Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 09 листопада 2022, 05:20
5174
10

Суперкамбек у Києві. Зоря вирвала перемогу в Металіста

Луганці двічі відігрувались по ходу поєдинку

| Оновлено 09 листопада 2022, 05:20
5174
10
Суперкамбек у Києві. Зоря вирвала перемогу в Металіста
УПЛ

Суботній ігровий день 11-го туру УПЛ стартував матчем у Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського: «Зоря» приймала «Металіст». Команда Патріка Ван Леувена зробила ставку на швидкий гол – така ставка луганців цього сезону вже спрацьовувала неодноразово.

«Зоря» мала територіальну перевагу і багато атакувала через фланги, але найнебезпечніше, що вдалося вичавити з цієї активності в першій половині першого тайму – це момент Назарія Русина. Форвард «Зорі» пробивав головою після розіграшу кутового, але його удар заблокував Романюк. Зробив це захисник «Металіста» чи то плечем, чи то ліктем, але арбітр матчу Роман Блавацький поставити пенальті за такий неоднозначний епізод не наважився.

Тиск «Зорі» поступово наростав, а візити «Металіста» на половину поля суперника ставали дедалі рідшими. Трохи послабивши хватку в середині тайму, в останні 10 хвилин підопічні Ван Леувена почали ще активніше штурмувати непогано організовану оборону суперника.

І на 41-й хвилині чергова подача кутового подарувала «Зорі» перший по-справжньому гольовий момент. Арсеній Батагов з лінії воротарського майданчика потужно пробив по воротах, але влучив прямо в голкіпера «Металіста» Костика. А перед самою перервою настрій наставнику харків'ян Олегу Ратію зіпсувала ще й травма легіонера Алекса Чідомере, заомість довелося випускати Євгена Рязанцева.

Після досить нудного першого тайму у другому події почали стрімко розвиватися. «Зоря» продовжувала володіти ініціативою, і на 49-й хвилині була дуже близька до голу: Чурко зі штрафного метрів із 20-ти влучив у перекладину. Гол назрівав, і він таки стався. Але у ворота самої «Зорі». На 57-й хвилині Бражко обрізався біля своїх воріт, і Імереков був змушений фолити на Підлепенці у своєму штрафному майданчику – пенальті. Сам потерпілий вирок і виконав.

Після пропущеного голу «Зоря» продовжила атакувати. Але в діях підопічних Ван Леувена з'явилося дуже багато сумбуру, що дозволяло «Металісту» дедалі частіше вибігати у контратаки. Тим не менш, на 71-й хвилині зрівняти рахунок таки вдалося: все той же Чурко замкнув фланговий навіс Хланя, що вийшов на заміну.

Не встигли гравці «Зорі» порадіти голу, як відразу пропустили другий. Шалений удар Панасенка метрів із 28-ми перетворився на справжній шедевр – м'яч влетів у ближню дев'ятку воріт Мацапури без шансів для голкіпера.

Все йшло до досить нелогічної перемоги «Металіста», але Патріку Ван Леувену своїми замінами вдалося перевернути все догори дригом. На 89-й хвилині захисник «Металіста» Романюк послизнувся у своєму штрафному майданчику і втратив м'яч, чим скористався Мишньов – 2:2. А на останній хвилині компенсованого часу Євген Шахов замкнув дальню штангу після подачі кутового та приніс «Зорі» четверту перемогу поспіль – одразу після голу пролунав і фінальний свисток. Заміни Ван Леувена вирішили долю матчу: і Мишньов, і Шахов, і автор асиста Хлань з'явилися на полі лише у другому таймі.

Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур.

«Зоря» – «Металіст» – 3:2

Чурко (72), Мишньов (89), Шахов (93) – Підлепенець (58, з пенальті), Панасенко (74)

Бражко (86), Картушов (88)

«Зоря»: Мацапура, Бутко, Батагов, Імереков, Данченко, Чурко (Мишньов, 88), Бражко, Булеца (Шахов, 75), Кирюханцев (Луньов, 88), Русин (Антюх, 75), Нагнойний (Хлань, 59)

Запас: Турбаєвський, Жилкін, Мишньов, Алібеков, Луньов, Сміян, Снурніцин, Алефіренко, Михайленко

«Металіст»: Костик, Мизюк, Ралюченко, Романюк, Каплієнко, Танковський, Чідомере (Рязанцев, 43), Панасенко, Підлепенець, Картушов, Демченко

Запас: Зновенко, Ярош, Багачанський, Порох, Шамич, Піко, Клименчук, Шопін

Арбітр: Роман Блавацький (Львів)

Стадіон «Динамо» імені Валерія Лобановського

ЗОРЯ – МЕТАЛІСТ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

90’
ГОЛ ! М'яч забив Євген Шахов (Зоря).
89’
ГОЛ ! М'яч забив Дмитро Мишньов (Зоря).
74’
ГОЛ ! М'яч забив Сергій Панасенко (Металіст).
72’
ГОЛ ! М'яч забив В'ячеслав Чурко (Зоря).
58’
ГОЛ ! З пенальті забив Євген Підлепенець (Металіст).
Джерело Sport.ua
Оцініть матеріал
(45)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
odiniznashih
Защита не справляется- пропускают много. Вытягивают только благодаря тому что у них лучшая, или одна из лучших, атак - забивают больше ,чем пропускают
Sunrise
Браво! Сильнее на голову Заря была. Справедливость есть и если её не поддерживает арбитр, Заря восстановит её сама)
Опять была грубая ошибка в защите, в этот раз привела к голу. Но их уже явно меньше. Реализация хромает через матч. 
Виктор Алтухов
  За Зарю болею с 1972-го, когда она играла очень ярко. Были разные периоды и сейчас один из них. Думал, сильнее Скрыпника в Украине нет, но, смотрю, при Леувене Заря вывглядит ну очень интересно. Рад очередной победе.
odiniznashih
Ну за "Чурку" и в глаз можно))
Alex Suz
Так мы далеко не уедем....
Выталкиватель парашутистов
Зная историю Металлиста, склонен думать что был договорняк. Посмотреть бы  на ставки перед игрой