Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 04 листопада 2022, 13:17
15490
85

Безславний виліт. Динамо поступилось Фенербахче в Кракові

Колектив Мірчі Луческу завершив виступи в Лізі Європи з одним здобутим балом

| Оновлено 04 листопада 2022, 13:17
15490
85
Безславний виліт. Динамо поступилось Фенербахче в Кракові
facebook.com/Fenerbahce

Зайвий раз згадувати негативний досвід київського «Динамо» в цьогорічному розіграші Ліги Європи УЄФА вже не було особливого сенсу, адже колектив Мірчі Луческу разом із відсутністю власної перемоги за підсумком протистояння проти кіпрського АЕК Ларнака (3:3) ще тиждень тому припинив боротьбу бодай за третю сходинку турнірної таблиці квартету B. Останнє, що залишалось робити «біло-синім» за таких умов, було догравання групового етапу до логічного завершення.

Матч проти турецького «Фенербахче» в Кракові для столичного колективу був останньою нагодою залишити межі України в цьому футбольному році з причин участі в міжнародних турнірах, тоді як для «канарок» саме ця зустріч була вкрай важливою. Футболісти Жорже Жезуша не втратили сподівань посісти першу сходинку турнірної таблиці, за яку командам додатково надається ще пара тижнів відпочинку навесні наступного року, тож у форматі заочного протистояння проти французького «Ренна» представникам Суперліги потрібно було зіграти краще, або так само, за конкурентів.

Старт гри у виконанні підопічних Мірчі Луческу відверто сподобався. Було помітно, що столичний колектив злий самий на себе за попередні невдачі та бажає отримати сатисфакцію на цьому тлі перемогою над більш успішним суперником. Це справляло гарне враження, а випадковий гольовий момент у Ваната, який із центру штрафного запустив відскок від суперника над воротами на 10 хвилині, ще більше заохочував до перегляду цієї гри.

Однак гарне враження про себе «Динамо» складало недовго. Георгій Бущан, який грав уперше на тлі тривалого відновлення, помилився посеред першого тайму на виході під подачу з лівого флангу атаки суперників, за що миттєво був покараний безмежно талановитим 17-річним юнаком Ардою Гюлером. Допоки м’яч закочувався в ворота киян, можна було дійти до висновку, що вони знову наступили на одні й ті самі граблі.

Суперники підхопили успіх та затисли команду Луческу на її половини поля аж до завершення першого тайму, підсумком якого став другий пропущений м’яч для «Динамо». Стандартна подача кутового з лівого флангу на ближню стійку від усе того ж Гюлера завершилась ударом головою від Вілліана Арао під дальню стійку, і якщо в когось ще існували сумніви стосовно підсумку цієї зустрічі, то саме в цей момент вони остаточно розчинились у повітрі.

Заміни від Луческу після перерви не мали жодного практичного сенсу – «біло-сині» атакували мляво, багато фолили та місцями велись на провокації з боку суперників. Окрім того, центр захисту «Динамо» був завжди готовим до того, аби пропустити повз себе якусь передачу на загострення, що одного разу призвело до порятунку Бущаном воріт від виходу віч-на-віч Валенсії, а в іншому епізоді Ілля Забарний на другу жовту зупинив прохід Кадіоглу.

Залишившись у меншості, кияни все одно намагались виходити до чужої половини поля, однак жодної конкретики біля воріт Баїндира так і не змогли створити. Ба більше – навіть пробити в площину для господарів виявилось надважким завданням. То які ми надії тоді взагалі плекали?

Київське «Динамо» завершило груповий етап Ліги Європи УЄФА на останньому місці квартету B із одним балом в активі, тому не братиме участь у подальшому розіграші турніру. Турецький «Фенербахче» тим часом здобув 14 балів та посів першу сходинку, тож зіграє в раунді 1/8 фіналу.

Ліги Європи УЄФА. Груповий етап. Група B. 6-й тур.

