Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 листопада 2022, 18:07
2990
1

Мірча ЛУЧЕСКУ: «Важливі три очки для нас. Могли забити ще»

Наставник «Динамо» – про перемогу над «Олександрією»

| Оновлено 10 листопада 2022, 18:07
2990
1
Мірча ЛУЧЕСКУ: «Важливі три очки для нас. Могли забити ще»
dynamo.kiev.ua. Мірча Луческу

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу прокоментував перемогу над «Олександрією» (3:1) у матчі 12-го туру української Прем'єр-ліги.

– Важливі три очки для нас. Нарешті повернулися додому. Тепер у більш приємних умовах тренуємося і граємо. Без переїздів з місця на місце.

Говорив хлопцям не раз, що зараз головне для нас – брати очки, компенсувати втрати, які сталися з нашої вини, і підтягнутися до лідерської групи.

Задоволений перемогою, бо грали сьогодні проти суперника, який демонструє дуже добрий футбол. Мені дуже сподобалася «Олександрія». Команда грає в відкритий, атакувальний футбол, використовуючи велику кількість комбінацій, легко доходить до воріт суперника.

Ми мали грати таким чином, щоб передбачати дії суперника, діяти компактно під час відборів і потім швидко грати в зони. Так і сталося. За допомогою такої гри ми забили голи. Могли ще забити. Але міг більше голів нам забити і суперник.

Хочеться подивитися епізоди з падіннями в штрафній площі «Олександрії» Циганкова та Ваната. Мені здалося, що на Циганкові був фол. Якщо ти не даєш пенальті, не впевнений у такому рішенні, то не давай вже і жовту картку. Є контакти, за яких неможливо встояти на ногах.

У ситуації з падінням Ваната мені також здалося, що мав місце фол. І, крім того, якщо виходити з логіки моменту з Циганковим, то Ванат міг отримати жовту картку, яка стала б для нього другою в цьому матчі. Тобто, бачимо різну інтерпретацію від арбітра.

Що стосується голу Шулянського, то наші динамівські гравці завжди в матчах проти нас виходять на полі з подвоєною енергією, прагнуть здатися себе. Вітаю Шулянського – він був наполегливий і заслужив цей гол.

– Бущан після травми зіграв один матч, після чого опинився на лавці запасних. Чому?
– Моя помилка. Рано йому було виходити грати. Але Жора повернувся після травми з таким ентузіазмом і таким великим бажанням, що ми його поставили до складу. Але він ще не був готовий. Можливо, у наступному матчі він зіграє.

– Для Бущана було принципово зіграти саме з «Фенербахче»?
– Ні. Жодного підґрунтя не було. Просто він повернувся з великим бажанням і хотів грати. Окрім одного епізоду, він зіграв добре. Але відчувалося, що після такої тривалої паузи йому було складно ось так відразу включитися в гру. Я часто просив його розігрувати м’яч від воріт, але він знову і знову використовував довгі передачі, після яких ми втрачали м’яч і надавали цим перевагу супернику. Але це все можна виправити.

Нещерет добре тренується. Тож проблем тут немає. І Бущан, і Нещерет – гравці збірної України та першої команди «Динамо». Мені потрібно знайти баланс, щоб вони обидва грали. Це два воротарі високого рівня.

Оцініть матеріал
(24)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Yanker8888888888
Для такого Динамо все очки важные.