Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 12 листопада 2022, 07:37
6457
15

Динамо – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Нестабільні кияни проти зіграних олександрійців

| Оновлено 12 листопада 2022, 07:37
6457
15
Динамо – Олександрія. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
УПЛ

У четвер, 10 листопада, черговий тур нашого чемпіонату закриє протистояння між київським «Динамо» та «Олександрією». У турнірній таблиці спостерігається невластива для української першості картина: олександрійці випереджають «біло-синіх» на чотири очки. Втім, підопічні Мірчі Луческу після невдалого відрізку на старті турніру поступово покращують свою позицію.

Динамо

Безславно завершивши виступи у Лізі Європи, кияни сконцентрувалися на національному чемпіонаті. А тут справи у «біло-синіх» йдуть зовсім не так, як їм того хотілося б, і турнірну ситуацію потрібно виправляти. Цим динамівці й займалися минулого туру, впевнено обігравши в Одесі «Чорноморець». Причому перемога над моряками дозволила киянам переміститися з дев'ятого місця на шосте. Один із голів у ворота суперників забив Владислав Ванат, який вирізняється результативністю в останніх матчах своєї команди. Не пішов із поля без голу і Віталій Буяльський, який очолює список кращих бомбардирів чемпіонату. До речі, найкращим гравцем минулого туру визнано Віктора Циганкова, а Буяльський є претендентом на звання найкращого футболіста УПЛ у жовтні. Отже, на тлі розмов про мікроклімат в «Динамо», що похитнувся, перемога над аутсайдером була досить доречною.

На виправлення пішла у киян і кадрова ситуація. Відновився після травми головний голкіпер команди Георгій Бущан, який провів уже поєдинок із «Фенербахче». Непогано виглядає в центрі поля нідерландець Джастін Лонвейк, покликаний замінити травмованого Шапаренка. Має сприятливо вплинути на психологічний стан футболістів і довгоочікуване повернення до Києва, адже чи не головною причиною невдач динамівців Луческу називає втому від тривалих переїздів.

Втім, оцінити, чи здатне «Динамо» на турнірний камбек, за вдалим матчем із «Чорноморцем» досить складно. А ось зустріч із куди міцнішою «Олександрією» має продемонструвати, наскільки кияни готові до фінішного ривку перед зимовою паузою.

Олександрія

Команда Юрія Гури демонструє впевнену гру, яка підкріплюється стабільним набором очок. Поразка у другому турі від «Металіста» поки що залишається єдиною для олександрійців. В актив «містян» можна записати і нічию у протистоянні з «Шахтарем», коли наприкінці зустрічі футболісти «Олександрії» продемонстрували характер і вирвали у суперників цілком прийнятний результат. А минулого туру від олександрійців постраждав «Колос», який розгромили підопічні Гури.

Команда з Кіровоградської області має збалансований склад, а стандартні положення у виконанні екс-динамівця Владислава Калитвинцева несуть чималу загрозу суперникам олександрійців. Набирає форму й нещодавній лідер команди Кирило Ковалець, якого влітку цього року сватали до «Динамо». На провідних ролях в «Олександрії» й інший екс-динамівець – Андрій Цуріков, який забив у поточному чемпіонаті чотири голи. До речі, свій дебютний гол Цуріков, який тоді виступав за запорізький «Металург», забив у ворота саме «Динамо». Цуріков, як і Буяльський, претендує на звання найкращого футболіста жовтня, а Гура може стати найкращим тренером УПЛ минулого місяця.

Органічно вписалися в ігрову схему «жовто-чорних» й інші колишні гравці киян: Сергій Рибалка відзначився трьома результативними ударами, а Вікентій Волошин зробив три гольові передачі. Відзначимо і результативність Максима Третьякова. У матчі проти «Колоса» півзахисник оформив дубль, ставши найкращим бомбардиром в історії олександрійського клубу (22 голи).

Статистика зустрічей

Загалом «Динамо» та «Олександрія» провели між собою 29 офіційних матчів. 22 зустрічі завершилися на користь киян, 5 разів команди зіграли внічию та 2 рази перемогу святкували олександрійці. Різниця м'ячів складає 68:16 на користь динамівців. Незважаючи на таку відчутну перевагу, «біло-сині» часто зазнають певних труднощів у протистояннях з «Олександрією». Не стала винятком і минулорічна дуель. Тоді підопічні Луческу вирвали перемогу на 7-й (!) компенсованій хвилині завдяки пенальті у виконанні Циганкова.

Прогноз на протистояння

Кияни в Одесі трохи зміцнили свій психологічний стан, а повернення на рідну арену має ще сприятливіше позначитися на їхньому моральному настрої. Але й олександрійці не збираються переривати у Києві свою безпрограшну серію. Додамо до цього все ще наявні проблеми у грі киян та злагодженість в ігровому малюнку «Олександрії». У майбутній зустрічі спрогнозуємо нічийний результат.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Бущан, Караваєв, Попов, Забарний, Кендзьора, Сидорчук, Лонвейк, Буяльський, Кабаєв, Циганков, Ванат.

«Олександрія»: Білик, Цуріков, Бабогло, Бондаренко, Мірошниченко, Ковалець, Рибалка, Демченко, Кожушко, Третьяков, Калитвинцев.

Parimatch
  • 1.61
  • 4.20
  • 5.20
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.63
  • 4.20
  • 5.10
Зробити ставку Зробити ставку
FanSport
  • 1.63
  • 4.20
  • 5.10
Зробити ставку Зробити ставку

10 листопада, четвер

«Динамо» – «Олександрія»
Київ. Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського. 15:00
Пряма ТБ-трансляція – телеканал 2+2
ДИНАМО – ОЛЕКСАНДРІЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Дмитро Панчишин (Харків)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Оцініть матеріал
(37)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 15
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
gvs58
2:0 на користь ДК
⬆️
Динамо выиграет на классе.
Перец
Тут без варіантів динамо повинно виграти , тому що немає Беседіна
Remark
Я правильно понимаю, что Игорёк так боролся за бесплатный просмотр матчей Динамо Киев, что теперь трансы вообще никакой нет, даже платной?
BAD👣BOY
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Remark
А по прогнозу тут все очень просто - ТБ 1 в первом общий. Или для тех кто любит сладкий коф - ОЗ в первом. 
Я что то уверен, что Алексы забьют в первом, да и Динамо должны тоже. А в матче должна быть результативная ничья.
П.С. Но желаю Динамо только побед и наконец-то заиграть так, чтобы даже у болельщиков Шахтера по игре Динамо не было ни одного вопроса.
Умник
Что меня радует сетанта идиоты делает просмотр футбол хабу и плюсам рейтинг.
Нет чтобы заработать на Динамо они херят же свой рейтинг.
Сложный матч.
Удаление будет.
Не исключена победа Динамо с помощью пеналя.
После много разговоров о том что тянут Динамо.
Лариса Герасименко
фланг Кензеры традиционно зияет дырой в обороне
Vik Tor
нє, без бєсєдіна в старті діла не буде
Выталкиватель парашутистов
Не думаю, что для Динамо это будет легкая прогулка, как бы не проиграли под ноль...
Злий Глобинець
Якщо уже Олександрія внічию з самим Шахтарем зіграла, то Динамо вона може і перемогти.