Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 26 жовтня 2022, 22:52
31653
77

Шедевр Мудрика та жахливий промах Сікана. Шахтар зіграв унічию із Селтіком

Донецький клуб забезпечив собі євровесну

| Оновлено 26 жовтня 2022, 22:52
31653
77
Шедевр Мудрика та жахливий промах Сікана. Шахтар зіграв унічию із Селтіком
Getty Images/Global Images Ukraine

Для продовження навесні єврокубкової кампанії «Шахтареві» було необхідно, як мінімум, не програти. А от у «Селтіка» ситуація була критичною, оскілки вкрай треба було перемагати.

До стартового складу «гірників» було два питання - чи відновиться Конопля, який перед матчем займався за інддивідуальною програмою, і хто вийде в нападі. Юхим розпочав гру на лавці запасних (його підмінив Тейлор), а завершувати атаки на вістрі Ігор Йовічевіч довірив Траоре.

Фото - uefa.com

Стартові хвилини матчу залишилися за господарями, яких гнав вперед повний стадіон. Нічого особливого біля воріт Трубіна створити не вдалося, але м'яч перебував під контролем гравців «Селтіка» перші хвилин п'ятнадцять, а «Шахтар» більше захищався. Трохи відсунути гру від своїх воріт вдалося ближче до середини тайму. Знову ж таки, створити чогось особливого не вдалося, але принаймі з'явилися навіть не напівмоменти, а так - на чверть. Наприклад, міг бити з лінії штрафного Мудрик, але не вийшло, а Михайличенко зовсім трохи не встиг на перспективне переведення Степаненка на лівий фланг.

Варто відзначити, що контролювати м'яч «Шахтареві» теж почало вдаватися. Українці розпочинали атаки від Трубіна і широко використовували фланги, де швидко бігали Зубков та Мудрик.

Перший серйозний дзвіночок пролунав на двадцять п'ятій хвилині. О'Райлі отримав м'яч на лінії штрафного і з місця крутив у ліву дев'ятку. Трубін ніби і контролював політ м'яча, який не влучив у площину, але хто знає, що було б, якби удар вдався гравцю «Селтіка» трохи правіше.

Фото - uefa.com

Як виявилося, це була тільки пристрілка. Спершу міг принести собі проблеми Матвієнко, який необачно зіграв п'ятою і був змушений фолити на супернику в метрі від правої бокової лінії штрафного. Тоді обійшлося, проте буквально за кілька хвилин «гірники» пропустили. Тейлор і Зубков дали прострелити справа, всі кинулися блокувати удар Абади і забули на дальній штанзі Якумакіса, який з лінії воротарського ударом під саму стійку відкрив рахунок.

На куражі той же Якумакіс захотів зробити дубль і був близьким до цього - в опорній зоні наші дозволили пробити метрів з двадцяти, але Трубін врятував команду від неприємностей.

Наприкінці тайму активізувався Траоре. Спершу він втік в контратаку, але не придумав нічого кращого, як бити низом метрів з двадцяти. А от наступний момент був набагато гострішим - Лассіна пасом врозріз вивів Мудрика на побачення з кіпером, Михайло пробував підсікти, воротар врятував, а Бондаренку зовсім трохи не вистачило відчуття позиції, щоб опинитися там, де треба, і добити у порожні ворота.

Фото - uefa.com

Десятихвилинку на початку другого тайму можна винести за дужки . А далі розпочалися цікавіші події. Спершу Траоре прострелив на дальню штангу і Зубков у підкаті не влучив у кут воріт. А після того Михайло Мудрик ще трохи додав у трансферній вартості. Він протягнув м'яч до штрафного «Селтіка» з флангу і метрів з вісімнадцяти вирішив бити. Вийшло під саму поперечину - 1:1 і третій гол Мудрика в цій Лізі чемпіонів!

Затишшя в грі тривало досить довго. Мається на увазі наявність ігрових моментів. А тоді наступив такий епізод, що за голову схопилися не тільки українські гравці, тренери та вболівальники, а й шотландці. Мудрик прискорився на фланзі, уникнув захисника і вибіг на побачення з Хартом. Вирішив не бити, а віддати на порожні Сікану (який вийшов на поле ще перед голом і записав собі в актив формальний гольовий пас на Мудрика). Данило досить багато голів за «Шахтар» забив у порожні ворота, але тут сталося неймовірне. Як він на гордій самоті перед порожніми воротами умудрився чи то погано прийняти легкий м'яч, чи то бездарно пробити, залишилося загадкою. Але факт фактом - коли всі бачили м'яч у сітці, той прокотився на відстані пів метра від штанги.

Фото - uefa.com

Момент став визначальним в плані надій «Шахтаря» на перемогу. «Гірники» знітилися, а окрилені шотландці рвонули вперед. І тільки фортуна та Трубін дозволили рахунку не змінитися. Наприкінці гри вже почалася гра на утримання рахунку, коли на полі з'явився третій центральний захисник - Сергій Кривцов.

Радість Йовічевіча після гри була такою, ніби вдался виграти. В принципі, зрозуміло - хто перед стартом ЛЧ вірив, що оновленому «Шахтарю» вдасться в п'яти матчах програти тільки раз і набрати шість очок? Крім того, в плані боротьби за друге місце нічия сьогодні і перемога були б рівнозначними - «Лейпциг» в паралельному матчі переміг «Реал» (3:2) і тепер в останньому турі підопічним Йовічевіча обов'язково треба буде вигравати в німців. А для «Селтіка» євросезон закінчився.

