Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 листопада 2022, 15:44
2307
2

Зоря – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Інтригуюча битва за третє місце

| Оновлено 18 листопада 2022, 15:44
2307
2
Зоря – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
ФК Зоря

У п'ятницю, 18 листопада, у Києві на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського відбудеться матч чотирнадцятого туру Української Прем'єр-ліги з футболу, у якому зіграють луганська «Зоря» та «Олександрія». Стартовий свисток рефері прозвучить о 13:00 за київським часом.

Зоря


Доволі давно не було в УПЛ такого, щоб черговий тур національної першості розпочинався з протистояння категорії «топ». І не вийде, за всього бажання, сказати, що луганська «Зоря» та «Олександрія» у своїх поточних кондиціях не потрапляють у цю категорію команд нашої країни. Принаймні обидві сторони, як мінімум, мають у своєму активі бойові нічиї проти донецького «Шахтаря» (по 2:2), а підопічні Патріка ван Леувена ще й скористалися свого часу невдалим стартом сезону у виконанні київського «Динамо» (3:2). Таким чином, «мужики» знову претендують на звання «третьої сили» у нашому футболі, але є всі підстави вважати, що вони наразі перебувають ще на самому початку шляху.

Хоч би як там було, а досить успішна гра «Зорі» проти «Шахтаря» призвела лише до появи у команди ван Леувена серії з двох матчів поспіль без перемог. Для високого становища колективу в турнірній таблиці подібна послідовність виступів є вкрай недоречною, але календар із матчами проти досить сильних суперників просто не дає луганцям прийти до тями. У останньому турі перед настанням зими вони зіграють проти «Минаю» – фактично єдина можливість останнім часом впевнено дивитись у бік трьох набраних балів.

Очевидно, що «Зоря» намагатиметься виправити становище у майбутній грі за рахунок доволі зіграного складу. Нідерландський фахівець збудував кістяк команди, і тепер намагається вивести колектив на якісно новий рівень. Так, кадрова обойма луганчан все ще залишає бажати кращого, і у складі можуть бути експерименти на зразок інвертованих флангових захисників або їхнього переходу до центру оборони. Окрім того, «Зоря» все ще має серйозні проблеми з центральним нападником, вирішити які без трансферного вікна команді не вдасться.

Олександрія


«Зоря» – далеко не єдина команда в УПЛ, якій можна скаржитися на календар наприкінці осінньої частини чемпіонату. «Олександрія» також може багато розповісти з цього приводу, оскільки на відтинку в два тижні колектив Юрія Гури був змушений пройти через протистояння проти «Шахтаря», «Колоса» (4:1), «Динамо» (1:3), незабаром зіграє проти луганчан, а довершить цей відрізок гра проти «Дніпра-1». Фактично, у кожному турі «поліграфи» беруть участь в одній із центральних баталій. Для фанатів команди, напевно, такий розпорядок матчів тільки на радість, ось тільки самих футболістів після тривалого простою може й не вистачити в одному із заключних матчів, питома вага яких навіть більша, аніж у попередніх.

Окрім того, «Олександрія» буде змушена знову обходитися без півзахисника Кирила Ковальця певний невизначений термін. Чергова травма не дала одному з провідних плеймейкерів країни дограти до кінця навіть перший тайм енерговитратного матчу проти «Вереса» минулими вихідними (3:2), і тепер Гура знову змушений шукати заміну на ключового гравця.

На щастя, «Олександрія» непогано доукомплектувалася перед стартом сезону, тому може задіяти вже перевіреного Олександра Демченка або дати шанс зіграти з перших хвилин талановитому Денису Костишину на тлі переможного голу в минулій грі. До речі, тоді представники Кіровоградської області забили на 90+7 хвилин, укотре підтвердивши своє реноме бійців до останніх секунд. «Зорі» варто звернути на це увагу, хоча вона й сама вже кілька разів дивовижним чином здобувала позитивні результати.

Історія зустрічей


Футбольні шляхи «Зорі» та «Олександрії» раніше перетиналися 34 рази у рамках УПЛ, Кубка України, Першої ліги України та СРСР. Спостерігається невелика перевага кількості перемог із боку господарів – 13 успішних ігор для «Зорі», 9 нічиїх, 12 перемог «Олександрії». Востаннє суперники грали в офіційному матчі восени 2021 року – матч в Олександрії завершився перемогою «Зорі» з рахунком 1:0. За гостей голом відзначився Максим Імереков.

Орієнтовні склади


«Зоря»: Мацапура – ​​Бутко, Батагов, Вантух, Данченко – Бражко – Мишньов, Булеца, Чурко, Кирюханцев – Русин.

«Олександрія»: Білик – Цуріков, Бабогло, Мельник, Мірошниченко – Дришлюк, Рибалка, Демченко – Третьяков, Кожушко, Костишин.

Прогноз на протистояння


Ми вважаємо, що команди потішать результативним футболом. Нашою ставкою буде позиція – Обидві заб'ють та ТБ 2.5: Так з коефіцієнтом 2.14 за лінією Parimatch.

18 листопада, п'ятниця

«Зоря» – «Олександрія»
Київ. «Динамо» ім. В. Лобановського. 13:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал УНІАН
ЗОРЯ – ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua – 2:2
Parimatch
  • 2.14
  • 3.40
  • 3.40
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 2.16
  • 3.40
  • 3.38
Сделать ставку Зробити ставку
FanSport
  • 2.16
  • 3.40
  • 3.38
Сделать ставку Зробити ставку
Олександр  Снітко
Оцініть матеріал
(13)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 2
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Sunrise
Я думаю в анонсах полезно указывать не только стадион и время матча, но и арбитров + наличие ВАР. Особенно когда матч Зари обслуживает Арановский) 
DK1961
Ничья в пользу Динамо. и понятно, что, ТАКИМ КАК ТЫ, это не понравится. Посмотрим...