Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 05 листопада 2022, 12:57
1438
1

Зоря - Металіст. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Тиждень тому луганські футболісти вже вигравали у «Металіста». Але у іншого

| Оновлено 05 листопада 2022, 12:57
1438
1
Зоря - Металіст. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
Патрик ван Леувен, ФК Зоря

Так вийшло за календарем, що протягом восьми днів «Зоря» двічі має зіграти із клубами з Харкова. Минулої п’ятниці вона завдала поразки «Металісту 1925», а найближчої суботи їй доведеться зустрінутись із підопічними Олега Ратія та Олександра Призетка.

Зоря

Схоже, що після деякого спаду, коли луганська команда протягом місяця не могла досягти успіху, справи у «Зорі» налагодилися і останні три матчі підопічні Патріка ван Леувена (на фото) виграли із загальним рахунком 8-0. Під «гарячу руку» їм потрапили «Чорноморець» (4:0), «Верес» (1:0) і вже згадуваний «Металіст 1925» (3:0).

Як бачимо, у цих іграх луганчани чудово зіграли в обороні, залишивши свої ворота «сухими», та й в атаці показали досить високу результативність. На даний момент у «Зорі» після 9 матчів 20 забитих м'ячів (це другий показник після «Дніпра-1»). По три рази за цей період відзначилися Назарій Русин та Ігор Кірюханцев, 2 голи забив Дмитро Мишньов і Денис Безбородько, який вже пішов з клубу, а решту м'ячів провели у ворота суперників десять різних футболістів. Тому опонентам складно припустити, звідки може виходити справжня загроза.

Слід віддати належне нідерландському наставнику, який опинився у непростій ситуації, коли команду вже по ходу сезону залишили три провідні гравці (крім Безбородька, пішли ще Кабаєв і Назарина), зумів знайти додаткові резерви та стабілізувати склад. Зараз «Зоря» перебуває вже у трійці лідерів чемпіонату і у разі перемоги в майбутньому поєдинку може ще покращити своє турнірне становище.

Металіст

Харків'яни, якщо брати загалом, непогано провели стартовий відрізок турніру, здобувши 4 перемоги у 9 матчах та набравши 14 очок. Тим більше, знаючи, з якими проблемами їм довелося зіткнутися під час підготовки до сезону. До речі, очок могло бути й більше, але в деяких випадках «Металіст» не зміг утримати своєї переваги, а в інших програвав суперникам за абсолютно рівної гри.

А ось що дійсно має турбувати тренерський склад та керівництво клубу, так це велика кількість вилучень і попереджень, отриманих футболістами у минулих поєдинках. Майже в кожному другому матчі (у 4 із 9) хтось із гравців «Металіста» бачив перед собою червону картку і ще 21 раз перед харків'янами «запалювалося» жовте світло. Саме з цих причин не зможуть допомогти партнерам у майбутньому матчі із «Зорею» Данило Книш і найкращий бомбардир команди Максим Прядун, який вже встиг відзначитися у воротах суперників 6 разів.

Звісно, відсутність Прядуна буде серйозною проблемою для харківської команди в атаці. Але, з іншого боку, є чудова нагода проявити себе тим футболістам, які поки що перебувають у тіні і ще не проявили себе так, як від них очікують наставники. А те, що «Металіст» у цій грі битиметься за очки, сумнівів немає.

Статистика матчів

«Зоря» та «Металіст» у різні роки зустрічалися на найвищому рівні чемпіонату України 24 рази. Перевага тут у харків'ян, які здобули 13 перемог. 7 разів було зафіксовано нічию та 4 виграші у «Зорі». Востаннє команди з такими назвами грали одна з одною сім років тому. 22 листопада 2015 року у Харкові господарі поля програли з рахунком 0:1.

Орієнтовні склади:

«Зоря»: Мацапура, Батагов, Імереков, Бутко, Данченко, Чурко, Бражко, Булеца, Кірюханцев, Русин, Нагнойний

«Металіст»: Костик, Каплієнко, Ралюченко, Мізюк, Шопін, Танковський, Панасенко, Демченко, Картушов, Коркішко, Підлепенець

Прогноз на протистояння:

«Зоря» прагнутиме продовжити свою переможну серію, яка вже налічує три матчі поспіль. «Металіст» теж намагатиметься не програти. У кого це вийде краще, покаже сама гра. Ставимо на нічию 1:1.

5 листопада, субота

«Зоря» – «Металіст»
Київ. Стадіон «Динамо» імені В.Лобановського. Початок о 13.00
ТБ-трансляція на телеканалі «УНІАН»
ЗОРЯ - МЕТАЛІСТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр – Роман Блавацький (Львів)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Parimatch
  • 1.78
  • 3.90
  • 4.20
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.80
  • 3.90
  • 4.14
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(8)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
⬆️
С пердивом "свои" очки нужно брать чётко  2:0