Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 21 жовтня 2022, 14:10
139908
29

Україна може поїхати на ЧС! Іранські гравці просять відсторонити їх збірну

Збірна Ірану на жеребкуванні потрапила в групу з Англією, Уельсом і США

| Оновлено 21 жовтня 2022, 14:10
139908
29
Україна може поїхати на ЧС! Іранські гравці просять відсторонити їх збірну
Getty Images/Global Images Ukraine

Збірна України з футболу може поїхати на чемпіонат світу 2022 у Катарі як заміна збірній Ірану, що близька до дискваліфікації через політичні процеси в цій країні.

Збірна Ірану кваліфікувалася на ЧС-2022 у Катарі і в результаті жеребкування потрапила до однієї групи з Англією, Уельсом та США.

Але іранські футболісти та спортивні чиновники написали листа у ФІФА з проханням усунути національну збірну їхньої країни від участі у майбутньому мундіалі, повідомила журналістка та активістка Масіх Алінеджад.

У листі іранців, адресованому ФІФА, сказано: «Жорстокість і войовничість країни стосовно власного народу досягли критичної точки, вимагаючи однозначного і жорсткого відмежування від футбольного та спортивного світу». Іранські фанати звернулися до ФІФА з аналогічним проханням.

Після смерті 22-річної Махса Аміні, яка померла після затримання іранською поліцією за неправильне носіння хіджабу, країною прокотилася хвиля протестів. У листі іранських футболістів також сказано, що жінок «систематично виключають із футбольної екосистеми в Ірані».

Чемпіонат світу відбудеться у Катарі з 20 листопада до 18 грудня. Збірна України не зуміла пройти кваліфікації на мундіаль, програвши у вирішальному матчі раунді плей-оф команді Уельсу (0:1). Цікаво, що Уельс та Іран потрапили до однієї групи на ЧС-2022.

Склад груп ЧС-2022 з футболу

Оцініть матеріал
(1136)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Ворскла – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України
Футбол | 20 квітня 2024, 07:00 0
Ворскла – Колос. Прогноз і анонс на матч чемпіонату України

Обидві команди знаходяться в середині таблиці, але ковалівський клуб ризикує опинитися нижче

Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів
Футбол | 19 квітня 2024, 10:17 1
Жозе Моуріньо зізнався, за кого вболіватиме в Лізі чемпіонів

Португалець виділив єдиний клуб, який очолював у своїй кар'єрі

Коментарі 29
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Выталкиватель парашутистов
Это какие мозги надо иметь,чтобы дать такую новость... Мы по рейтингу  ну никак не сможем туда попасть, кроме сборной Украины есть другие, более достойные кандидаты ( смотрите рейтинг сборных, которые проиграли плей-офф). Не понимаю журналистов, которые ради сенсации запускают фейковые новости для народа. Лучше напишите о том, что над павелкой и его бандой сгустились тучи, и в скором времени эта банда со своим предводителем может оказаться на нарах. Вот такие новости должны быть на сайте, а не фейки, вроде этого.
Chystyi_stavok
Якщо навіть хтось і замінить Іран, то я не думаю, що це будемо саме ми. Це буде або Перу (яке програло Австралії у міжконтинентальному плей-оф), або ОАЕ (як найкраща збірна у азійській кваліфікації серед тих, хто не потрапив на ЧС-2022), або ж Італія (як найкраща збірна рейтингу ФІФА, що не кваліфікувалась на мундіаль).
IronValdemar
Іран треба викидати зі всіх спортивних організацій. Вони надали бпла терористичному режиму рф і ще хочуть передати балістичні ракети. Терористам не місце у спорті.А якщо б щей ми зайняли їхнє місце, це було би не великою сатисфакцією за те, що наші міста і люди страждають і помирають від їхніх бпла.
Maks_krot
Украину на ЧМ!!!Террористов иранцев выгнать давно уже пора. 
moysha
Україна яке має відношення до цього, Це квота Азії.
nick07
Навіть якщо відсторонить, то чому журналісти вирішили що путівку дадуть збірній України? 
anacreon
Не вірю, що нікчемне ФІФА вижене Іран. Але було б прикольно. Але чого це ми би попали? Нормально провести матчі за вихід серед команд, які програли останній раунд відбору. Зробити міні-турнірчик на вибування на два матчі.
Ivan Vismutenko
Вброс на вентилятор.
B0N1K
Збірну Ірану звісно цілком можна забанити, бо є за що, але найадекватнішим варіантом буде зберегти квоту за азійською конфедерацією й віддати місце ОАЕ. ФІФА звісно може віддати місце нам (що виглядатиме, як подачка викликана політичною доцільністю, тому чи треба воно нам?) чи італійцям (що взагалі повний зашквар, бо вони ще в 1/2 одного з чотирьох європейських плей-офф вилетіли разом з шістьма іншими командами й ще 4 вилетіли в фіналі відбору, тобто пройшли в відборі далі, а розповіді про рейтинг ФІФА - це взагалі треш, бо є відбір і його результати) і вигадати будь-яке пояснення, але це явно не буде спортивно-справедливою історією.
zhyr
Справедливо буде, якщо дадуть місце команді, яка була нижче ірану у відборі 
maverik
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Alex86 1
Все эти байки замечательно, но ... А какого ражна там вообще делать ирану учитывая что это террористы типа оркостана? о_О  Еще и в группе с США, да и другими англами)
Volodimir Brykov
навряд бо вони відбирались по азійській зоні там я думаю своя черга є((((
виталий жалыбин
причем тут украина ,даже если такое допустить поедет ктото из азии
Андрей Калиниченко
Символічна була б санкція проти іранського режиму.
Gorok🎧
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Умник
1. Позориться?
2. Как может заменить сборная из Европы, сборную из Азии
3. Халяву никто не любит.
Віталій Ткачук
Якщо я не помиляюся, то не може бути в одній групі 3 європейські збірні (чи інших асоціацій), так що ми пролітаємо.
Inseption
Будет новая жеребьевка за 10 дней до старта ЧС 2022
Выталкиватель парашутистов
Рупь за сто, что эта информация пошла по указанию предводителя ОПГ УАФ павелки. Ему надо бы сухари сушить, а он пиарится на фейках... Иран будет играть, 100%, как бы там кому-то не хотелось, ФИФА на отстранение никогда не пойдет, что для них какие-то требования то ли игроков, то ли болельщиков. Бумага должна быть официальная от ассоциации футбола Ирана, но если они откажутся, их могу на очень длительный срок отстранить от всех международных соревнований, читайте Устав ФИФА, там все подробно расписано,для тех кто в танке.