Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 03 листопада 2022, 21:12
6640
16

Динамо – Фенербахче. Прогноз та анонс на матч Ліги Європи

Остання можливість для «біло-синіх» грюкнути дверима

| Оновлено 03 листопада 2022, 21:12
6640
16
Динамо – Фенербахче. Прогноз та анонс на матч Ліги Європи
Getty Images/Global Images Ukraine

Іронія долі: свій останній поєдинок у нинішній єврокубковій кампанії «Динамо» зіграє проти того ж таки опонента, з ким ця кампанія і починалася. Але якщо «Фенербахче», обіграний киянами на шляху до групи Ліги чемпіонів, забезпечив собі євровесну у групі Ліги Європи, то підопічні Луческу грою проти «канарок» офіційно закривають нинішній міжнародний сезон. Вище останнього місця у групі ЛЄ наш віце-чемпіон уже не підніметься.

Динамо

Від восьмого вересня, старту «Динамо» у груповому турнірі Ліги Європи, до третього листопада, останнього поєдинку киян у цьому турнірі, минуло зовсім небагато часу. Менше двох місяців. Проте за цей короткий термін «біло-сині» зуміли розгубити все те, що так старанно та ретельно збирали останні два сезони: свій єврокубковий імідж.

Незважаючи на очікування, що динамівці почуватимуться дуже комфортно в Лізі Європи, де немає команд рівня «Бенфіки», вийшло так, що у кваліфікації Ліги чемпіонів команда Луческу виглядала сильніше і солідніше, ніж «поверхом нижче».

У попередніх п'яти турах Ліги Європи віце-чемпіони України вибороли лише одне очко – у виїзному поєдинку проти кіпрського АЕК. І за тур до фінішу змагань офіційно припинили боротьбу навіть за путівку до Ліги Конференцій. Гра останнього туру – проти «Фенербахче» – перетворилася для нашої команди на порожню формальність.

Проте головний тренер динамівців вважає інакше. Після тієї злощасної нічиєї з кіпріотами Мірча Луческу заявив, що, мовляв, у грі проти «Фенербахче» його команда має довести, що найсильніша в групі. Так і сказав.

Ну, додати до сказаного румунським тренером нема чого. Хіба що про ситуацію із травмованими. У клубному лазареті продовжують перебувати Шапаренко, Бойко та Дубінчак. А ось Бущан вже «виписався» – у крайньому перед грою з «Фенербахче» матчі – проти «Кривбасу» – основний динамівський голкіпер уже був у заявці на гру. Щоправда, весь матч просидів у запасі.

Фенербахче

Жорже Жезус, іменитий португальський наставник «Фенербахче», ще влітку, під час презентації на посаді наставника «канарок», недвозначно дав зрозуміти, що для його нової команди на перший план виходить національний чемпіонат, де «жовто-сині» давненько не перемагали. А єврокубки, мовляв, як вдасться.

Спочатку не виходило ні на внутрішній, ні на міжнародній аренах. На старті турецької Суперліги «Фенер» забуксував - десять очок у п'яти матчах. І третє місце.

На євроарені справи йшли ще гірше. Стамбульці поступилися нашому «Динамо» у кваліфікації Ліги чемпіонів та вибули у кваліфікацію Ліги Європи. Щоправда, далі без шуму та пилу пройшли «Словацько» та «Аустрію». І пробилися до групи ЛЄ, де, за іронією долі, знову зійшлися із «Динамо».

На відміну від першої заруби з командою Луческу, друга у групі ЛЄ вийшла для віце-чемпіонів Туреччини більш вдалою: перемога 2:1. Далі було обіграно двічі АЕК і здобуто дві нічиї з «Ренном». Путівку до плей-оф Ліги Європи підопічні Жезуса вибороли завчасно.

Серйозно покращали справи «канарок» і в чемпіонаті країни. Напередодні матчу проти «Динамо» «жовто-сині» зіграли принциповий поєдинок проти «Башакшехіра». І перемогли завдяки влучному удару Ді Россі. Ця вікторія дозволила «канаркам» одноосібно очолити турнірну таблицю, відірвавшись від поваленого опонента на три бали.

Після гри з «Ренном», що завершилася видовищною нічиєю 3:3, Жезус заявив, що зустріч останнього туру – проти «Динамо» – «може порадувати їхнього наставника», бо він планує виставити на гру з киянами експериментальний склад. Важко сказати, чи наважиться португалець на різку зміну складу, але те, що дасть шанс деяким гравцям, хто рідко виходить в основі – факт.

А може, таким нехитрим способом досвідчений наставник «Фенера» завчасно готував ґрунт на випадок поразки своєї команди.

Особисті зустрічі

До нинішнього, «лігоєвропейського» побачення з «Фенербахче» цю турецьку команду можна було назвати цілком зручним суперником для «Динамо». Однак після матчу восьмого вересня, коли «канарки» виграли у «біло-синіх» – виграли вперше в історії протистоянь, баланс трохи змінився. Динамівці все ще «гегемони», але є й одна «пробоїна»: три перемоги «біло-синіх», три нічиї та одна перемога стамбульців.