«Динамо Київ» – «Фенербахче» - 0:2

Гюлер, 23, Вілліан, 45+2

Гармаш, 52, Забарний, 56, Ванат, 80, Сидорчук, 90+3 – Салаї, 66, Мор, 89, Кахведжі, 90+5

Забарний, 68 (друге попередження)

«Динамо» Київ: Бущан, Вівчаренко (Кендзьора, 71), Попов, Забарний, Тимчик, Шепелєв (Гармаш, 46), Сидорчук, Буяльський (Караваєв, 70), Ванат, Циганков (Діалло, 86), Бєсєдін (Кабаєв, 46).

«Фенербахче»: Баїндир, Осаї-Семюел, Салаї, Азіз, Кадиоглу, Гюлер (Кахведжи, 64), Вілліан Арао (Зайц, 73), Крешпу, Лінкольн (Аліоскі, 78), Батшуаї (Жоао Педро, 64), Валенсія (Мор, 64).

Арбітр: Дує Струкан (Спліт, Хорватія).

Стадіон: «Краковія» ім. Юзефа Пілсудського (Краків, Польща).

ДИНАМО КИЇВ - ФЕНЕРБАХЧЕ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 7°C

Події матчу

68’
Illia Zabarnyi (Динамо Київ) отримує червону картку.
44’
ГОЛ ! М'яч забив Вілліан Арау (Фенербахче).
23’
ГОЛ ! М'яч забив Арда Гюлер (Фенербахче).
Оцініть матеріал
(89)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 85
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex86 1
Судя по еврокубковой кампании этого года и игре - что през., что гл. тренер какие-то мазохисты. Деду пора на пенсию. Нужен какой-то перспективный тренер "строитель". Треть команды минимум, очевидно, надо распустить. Если оставить снова все как оно есть, то сл сезон будет только хуже, хотя куда уже не совсем и понятно. Игрокам бы штраф влепить на минимум мес. з/п и на ЗСУ отправить.
VK-Sport
Після літніх матчів за вихід у групу ЛЧ проти Штурма і Фенербахче я ще у щось вірив, і надівся що можуть в ЛЄ боротися за вихід в євровесну, але на ділі лише 1 бал. І то цей бал випадковий, тому що летіли по ділу 3-1 на Кіпрі. Такий стид і позор. Розпустити команду, відпустити цих хлопчиків, хай їдуть десь по клубам шукають кращі команди. Мабуть це вже ДНО.
BekXan
Як Луческу сказав потрібно показати що ми накраща команда в групі...Показали по повній.Прибирайте Луческу прибирайте....
Skillz
Стільки можна всього написати, але по факту ці дятли кривоногі, навіть критики не заслуговують, тупо бездарі малохольні, на чолі з шизонутим дідом 
bolelschik
Только появившийся в конце темный парнишка стремился хоть что-то сделать
Aliv
Бездари позорные
VikyKrasotulechka90
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Aliv
Шахта будет чемпом. Днепр-1 серебрянным призером, а эти бездари будут за попадание в топ-5 бороться.
20052011
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
KIPR ALECS
Все разочаровали. Но особнно сдали Цыганков и Забарный. Какие там топы (Тотенхем, Милан) чемпионат Германии, команды борющиеся за 5 место потолок их таланта
nick07
Безславньіе ублюдки, режисер мірча Луческу, продюсер Ігор суркіс😁
Забарний спіймав зірочку, бєсєдіна навіщо випускати? Для статистики? 
DK02
Шо за біда з забарним?
adidas777
Сьогодні на полі був один Сидорчук, який хочя би рубався за клуб.І десять безславних виродків!Найсумніше, що жодних висновків не робиться з поразок.
Ні з боку Сурків, ні з боку румуна...
Gargantua
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
KvlaD
Это и есть тот самый положительный результат о котором обещал  Гармаш?  Хотя да, 2 полоски от Фенера получили 
Gorok🎧
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
TimurKhAI
Админы, я правильно понимаю, что аватарка с кадрами из порнофильма считается нормальным явлением на вашем сайте? Вы чё там, совсем уже охренели???
VitosKH
Ща Деду корвалольчика дадут,доведут до автобуса и всё наладится
DK02
Наступна ціль програти всі матчі в Лізі коньференцій. А після того зайняти місця в зоні вильоту, і вже через три роки ми Динамо не робочим у прим‘єр Лізі. Краще хай ТАКЕ дк збанкрутує, а ніж спостерігати за цими жалюгідними коньвульсіями...