Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 17 листопада 2022, 14:14
7853
13

Інгулець – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Нестабільні кияни проти аутсайдера

| Оновлено 17 листопада 2022, 14:14
7853
13
Інгулець – Динамо. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Динамо

У четвер, 17 листопада, відбудеться перенесений поєдинок 1-го туру Української Прем'єр-ліги, в якому зустрінуться «Інгулець» і київське «Динамо». Петрівці будуть номінальними господарями поля, адже матч пройде на клубному стадіоні їхніх суперників.

Інгулець

Минулого туру національного чемпіонату петрівська команда програла харківському «Металісту 1925» та опустилася на останню позицію турнірної таблиці. Ця зустріч стала останньою для Сергія Лавриненка біля керма «Інгульця». «Футбол – це завжди емоції та терпіння! Але терпіння колись закінчується. Я думаю, не тільки в мене, а й у всіх уболівальників клубу. Тому я ухвалив рішення – попрощатися із Сергієм Лавриненком і дати можливість проявити себе новим, перспективним людям», – так обґрунтував тренерську відставку президент петрівського клубу Олександр Поворознюк.

Виконуватиме обов'язки наставника «червоно-жовтих» Младен Бартулович, який працював у тренерському штабі Лавриненка. Часу на розгойдування у нового коуча немає, адже відразу йому доведеться пройти серйозне випробування. «Дамо бій «Динамо»! Нема чого боятися! Виходитимемо і гратимемо», – коротко сказав про найближчий поєдинок хорват. До слова, Бартулович є третім хорватським тренером в Українській Прем'єр-лізі. Раніше у нашому чемпіонаті з'явилися Іван Каталінич («Металург» Запоріжжя) та Ігор Йовічевіч («Карпати», «Дніпро-1», «Шахтар»). Щодо Лавриненка, то він вивів «Інгулець» в еліту українського футболу і провів біля керма петрівської команди 53 поєдинки.

Незважаючи на своє незавидне турнірне становище, «червоно-жовті» зуміли записати до свого активу два сенсаційні результати. Вони відібрали перші очки у «Дніпра-1», який лідирує у турнірі, та обіграли луганську «Зорю». Але якщо в матчах з фаворитами у петрівців справи непогані, то з суперниками нижче рівнем футболісти «Інгульця» не демонструють належного настрою та мотивації. Звідси і плачевний результат, який змусив керівництво команди зробити зміни на тренерському містку. Можливо, Бартуловичу вдасться стабілізувати склад, адже у попередніх матчах Лавриненко так і не знайшов оптимального поєднання футболістів.

Динамо

Здавалося, що після невдалого відрізку кияни почали виходити на звичний для себе рівень, що підтвердила впевнена перемога над міцною «Олександрією». Але в матчі з «Колосом» ми знову побачили невпевнене в собі «Динамо», яке не здатне за рахунок класу вирвати перемогу у суперника, який грамотно обороняється. Ще один невиразний поєдинок провів центрбек Денис Попов, який у середині другого тайму залишив свою команду у меншості. Звичайно, проти «Інгульця» Попов через дискваліфікацію не зіграє, як і Сергій Сидорчук, який перебрав жовтих карток у попередніх матчах.

Натомість у четвер зможе вийти на поле Владислав Ванат, який у матчі проти «Колоса» відбував дискваліфікацію. На вістрі атаки киян знову опинився Артем Бесєдін, який вкотре залишив поле без забитого голу. До речі, форвард, від якого вболівальники «Динамо» з нетерпінням чекають на результативність, раніше відзначався у воротах «Інгульця». У квітні 2021 року гол Бесєдіна допоміг «біло-синім» розгромити петрівців із рахунком 5:0. Саме той гол є останнім для Артема у складі київського клубу!

