Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 25 жовтня 2022, 21:00
9757
25

Селтік – Шахтар. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів

Головне для «гірників» – не програти

| Оновлено 25 жовтня 2022, 21:00
9757
25
Селтік – Шахтар. Прогноз та анонс на матч Ліги чемпіонів
Getty Images/Global Images Ukraine

25 жовтня «Шахтар» зіграє останній виїзний поєдинок нинішньої групової кампанії Ліги чемпіонів. У рамках п'ятого туру ЛЧ чемпіон України на «Селтік Парк» зустрінеться з чемпіоном Шотландії – «Селтіком».

Селтік

Після чотирьох турів «кельти» посідають останнє місце у групі, маючи у своєму активі лише одне очко. Цей бал шотландський чемпіон виборов саме у грі проти «Шахтаря», яка відбулася у вересні в Варшаві.

За словами наставника «біло-зелених» Ангелоса Постекоглу, нинішнього сезону чемпіонської Ліги його підопічним мало що вдається. Причина – тривала відсутність «Селтіка» в головному клубному турнірі світу, а також конкуренція, що зросла, в чемпіонській Лізі.

Однак, як запевнив Постекоглу, його команда продовжуватиме чіплятися навіть за найменший шанс. А такий з'явиться лише в тому випадку, якщо його підопічні обіграють «Шахтар».

  • Усі найяскравіші моменти матчу доступні в режимі Live у Telegram Sport.ua

Напередодні поєдинку проти чемпіонів України, «Селтік» у рамках 12-го туру чемпіонату Шотландії провів непросту виїзну гру проти «Хартса». У веселому та результативному поєдинку «кельти» здобули мінімальну перемогу – 4:3 та зміцнилися одноосібно на чолі турнірної таблиці.

Гості зуміли забити двічі вже на старті гри, але м'яч Ралстона було скасовано через коригування арбітрів ВАР. Проте, ранній гол Форреста дозволяв «Селтіку» грати суворо за рахунком.

Однак наприкінці першого тайму «Хартс» зрівняв рахунок. А на початку другої половини гри господарі вийшли вперед. Але ненадовго: спочатку Якумакіс зрівняв рахунок, а потім Маеда знову вивів гостей уперед. Під завісу гри Тейлор забив четвертий гол. Господарі змогли забити третій м'яч, але на більше їх не вистачило.

Шахтар

На відміну від свого суперника, донеччани не зіграли поєдинок внутрішнього календаря. Гра «Минай» - «Шахтар» на прохання донецького клубу була перенесена на пізніший термін. «Гірники» ініціювали перенесення з метою кращої підготовки до матчу проти «Селтіка».

До гри проти шотландського чемпіона підопічні Йовічевича готувалися на базі «Руху» у Винниках. Там команда займалася і у тренажерному залі, і зіграла двосторонній поєдинок на футбольному полі.

За індивідуальною програмою готувалися Конопля, Очеретько та Швед. Останнього у підсумковому списку Йовічевича на гру проти «кельтів» не виявилося: через травму Мар'ян пропустить матч.

Не зіграє проти чемпіонів Шотландії й Корнієнко: захисник «гірників» уже давно вимушено поза грою через серйозну травму ноги.

23 жовтня «Шахтар» провів у Винниках ранкове тренувальне заняття, після чого вирушив автобусом до польського Жешува, звідки команда чартерним рейсом відбула до Глазго.

Особисті зустрічі

Майбутній поєдинок стане для суперників шостою очною дуеллю. Поки що – паритет: опоненти здобули по дві перемоги. Перемагали виключно у домашніх стінах (у груповому турнірі ЛЧ у 2004 та 2007 роках). А остання гра - 14 вересня цього року - завершилася бойовою нічиєю 1:1.

Прогноз

Матч першого кола у Варшаві був дуже складним для «гірників». Навряд чи буде легшою і гра у Глазго. «Селтік» фактично загнано в кут: команді обов'язково потрібна перемога, щоб хоча б теоретично претендувати на євровесну.

«Шахтар» влаштує і нічия, яка гарантує нашій команді вихід у плей-оф. Ось тільки якого саме турніру, стане зрозуміло після останньої гри групового етапу проти «Лейпцига».

«Селтик» намагатиметься «задавити» свого опонента з перших хвилин матчу. Якщо господарям вдасться забити швидкий гол, «Шахтарю» доведеться дуже несолодко. Але якщо «гірники» вистоять, вони можуть претендувати на позитивний результат матчу.

Окрім натиску та характеру, «Селтік» навряд чи зможе протиставити «Шахтарю» щось серйозне чи несподіване. Не можна сказати, що «кельти» класом вищі за «гірників». Тому прогнозуємо, що «Шахтар» не програє. Припустимо, що матч завершиться результативною нічиєю.