Ліга чемпіонів. Група F.

«Селтік» – «Шахтер» – 1:1

Якумакіс (34) – Мудрик (58)

Матвієнко (31), Бондар (50), Степаненко (56), Зубков (90)

«Селтік»: Харт, Г.Тейлор, Йенц, Картер-Вікенц, Юранович, Хатате (Тернбулл, 84), О'Райлі, Якумакіс, Хакшабанович (Маеда, 65), Абада (Форрест, 66), Фурухасі (Муй, 66)

«Шахтар»: Трубін, Михайличенко, Матвієнко, Бондар, Л.Тейлор, Степаненко, Судаков (Кривцов, 90), Бондаренко, Мудрик (Петряк, 90), Траоре (Сікан, 57), Зубков

Арбітр: Сердар Гезюбююк (Нідерланди)

Стадіон «Селтік Парк» (Глазго, Шотландія)

СЕЛТІК – ШАХТАР. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

58’
ГОЛ ! М'яч забив Михайло Мудрик (Шахтар Донецьк).
34’
ГОЛ ! М'яч забив Гіоргос Якумакіс (Селтік).
Оцініть матеріал
(240)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1
Футбол | 03 травня 2024, 19:52 7
Шахтар цікавиться півзахисником Дніпра-1

Валентин Рубчинський потрапив в сферу інтересів «гірників»

Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19
Футбол | 03 травня 2024, 22:23 1
Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19

Команда Михайленка потрапила до групи з Нідерландами, Словенією, Казахстаном

Коментарі 77
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
romanchik.8409
Главное пацанам спасибо за игры! Их хоронили...Мудрик просто Топ...
Игорь Петров
Молодцы, что тут скажешь, Мудрик конечно топ, если так будет развиваться, вырастит в звезду мирового класса, а то что утворил Сикан….
TimurKhAI
Шахтёр играет по конспектам Лобановского 98-го года - в каждом матче группы и забивает, и пропускает 
И даже разница мячей после 5-го тура точно такая же, как тогда была у ДК - 8:6.
Что там далее по конспекту? Победа в 6-м туре над прямым конкурентом на букву "Л"! Ждём 
Алексей Петров
Видно, что Мудрик очень сильно выделяется на фоне талантливых молодых украинцев Шахтёра. Если они могут стать игроками высокого уровня, он может стать игроком мирового класса.
kot-7
Как же в этом году обосрались дноботы, со своими говнопрогнозами, Шахта красавы! 
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
KIPR ALECS
мудрик явно перерос Шахту...надо ему подниматься на ступень выше как можно раньше, ато зачахнет. Вспоминаю как Лобановский говорил суркам чтобы отпускали Шеву по этой же причине
Александр
Да понятно что этот сикан не готов психологически .Это те игроки что с метра не попадают илиибьют выше ворот.В самый нужный момент они становятся как вареные .Поэтому Мудрик всем нужен а Сикан никому 
banderlog78
Пацани просто найкращі , і Йовічевіч красава !!!!
Andrey_1992
Красавці Шахтар, респект, що вистояли і забезпечили євровесну...окрема подяка Сікану за просраний моментище, дебіла кусок!
Maks_krot
Шахтёр в евровесне,это просто супер ,а и ещё есть все шансы бороться за плей оф ЛЧ ,это просто успех в такой группе  и положительные эмоции для всей Украины и всех украинцев в такое время !!Молодцы родной Шахтёр Донецк !!!!!!Мудрило это будущие всего украинского футбола .
KvlaD
Даже такое дно как Беседин смогло бы сегодня забить на месте Сикана...
Bulba_sumkin
Сколько дынамовского сброда после жеребьевки скулило что Шахтер не наберет ни одного очка в группе и что Мудрик нулевой)) По факту Мудрик забил больше чем вся опзжная помойка)) Ну и про очки я вообще молчу))
Микола Козік
Сікан - просто феєричний долбойоб!!!
Тарас Михайлович
Перемога над Лейпцігом і ми в Лізі Чемпіонів, навіть, якщо б Сікан забив, нам потрібна ПЕРЕМОГА. Усіх з євровесною
PETP0
Шахтарю варто продати Мудрика і стане таким же УГ як і Динамо.
mayakovskiy1
Прям горжусь. Если бы мне кто то сказал что за тур до финиша будем в ЛЕ и в последнем туре попробуем выйти в ЛЧ, не поверил бы. А так очень добротная игра. По сути Селтик ничего сверопасного не создал. Сикана надо поддержать. Браво команда 
nick07
ЛЄ вже є, і напевно на цьому зупиняться. 
Хоча, виграш останнього матчу дарує прохід в ЛЧ і гарний чек на команду
Иван Иванов
чёто минусов много у всех 
nick07
Мудрик взагалі красава, і по завершенню сезону надіюсь опиниться в одному з ТОП_чемпіонатів і провідних клубів.
Траоре? схоже що він взагалі не розумів де він, жодного бажання грати, жодного загострення. Можливо для УПЛ і вистачить, але явно не гравець рівня ЛЧ