Позитивним моментом для «біло-синіх» є повернення до ладу Бущана та Дубінчака, які відновилися після пошкоджень. До речі, саме голкіпера вболівальники «Динамо» визнали найкращим гравцем своєї команди у зустрічі із ковалівцями. Бущан провів 48-й «сухий» поєдинок у складі київського клубу та увійшов до Топ-3 найнадійніших вартових воріт киян за часи незалежності України. Георгія за цим показником випереджають лише Бойко та Шовковський. Поєдинок проти «Колоса» став пам'ятним (у контексті статистики, а не результату) для Володимира Шепелєва, який провів 200-й матч у кар'єрі.

Статистика зустрічей

«Інгулець» та «Динамо» провели три очні дуелі: дві перемоги здобули кияни і одна зустріч завершилася внічию (різниця м'ячів – 8:1 на користь «біло-синіх»). Саме минулого не дограного сезону петрівці відібрали очки у більш іменитих суперників. Цікаво, що тоді номінально домашній поєдинок «Інгулець» теж проводив у Києві. У другому таймі тієї зустрічі кияни відкрили рахунок завдяки автоголу Михайла Шишки, а невдовзі результат зрівняв Ілля Коваленко. Зазначимо, що згадані футболісти вже пішли з «Інгульця». Та зустріч примітна ще й тим, що в ній взяв участь Бартулович-футболіст, який тепер виведе «Інгулець» у якості наставника.

Прогноз на протистояння

Кияни вкрай нестабільні цього сезону, але в те, що вони допустять осічку в поєдинку з аутсайдером, не віриться. Та й навряд чи «Динамо» так беззубо проведе другий матч поспіль. Існує питання і щодо психологічного стану петрівців: навряд чи відставка багаторічного тренера команди підняла їм настрій. Тому ставимо на впевнену перемогу київського клубу.

Орієнтовні склади:

«Інгулець»: Паламарчук, Саків, Ковальов, Павлов, Нагієв, Запорожець, Кухарук, Клименко, Марусич, Козак, Смоляков.

«Динамо»: Бущан, Вівчаренко, Забарний, Сирота, Караваєв, Андрієвський, Шепелєв, Буяльський, Кабаєв, Циганков, Ванат.

Parimatch
  • 10.5
  • 5.30
  • 1.30
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet
  • 10.5
  • 5.30
  • 1.31
Зробити ставку Зробити ставку
FanSport
  • 10.5
  • 5.30
  • 1.31
Зробити ставку Зробити ставку

17 листопада, четвер

«Інгулець» – «Динамо»
Київ. Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського. 13:00
ТБ-трансляція на ОТТ платформі «Setanta Sports»
ІНГУЛЕЦЬ – ДИНАМО. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр – Катерина Монзуль (Харків)
Прогноз Sport.ua – 0:2
Оцініть матеріал
(26)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Відбулися перші півфінальні матчі Ліги чемпіонів 23/24. Хто вийде у фінал?
Футбол | 02 травня 2024, 01:30 0
Відбулися перші півфінальні матчі Ліги чемпіонів 23/24. Хто вийде у фінал?

«Баварія» та «Реал» зіграли внічию (2:2), «Боруссія Д» мінімально обіграла «ПСЖ» (1:0)

Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ
Футбол | 01 травня 2024, 23:58 24
Все вирішиться у Парижі. Боруссія мінімально перемогла ПСЖ

У другому півфіналі ЛЧ сильнішою виявилася німецька команда, хоча парижани мали багато моментів

Коментарі 13
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
Единственый матч и показать на платформе, вы ж в будущем подставляете себя.
Месть не всегда оправдывает средства
Maks Maks
Уверенная победа Динамо в три мяча. Киевляне вперёд!
nick07
ДК повинно виграти та покращити своє становище в турнірній таблиці. 
ZANREGENT1993
Нахер этот телепул? Я раньше будучи не в Украине смотрел весь чемпионат на Футбол 1, Футбол 2, 2+2 и ФутболХаб. Теперь - хрен что посмотришь!
Злий Глобинець
Несправедливо, що майже усі суперники Динамо змушені грати в Києві. Чому не на нейтральному стадіоні?
А так, удачі команді з Петрового. Успішного дебюту Младену Бартуловичу!