Орієнтовні склади:

«Селтик»: Харт, О'Райлі, Хатате, Макгрегор, Тейлор, Йєнц, Картер, Юранович, Якумакіс, Фурухасі, Жота

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Бондар, Матвієнко, Михайличенко, Степаненко, Судаков, Зубков, Мудрик, Бондаренко, Сікан.

25 жовтня, вівторок

«Селтік» – «Шахтар»
Глазго. Стадіон «Селтік Парк». 22:00
ТБ-трансляція на відеосервісі MEGOGO
СЕЛТІК – ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр: Сердар Гезюбююк (Нідерланди)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Parimatch
  • 1.87
  • 3.90
  • 4.10
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.86
  • 4.12
  • 4.22
Сделать ставку Зробити ставку

Опитування

Голосів 81
Спрогнозуйте результат ⚽️ матчу 5-го туру 🏆 Ліги чемпіонів між командами Селтік та Шахтар, який пройде 25 жовтня у Глазго.

Велика перемога Селтіка

7 голосів 8.64 %

Мінімальна перемога Селтіка

24 голоса 29.63 %

Нічия

20 голосів 24.69 %

Мінімальна перемога Шахтаря

26 голосів 32.1 %

Велика перемога Шахтаря

4 голоса 4.94 %

В опитуваннях можуть брати участь тільки зареєстровані користувачі.
Будь-ласка, увійдіть або зареєструйтеся.
Оцініть матеріал
(42)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини
Футбол | 23 квітня 2024, 19:32 1
Анчелотті планує залишити Луніна у запасі на наступний матч. Відомі причини

Очікується, що проти «Реал Сосьєдад» зіграє Кепа Аррісабалага

Букмекери назвали ще одного несподіваного претендента на трансфер Довбика
Футбол | 23 квітня 2024, 03:55 0
Букмекери назвали ще одного несподіваного претендента на трансфер Довбика

Найбільш вірогідним наступним клубом у букмекерських контор є Челсі, далі – Арсенал...

Коментарі 25
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
DK1961
3:1 или 2:0. Селтик и в первой игре с Шахтером мог (и должен был) выиграть, но в данной ЛЧ кротам неимоверно везет практически во всех матчах. Может быть и сегодня повезет, но это уже вряд ли
DK1961
Забыл дополнить. В последних матчах "шахтеров" в УПЛ судьи явно им подсуживали (даже коты Леоненко заметили) и переход на иностранное СОВСЕМ НЕ ТАКОЕ  судейство может сыграть с кротами очень злую шутку. Из нынешнего состава команды об этом знает только Степаненко, остальные неприятно удивятся ДРУГОМУ судейству и вряд ли перестроятся. Это может сыграть решающую роль в итоге матча
Gargantua
у буков Селтик явный фаворит
но это оценка на базе первого матча, где Селтик доминировал и Шахтеру повезло отскочить.
сейчас Шахтер находится на пике формы и его шансы выше. это плюс
с другой стороны, Шахтер показал себя хорошо в игре на контратаках, тут же ему надо идти в атаку чтобы добыть победу. Это минус.
впрочем, Селтику победа нужна не меньше.
Шахтер ТБ 1.5 за 2.85
Maks_krot
Деб....льный шпрот ботяра ,а почему всего 11 минусов ,у тебя подвального бота  штук сто  аккаунтов  ,что  заблочили почти все ,или твой хозяин  Суркис тебе дневной рацион обрезал и ты сейчас на 0,25 ставки слюни возле монитора пускаешь ??
Лавочкин
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Умник
Смотрел обзор с хартсем 3:4.
Огонь матч. Кучу пеналей.
А как болеют на стадионе просто огонь.
Любой команде там тяжко.
А так удачи Шахтеру.
Volk
За Шахтёр! От Динамо очей ждать не приходится
Remark
Прогнозировать еврокубки - не благодарное дело. А особенно отталкиваясь от понятий "что кому что нужно в матче" - это как по мне вообще не ориентир. 
Единственное, что есть - это серия хотя бы из 1 гола от Шахтера. Поэтому можно было бы заиграть ставку Шахтер ИТБ 1. Думаю, будет что-то типа 2-1, 2-2, 1-2.
CheMP
Шахта,удачи!
ALKOSruLKA
Удачі кротам. Поки любитель годинників будуватиме черговий сезон "мАладую кАманду с васпітанніков", хоч ви очків трохи наберіть!
Злий Глобинець
Вище ніс! Віримо в Команду! Сподіваємось на ПЕРЕМОГУ!
zelc006
Завзята гідністьє та наснага! Ми непереможні! Сепари пне пройдуть!
Maks_krot
Какой-то полуд...ок,за пять минут минусов нах..ил всем тем кто желает украинскому клуба  успехов в Лиге чемпионов  .Ну это точно шпротина ботяра деб...ная безработная  100 акаунтная ,а может и нет в подвале у несенючка пол..уков хватает. 
Maks_krot
1-3!!!!! Верим в команду .
Удачи Шахтёр