Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 29 жовтня 2022, 21:59
17347
30

Божевільні гойдалки. Шахтар не втримав перемогу над Олександрією

Колектив Ігора Йовічевіча був за крок від вольової перемоги в меншості

| Оновлено 29 жовтня 2022, 21:59
17347
30
Божевільні гойдалки. Шахтар не втримав перемогу над Олександрією
УПЛ

Осіння частина сезону для наших єврокубкових представників завжди була важкою через обов’язок захищати репутацію країни на міжнародній арені. Однак цього року стрімке наближення початку чемпіонату світу-2022 в Катарі зробило клубний календар узагалі нестерпним, бо вже на початку листопада мали бути завершені групові етапи в європейських змаганнях. Зачепили ці зміни й донецький «Шахтар», який подумки ще міг залишатись у баталії проти шотландського «Селтіка» (1:1), однак усе ж таки мав перемкнути увагу на протистояння проти «Олександрії» на «Арені Львів» у рамках десятого туру української Прем’єр-ліги.

Команда Юрія Гури до цієї зустрічі підходила на тлі повноцінного циклу відновлення тривалістю майже тиждень, тож після перемоги наді «Львовом» (2:0) мала можливість спокійно вивчити всі слабкі місця колективу Ігора Йовічевіча. Ще рік тому «поліграфи» вдало ловили «Шахтар» на моменті незіграності на тлі зміни тренерського штабу (2:1), однак цього разу хорват мав підготувати свою команду так, щоб їй знову не доводилось потім вигадувати, як саме наздоганяти «Дніпро-1» у турнірній таблиці.

Приводів для хвилювань у керманичів «гірників» було чимало. По-перше, це – банальна втома гравців, через що довелось проводити ротацію на окремих позиціях, яка лишень накладала додаткові навантаження на відновлення зв’язків поміж футболістами, аніж безпосередньо допомагала долати противників. По-друге, і сама «Олександрія» виявилась доволі гнучкою в тактичному плані, ефективно застосувавши проти опонентів методи, якими вони самі не гребували під час матчів Ліги чемпіонів цього сезону.

Швидкі розіграші м’яча в контратаках та невеличкий тиск на початку зустрічі – «поліграфи» примудрились забити м’яч ще до того моменту, як суперники зрозуміли, що наразі грають у рамках національної першості. Надпотужний постріл Цурікова з лівого флангу штрафного в ближню дев’ятку завершив тонку передачу Рибалки поміж ніг Дришлюку, і в підсумку гості здобули всі необхідні важелі гри задля використання їх на власний розсуд у подальшому.

І допоки «Шахтар» не міг прийти до тями, команда Гури методично намагалась долати його захист шар за шаром, і зрештою створила ще одну нагоду для Мірошніченка, який на 12 хвилині пробив по порожніх рядах «Арени Львів» за воротами Трубіна з правого флангу штрафного. Поводити себе в атаці настільки пасивно господарі поля надалі вже не могли, тому поступово почали розгортати власні заготування.

Донеччани намагались різати простір між зонами суперників за допомоги тонких передач, шукали закиданнями Сікана, навішували з флангів, прикладались із дистанції, проте в підсумку свій найкращий момент отримали лише за допомоги тоненького офсайду. Зубков на 19 хвилині опинився в положенні «поза грою» на правому фланзі штрафного, після чого двічі пошив у дурні голкіпера Білика, і тільки потім викотив під порожні на Мудрика. Але все це було марною справою.

А ще в «Шахтаря» був нетиповий момент зі стандарту, коли подача Мудрика зі штрафного з глибини поля знайшла голову Кривцова перед чужими воротами, і Сергій удало пробив у правий кут потилицею. Білик цього разу на лінії був більш управним, тож урятував свою команду від майже неминучих проблем. А потім пролунав сигнал «Повітряна тривога», через що ми та гравці були занурені в тривале очікування.

1 годину та 24 хвилини – саме стільки тривала вимушена павза, за час якої футболісти могли підготуватись фактично к матчу з нульової часової позначки. Оскільки «Шахтар» на той момент програвав, то не дивно, що аналітикам клубу вистачило снаги детально розібрати захист суперників задля підготовки разючого удару, який у підсумку прийшов через правий фланг на завершення ривку Тейлора з прострілом на ближній кут воротарського для Михайліченка.

Невеличким був перепочинок під час перерви, тож гравці наче й не зупиняли хід подій першої половини. Донеччани продовжували наполягати на власних атаках, хоча й у будь-який момент могли привезти момент на власні ворота накшталт помилки того ж таки Михайліченка після відновлення гри. Однак Третьяков суперників пробачив, на що незабаром аналогічним чином відповів Мудрик під час власного удару з лівого флангу.

Тиск із боку команди Йовічевіча збільшувався з кожною наступною хвилиною, аж раптом невиправданий фол Тейлора в центрі поля проти Мякушка, який коштував бразильцю другого попередження, зруйнував плани «гірників» дотиснути суперників. «Шахтар» мав грати в меншості від 56 хвилини, проте від ролі фаворита не збирався відмовлятись.

Позаяк, гості давали донеччанам вільно просуватись власною половиною поля, і зрештою догрались наприкінці основного часу до чергового ривку Мудрика до штрафного під пас Петряка, після чого Михайло ледь устиг проштовхнути м’яч повз голкіпера під удар у порожні ворота з гострого кута. Здавалося б, що за таких умов могло піти неналежним чином?

