Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 18 листопада 2022, 09:42
14802
15

Перший млинець нанівець. Динамо обіграло Інгулець на чолі з Бартуловичем

Перемогу киянам приніс дубль Віктора Циганкова

| Оновлено 18 листопада 2022, 09:42
14802
15
Перший млинець нанівець. Динамо обіграло Інгулець на чолі з Бартуловичем
УПЛ

Перші кроки в тренерській кар’єрі різні керманичі роблять за геть не схожих один на одного умов, тому деяким із них не доводиться очікувати на легку прогулянку під час дебюту на керівній посаді. Хорватський екс-футболіст Младен Бартулович був знаним для українського вболівальника майстром за часів своєї професійної кар’єри футболіста, проте тепер він мав перейти на геть інший щабель футбольної науки – обійняти посаду виконуючого обов’язки головного тренера петровського «Інгульця», який тільки-но встиг припинити стосунки зі Сергієм Лавриненком. Колишній керманич вимушено залишив команду, коли вона йшла на останній сходинці турнірної таблиці, а його наступнику ще й не пощастило стартувати перенесеним матчем проти київського «Динамо».

Оновлення на тренерському містку точно слугувало приводом для суттєвого пожвавлення з боку петровського колективу на початку цієї зустрічі. Зміни в грі номінальних господарів було важко описати кількома реченнями, бо вона просто була іншою, більш живою на загальному тлі, можливо. «Інгулець» удало зачиняв суперників пресингом на чужій половині, проводив контратаки, шукав вільні зони, а в захисті вчасно фолами зупиняв розвиток атак суперників. Проте зрештою команда Бартуловича почала відчувати себе аж занадто самовпевненою, і в підсумку припустилась помилки.

Підкат Коробенка на правому фланзі власного штрафного не був необхідним задля зупинки дриблінгу Буяльського, проте півзахисник ризикнув, влучив по ногах супернику, за що потім отримав картку, а його команда – пенальті на рівному місці. Циганкову не склало проблем надіслати м’яч під ліву стійку, тож кияни тишком-нишком вийшли вперед за рахунком.

На жаль, вищезгаданий цікавий старт від «Інгульця» виявився лише емоцією. Коли команда господарів пропустила, то більше вже не змогла підвестись на ноги в першому таймі. А «Динамо» тим часом наче й не потребувало збільшення обертів, і зрештою спокійно контролювало м’яч у центрі поля. Усе це в підсумку перервав навіть не свисток Катерини Монзуль, а другий м’яч Циганкова, який просто неможливо було б уявити без вишуканого перекидання голкіпера з боку Дубінчака на лівому фланзі чужого штрафного з подальшим пасом на порожні ворота для партнера.

Розпочати гру в другій половині матчі так само жваво, як «Інгулець» це зробив у стартові 45 хвилин, у команди Бартуловича не вийшло. «Динамо» контролювало більшість переміщень власною половиною поля, а на протилежному боці футбольного майданчика створювало дійсно красиві моменти накшталт невдалої спроби Буяльського з дальньої відстані закинути за комірець голкіперу суперників.

Узагалі не було зрозуміло, за рахунок чого «козаки» мають переламувати хід цієї зустрічі, проте геніальний пас Запорожця з правого флангу до центру штрафного на Сітала підказав нам траєкторію руху у вірному напрямку. Проте підтримати гольовий зачин у господарів знову ж таки не вийшло. Бартулович проводив певну точкову ротацію, проте лише вихід Віктора Блізніченка в підсумку заслуговував на бодай-якусь увагу. Решту часу атакували кияни, створивши моменти для Гармаша та Кулача, проте ті ними так і не скористались.

Свій наступний матч петровський «Інгулець» проведе в гостях у «Львова», тоді як київське «Динамо» гостюватиме в рівненського «Вересу», хоча гратиме при цьому знову на рідному «Динамо» ім. В. Лобановського.

Українська Прем'єр-ліга. 1-й тур.

«Інгулець» – «Динамо» Київ - 1:2

Сітало, 62 – Циганков, 32 (пен.), 45+1

Козак, 13, Ковальов, 15, Коробенко, 30 – Сирота, 71

«Інгулець»: Паламарчук – Саків, Ковальов, Поспєлов, Нагієв – Коробенко (Клименко, 46), Кухарук – Смоляков (А. Блізніченко, 66), Запорожець (Марусич, 83), Козак (В. Блізніченко, 46) – Сітало (Резепов, 74).

«Динамо» Київ: Нещерет – Дубінчак (Вівчаренко, 79), Сирота, Забарний, Кендзьора (Караваєв, 78) – Шепелєв (Перріс, 85), Андрієвський – Лонвейк (Гармаш, 67), Буяльський, Циганков – Ванат (Кулач, 78).

Арбітр: Катерина Монзуль (Харків).

Стадіон: «Динамо» ім. В. Лобановського (Київ).

ІНГУЛЕЦЬ - ДИНАМО КИЇВ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 0°C

Події матчу

61’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Сітало (Інгулець).
45’
ГОЛ ! М'яч забив Віктор Циганков (Динамо Київ).
32’
ГОЛ ! З пенальті забив Віктор Циганков (Динамо Київ).
Оцініть матеріал
(87)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Спорт.юа а правда что за антоция к заголовку?
Какие Вице чемпионы?
Не переживайте на Динамо много комментов, зачем вы провоцируете?
DK1961
И опять! ПО КАКОМУ ПРАВУ ВЫ НАЗЫВАЕТЕ ДИНАМО ВИЦЕ-ЧЕМПИОНАМИ!?! Прекрасно зная, что прошлый чемпионат УАФ объявлен незавершенным и ПРИЗЕРЫ НЕ ОПРЕДЕЛЕНЫ!?!  Места были обозначены только для определения представительства Украины в еврокубках. Еще раз: ВЫ НЕ ИМЕЕТЕ НИКАКОГО ПРАВА В СВОИХ СТАТЬЯХ НАЗЫВАТЬ ШАХТЕР ЧЕМПИОНОМ, А ДИНАМО ВИЦЕ-ЧЕМПИОНОМ! 
DK1961
Спорт уа таблицу поменяйте! У трех команд - Динамо, Зари и Ворсклы - одинаковое количество очков и одинаковая разность мячей (+=7). Тогда считаем личные встречи между трех клубов - Динамо впереди (2:3 и 3:1). В ЧЕСТЬ ЧЕГО ТОГДА ДИНАМО У ВАС НА ПЯТОМ МЕСТЕ?
Gargantua
не понравился сегодня Ванат.
в первом тайме делал все невпопад, нервничал. А во втором тайме физически выдохся к 60-й минуте, еле ноги волочил. 
BestOf
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
KIPR ALECS
Фк Суркис при помощи левого пенальти решает вопросы чтоб пролезть и в следующем году в денежный ЛЧ. нуну.....привыкли решать всё кулуарно.....скоро эту скотобазу вынсут вперед ногами если не успеют с часами в ж.пе выехать из страны
Злий Глобинець
Настрій на гру в Інгульця був хороший, команда реально награла на нічию. Та і пенальті був явно сумнівний. "Шубний", образно кажучи.