Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 жовтня 2022, 16:58
2057
3

Шахтар – Олександрія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Центральний поєдинок туру проходитиме на стадіоні «Арена-Львів»

| Оновлено 29 жовтня 2022, 16:58
2057
3
Шахтар – Олександрія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

У 10-му турі української Прем'єр-Ліги донецький «Шахтар» зустрінеться з «Олександрією». Це буде центральний матч туру, оскільки на поле вийдуть команди, які посідають друге та четверте місця у турнірній таблиці. Гірники мають 19 очок, відстаючи від лідера «Дніпра-1» на три очки. У свою чергу, олександрійці мають на три турнірні пункти менше, ніж у «Шахтаря», і у разі перемоги можуть з ним зрівнятися.

Шахтар

Цього тижня підопічні Ігоря Йовічевича виконали одне з головних завдань сезону, забезпечивши собі участь у євровесні. Поки що ми не можемо сказати, що це буде Ліга чемпіонів чи Ліга Європи. Але те, що «Шахтар» у важкій лігочемпіонівській групі зумів пробитися далі з огляду на всі проблеми зі складом на початку сезону, безперечно, є його великим досягненням.

В матчі з «Селтіком» знову чудово виявив себе Михайло Мудрік, який цієї осені став справжнім лідером донецького клубу. Його чудовий гол у ворота шотландців, я думаю, запам'ятався багатьом. Як і блискучий прохід Мудрика з передачею на Сікана, коли останній просто зобов’язаний був забивати. Але, на жаль, трапився жахливий промах форварда. І, до речі, одним із перших, хто підтримав Сікана, став саме Михайло.

Щодо чемпіонату України, то після стартової нічиєї в першому турі з «Металістом 1925», гірники очок більше не втрачали, видавши шестиматчеву виграшну серію. Тепер, напевно, футболісти «Шахтаря» захочуть продовжити свою переможну ходу і в матчі з «Олександрією».

Олександрія

Підопічні Юрія Гури теж мають чим похвалитися в нинішньому сезоні. У семи матчах вони здобули п'ять перемог, причому три з них в останніх трьох турах. Так, спершу був обіграний «Інгулець» 2:1, потім «Кривбас» 2:0 і з таким же рахунком «Львів».

Вже за цими результатами видно, що оборона «Олександрії» досить надійна. А якщо брати загалом за чемпіонатом, то за цим показником (всього 6 пропущених м’ячей) команда посідає третє місце, слідом за «Шахтарем» та «Дніпром-1». Тож у майбутньому матчі великої кількості голів навряд чи варто очікувати.

Завдяки тому, що майже всі провідні гравці олександрійців набрали хорошу форму, в тому числі залікувавши свої травми, тренерському складу клубу вдалося стабілізувати склад. А оскільки в ньому зараз зібралися досить досвідчені футболісти, то вони знають, що і як робити. У зв'язку з цим матч із «Шахтарем» стане для команди черговим серйозним випробуванням. Якщо вона його витримає і зможе досягти позитивного результату, то ми отримаємо ще одного реального претендента на медалі цьогорічного чемпіонату країни.

Статистика матчів

Суперники провели один з одним в українській Прем'єр-Лізі 26 матчів. 19 разів вигравав «Шахтар», 4 гри завершилися внічию та 3 перемоги здобула «Олександрія». Різниця забитих та пропущених голів 48-23. Минулого сезону у першому колі в Києві на НСК «Олімпійський» футболісти «Олександрії» перемогли з рахунком 2:1. Голи у них забили Третьяков та Ковалець, у складі «Шахтаря» відзначився Корнієнко. У другому колі в Олександрії гірники взяли реванш із таким самим результатом. У переможців авторами голів стали Соломон та Мораес, а у господарів поля Кожушко.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Михайличенко, Матвієнко, Бондар, Конопля, Степаненко, Бондаренко, Судаков, Мудрік, Зубков, Траоре

«Олександрія»: Білик, Цуріков, Бабогло, Мельник, Мірошниченко, Рибалка, Ковалець, Демченко, Калітвінцев, Третьяков, Кожушко

Прогноз на протистояння:

Центральний матч туру, будемо сподіватися, виправдає очікування і має вийти дуже цікавим. І все ж таки ставимо на перемогу «Шахтаря» 2:1.

29 жовтня, субота

«Шахтар» – «Олександрія»
Львів. Стадіон «Арена-Львів». Початок о 17.00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports»
ШАХТАР – ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр – Віталій Романов (Дніпро)
Прогноз Sport.ua – 2:1
Parimatch
  • 1.44
  • 4.60
  • 7.20
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.45
  • 4.60
  • 7.10
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(10)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал
Футбол | 27 квітня 2024, 07:56 0
Як Перес відреагував на гру Кепи, який вийшов замість Луніна за Реал

26 квітня королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0

ФОТО. Рідкісне видовище! Лунін привітав вундеркінда Реала після гри Ла Ліги
Футбол | 27 квітня 2024, 08:01 2
ФОТО. Рідкісне видовище! Лунін привітав вундеркінда Реала після гри Ла Ліги

Королівський клуб обіграв «Реал Сосьєдад» 1:0, єдиний гол забив Арда Гюлер

Коментарі 3
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Ivan Vismutenko
После евроэйфории Шахтёра возможен любой результат,  но мы помним про гормоны Сикана.)
Злий Глобинець
Дійсно центральний матч туру, і один із центральних матчів усього першого кола. Шахтар може бути "вимотаний" після виїзного протистояння із Селтіком, а Олександрія мала можливість спокійно та цілеспрямовано готуватися до цього матчу. Не виключене навіть стимулювання цього суперника Шахтаря з боку головного конкурента - клубу, де бенефіціаром є Ігор Коломойський. Що, до речі, не заборонено законодавством. 
Але все ж, вважаю, кваліфікації гірників має вистачити, аби мінімально перемогти олександрійців.
Фанькин кот
Только Шахтёр! Только ПОБЕДА! И никаких "гвоздей"!