія»: Білик, Бабогло, Мірошніченко, Цуріков, Рибалка, Бондаренко (Дячук, 85), Дришлюк (В.Волошин, 69), Третьяков (Копина, 80), Кожушко (Шулянський, 80), Костишин (Ковалець, 80), Демченко.

Арбітр: Євген Арановський (Київ)

Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського

ЗОРЯ – ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцініть матеріал
(53)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті
Теніс | 19 квітня 2024, 23:34 50
Костюк обіграла 3-тю ракетку світу і вийшла до півфіналу в Штутгарті

Марта здобула найбільш високорейтингову перемогу в кар'єрі, здолавши Коко Гофф

СІКАН: «Самі собі зробили проблеми. Розслабилися, і Зоря нас покарала»
Футбол | 20 квітня 2024, 05:14 0
СІКАН: «Самі собі зробили проблеми. Розслабилися, і Зоря нас покарала»

Форвард «Шахтаря» прокоментував перемогу над «Зорею» в УПЛ

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
odiniznashih
У Зари лучшая атака в лиге -  в отличии от Днепра, где Довбик забил больше третьей части мячей,мячи забивали почти полтора десятка игроков. Практически от каждого угроза.
Но к сожалению при этом  и самая слабая оборона, очень много пропускает.
lgpaladin
Заря молодцы,
но снова пропускает со стандартов
DK1961
Заря в своем стиле - громит фаворитов, летит с аутсайдерами
odiniznashih
В следующем туре самый важный матч - как бы Минаю не проиграть))
Andrey Ilyashenko
- 3_тя команда має стількиж пропущених як і остання. Це просто лайно.  Якби ні некчемний захист булиб вищщі за Шахтар на +6 очок. це точно.
Stanislav Matusevych
Веселий другий тайм. а ніби ж нічого не провіщувало. Купа моментів, з яких очевидні не забиваємо, а неочевидні залітають. Схоже, що 3-й та 4-й голи після офсайдів Імерекова та Русина, але все одно перемога беззаперечна. А програємо Інгульцю. Все, як завжди.
Выталкиватель парашутистов
Попахивает конторой......