Прогноз

Обом командам у майбутньому матчі і втрачати нічого, і особливо нема за що битися: «Динамо» вище останнього місця вже не підніметься, «Фенербахче» нижче другого місця вже не опуститься. Формально гра позбавлена ​​і «нерву», і мотивації.

Проте все ж таки можна припустити, що для киян поєдинок матиме певне смислове навантаження. Очевидно, вони захочуть перед відходом грюкнути дверима. Гучно ляснути не вийде, як не намагайся, але просто грюкнути – цілком може бути. Дві останні гри між опонентами вийшли дуже напруженими та нервовими. Травма Бущана, претензії від Жорже Жезуса, гидота від тамтешніх уболівальників – в принципі, динамівцям є, за що мстити. І вони, напевно, візьмуть невеликий реванш: виграють із різницею в один м'яч.

Орієнтовні склади:

«Динамо»: Нещерет, Тимчик, Забарний, Попов, Караваєв, Сидорчук, Шепелєв, Кабаєв, Циганков, Буяльський, Ванат

«Фенербахче»: Байїндір, Салаї, Кахведжі, Азіз, Крешпу, Жоау, Арау, Аліоски, Перес, Густаво, Валенсія.

3 листопада, четвер

«Динамо» Київ – «Фенербахче»
Краків. Стадіон «МСК Краковія». Початок о 22:00
ТБ-трансляція: відеосервіс MEGOGO
ДИНАМО - ФЕНЕРБАХЧЕ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр – Дує Струкан (Хорватія)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Parimatch
  • 3,85
  • 3,85
  • 1,93
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 4,04
  • 3,94
  • 1,94
Сделать ставку Зробити ставку

Опитування

Голосів 38
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу 6-го туру 🏆 Ліги Європи між командами Динамо та Фенербахче, який пройде 3 листопада у Кракові.

Велика перемога Динамо

1 голос 2.63 %

Мінімальна перемога Динамо

13 голосів 34.21 %

Нічия

11 голосів 28.95 %

Мінімальна перемога Фенербахче

8 голосів 21.05 %

Велика перемога Фенербахче

5 голосів 13.16 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Валерій Василенко
Оцініть матеріал
(29)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Агент: «Судаков після Євро легко може коштувати 150 мільйонів євро»
Футбол | 28 березня 2024, 15:15 21
Агент: «Судаков після Євро легко може коштувати 150 мільйонів євро»

Микита Швець розповів, як участь на чемпіонаті Європи збільшить вартість українських гравців

Коментарі 16
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Умник
2 турка в составе фенера))))).
Спорт.юа официально отказался ставить Беседина в состав.
Интересно может быть с составом.
Может выйти Перис, а слева циганков потом они могут в игре меняться.
А так конечно хочется победы.
Old  Т
Гармаш пообещал выиграть.    А сегодня день артиллерии и ракетных войск Украины
Злий Глобинець
Як на мене, в прогнозі неправильно розставлені акценти. Зараз Фенербахче займає перше місце в групі завдяки кращій різниці забитих м'ячів у порівнянні з Ренном. І напевно ж захоче це перше місце зберегти - щоб навесні не грати "спарку" із котроюсь із команд, яка зайняла третє місце в групі Ліги Чемпіонів. А там команди дуже і дуже "зубасті". Цілком може випасти і наш Шахтар.
А враховуючи те, що Ренн, швидше за все, переможе АЕК Ларнаку, у Фенербахче стоятиме завдання перемогти Динамо. Причому з рахунком, не гіршим, ніж у паралельному матчі. Тому слова тренера турків - не більше ніж "пилюка в очі". Не буде Фенербахче "зливати" цю гру. І склад буде цілком бойовим. Можливо, в основі більше буде гравців ротації.
Але Динамо вже нічого втрачати, і це для них плюс. Можна ризикувати, обігрувати, накручувати, стіночки, п'ятки і тому подібне. Якщо все вийде - наші можуть і виграти ненароком.
Gargantua
Фенер выставил основу.
шансов мало
элементарное сравнение составов о многом говорит.
Remark
Надеюсь хоть против выродков фанатов этого гнилого турецкого клуба настроятся на матч.
Но, статистика говорит об обратном. Динамо пропускает в первом, так еще и фенер во втором забивает. Поэтому тут фенер итб 1 должно залетать.
По итогу матча: или 0-1 или 2-3.
Владислав Рейский
да надо ставить макс атакующий состав, даже если 4:3 проиграть, это лучше чем О:О или еще шо то такое, но есть все шансы и победу добыть хоть ради чести клуба ... кто ж знал шо пройдем их, а в итоге они в топе, а мы в жо
inflicted
Оптимістичний у вас прогноз, редакціє
kadaad
Вкатают турки Динаме штуки три, хоть ставки ставь!
nick07
враховуючи, що жодної турнірної мотивації матч не має, то навряд чи ДК буде битись за перемогу. Хоча, у разі виграшу, могли б зробити подарунок ШД як отримання потенційно слабшого суперника