Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 28 жовтня 2022, 07:51
11811
12

А Україна? В ООН закликали ФІФА віддати місце Ірану на ЧС іншій збірній

Італійці ніяк не можуть змиритися з провалом у кваліфікації до мундіалю

| Оновлено 28 жовтня 2022, 07:51
11811
12
А Україна? В ООН закликали ФІФА віддати місце Ірану на ЧС іншій збірній
Getty Images/Global Images Ukraine. ООН

Посол Постійного представництва Домініки при ООН Паоло Замполлі запропонував замінити Іран на чемпіонаті світу 2022 року на Італію.

Паоло Замполі звернувся до президента ФІФА Джанні Інфантіно, щоб той виключив національну команду Ірану з ЧС-2022. Він пропонує замість Ірану відправити на ЧС-2022 Італію. Варто зазначити, що він італієць, який працює послом у Домініці при ООН:

«22 вересня 2022 року Верховний комісар Організації Об'єднаних Націй з прав людини висловив стурбованість щодо насильницького реагування сил безпеки на протести в Ірані.

Особисто і весь світ мріємо, і я впевнений, що це буде лише перевагою чемпіонату світу, щоб Італія зіграла проти Англії після дискваліфікації Ірану. Наскільки я розумію, Італія посідає перше місце у рейтингу ФІФА серед тих, хто не кваліфікувався».

Зазначимо, що в стикових матчах Італія вилетіла після того, як мінімально поступилася Північній Македонії (0:1).

Раніше іранські гравці та донецький Шахтар також зверталися до ФІФА з проханням усунути Іран від чемпіонату світу, але про заміну Ірану Італією ніде не йшлося, тільки про Україну. До речі, українська збірна також, як і Італія, з мінімальним рахунком поступилася збірній Уельсу (0:1) у стикових відбіркових матчах.

Оцініть матеріал
(86)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 12
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
inflicted
а при чому тут Україна? Іран може замінити найкраща команда з Азії, або найкраща команда з рейтингом ФІФА
Chystyi_stavok
Це першочергово було ясно, що Україну там ніхто не чекає. Ми свій шанс профукали у відборі.
Сергій Кудінов
хотілось щоб Україна була на ЧС 2022, но повинна бути команда від Азії, також в стиках не пройшла Перу
anacreon
Зараз як стерв'ятнкии всі почнуть те місце виклянчувати. Іран треба принципово виганяти, але це не значить, що місце тепер треба віддати Італії чи Україні чи кому-небудь. Цілковито може бути і просто три команди в групі. Або на худий кінець вибрати 4 збірні лузерів і провести  серед них два матчі  на вибуття. Хто переможе, той хай їде. Але кого вибирати? І до чого тут взагалі Україна? Крім нас інші збірні теж програли свої стики. Не принижуйтесь і не клянчіть подачки для нашої збірної. Наша збірна програла свої стики і ніхто їй нічого не винен. А Італія тут взагалі ні до чого. Тоді всі збірні, що програли свої поїздки почнуть сваритися і вимагати, щоб їм віддали.Найкращий варіант це просто  хай три збірні будуть в группі Ірану і між собою вирішують. 
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Александр
Да пусть заменят на Италию.Италия по игре очень сильная команда .Главное чтоб не было на мундиале пособников фашистов иранцев .Которые не просто продают дроны а и сами же запускают по украинцам .Или прямо на ЧМ 22 отказаться выходить на поле против убийц
PETP0
Якщо по логіці - Іран можуть дискваліфікувати через допомогу раші у війни проти України, яка (війна), стала основною причиною не виходу України на ЧС, тому місце ірану має зайняти саме Україна. А рейтинг Італії хай цей посол собі на лобі витатуює.
⬆️
А Украина пока ещё не транснациональное государство как например Казахстан или Турция