Однак «Шахтар» вирішив відходити до глибокого захисту, що ніколи не гарантувало йому виключно успіху. Подачами з флангів «Олександрія» оточила межі чужого штрафного, і зрештою Бондар припустився помилки під час перехоплення однієї з них, дозволивши Демченку виконати постріл у лівий кут із середньої відстані.

Наступними вихідними донецький «Шахтар» зіграє вдома проти петровського «Інгульця», а «Олександрія» проведе домашній матч проти ковалівського «Колосу».

Українська Прем'єр-ліга. 10-й тур.

«Шахтар» – «Олександрія» - 2:2

Михайліченко, 42, Мудрик, 82 – Цуріков, 5, Демченко, 87

Л. Тейлор, 9 – Дришлюк, 33, Демченко, 34, Бабогло, 49, Кожушко, 87 (не на полі)

Л. Тейлор, 56 (друге попередження)

«Шахтар»: Трубін – Михайліченко, Бондар, Кривцов, Л. Тейлор – Степаненко (Матвієнко, 62) – Мудрик, Назарина, Бондаренко (Судаков, 61), Зубков (Петряк, 67) – Сікан (Траоре, 62).

«Олександрія»: Білик – Цуріков, Бабогло, Мельник, Мірошніченко – Дришлюк (Ковалець, 64), Рибалка (Волошин, 85), Демченко – Третьяков, Кожушко (Шулянський, 73), Калітвінцев.

Арбітр: Віталій Романов (Дніпро).

Стадіон: «Арена Львів» (Львів).

Удари (у площину): 10 (5) – 10 (5)
Кутові: 4 – 5
Офсайди: 2 – 0.

ШАХТАР - ОЛЕКСАНДРІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 13°C

Події матчу

86’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Демченко (Олександрія).
82’
ГОЛ ! М'яч забив Михайло Мудрик (Шахтар Донецьк).
57’
Лукас Тейлор (Шахтар Донецьк) отримує червону картку.
42’
ГОЛ ! М'яч забив Богдан Михайличенко (Шахтар Донецьк).
5’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Цуріков (Олександрія).
Оцініть матеріал
(119)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 30
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Alex86 1
интересный матч вышел, для упл это редкость 
Aleks04
Дніпряни вітають Шахтар, зачепилися за очко у меншості з одним із лідерів чемпіонату
New Zealander
Главное чтобы у Зубкова травмы не было
avk2307
Дніпряни втратили з Інгульцем після гри єврокубків, подивимось на Шахтар з Інгульцем після Лейпцига. Але й так Шахтарю вже дві гри дозволили відкласти....
Дніпру тільки перемоги бажають фани ДК з Чорноморцем
Умник
Матч класснючий.
Что бросилось в глаза тот же тейлор скоростной игрок.
Петряк неплохо вышел.
Степа реально тормозит игру.
То ли уже сдает, то ли реально создан для другого футбола.
Волошин и Шуля вернутся из аренды.
Maks_krot
Ну на пол силы перед Лейпцигом ,если бы не глупый Тейлор 3 очка были бы в кармане,ну если обыграют Лейпциг ,эта ничья забудется так ещё и в меньшинстве могли и выиграть ,сделаются выводы вернётся Конопля и Швед скоро ,главное Зубкова трамва ,что бы не была серьезная.Удачи и успехов родной клуб.
⬆️
Утром пересмотрел пока ждал бокс  
Всё по чесноку    10 (5) – 10 (5)Первый гол Цурикова из за ошибки Трубина 
Сравнял Шахтёр потому что тот же Цуриков проиграл единоборство  Тейлору 
Тейлора удалили и Шахтёру стало душно  
 
Мудрик забил с острейшего угла потому что прошляпил Билык 
Полиграфы сравняли потому что Мудрик не отбил и не перехватил мяч 
Круг замкнулся
⬆️
Всё очень интересно получилось. 
  Сформировалась тройка  лидеров плюс Заря. 
Ждём    14-го тура,  где Заря играет с Александрией,  а Днепр с Шахтёром. 
Хотя по пути сладко всем тoпaм не будет минимум  в паре игр.
DK02
Цей чемпіонат, мабуть найцікавіший за останні років 20ть. Завтра будем вболівати за кривбас. Просто так треба.
romanchik.8409
Для всех конч...ых кто пишет,что судьи тянут Шахтёр...Вопрос: 1 очко в ЛЕ за 5 матчей это тоже Шахтер Вам судей покупает? Или Шахтёр взял 6 очков в группе ЛЧ благодаря судьям!?
Хороший матч сегодня был и объективно Олександрія сьогодні награла мінімум на нічию...
Віталій Ткачук
Як тільки трішки пресанули підшахрайську шоблу з УАФ, то все стало на свої місця: судять більш-менш нормально, про переноси матчів на догоду ФК шахрай теж мова не йтиме. Хай грають як всі, а то і календар під них, і матчі переносять по першому дзвінку...
Фанькин кот
Завтра - всем сердцем за Черноморец! Одесситы, порвите клон Каломоя! Возродите имя славного клуба из города-Жемчужины у моря. Только так!