Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 15 жовтня 2022, 13:25
1355
0

Металіст – Ворскла. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Поки що суперників розділяють в турнірній таблиці всього три очки

| Оновлено 15 жовтня 2022, 13:25
1355
0
Металіст – Ворскла. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

У 7-му турі української Прем'єр-Ліги в Ужгороді на стадіоні «Авангард» зіграють харківський «Металіст» та «Ворскла» із Полтави. У харків'ян поки що на три очки більше і вони розташувалися у верхній частині турнірної таблиці. Щодо футболістів полтавського клубу, то після провального старту підопічні Віктора Скрипника в трьох останніх турах набрали 7 очок і явно покращили своє становище.

Металіст

У попередньому турі «Металіст» здобув перемогу в гостях над «Вересом» з рахунком 2:1, тим самим реабілітувавшись перед своїми вболівальниками за розгром від «Шахтаря» 1:6. З іншого боку, саме під час зустрічі у Рівному харків'яни втратили на досить тривалий період свого воротаря та капітана команди Олександра Рибку, який вже успішно прооперований на правому коліні. Тож тепер усі надії на його змінника Ореста Костика. Він, до речі, досить впевнено замінив партнера у тому поєдинку і пропустив гол лише наприкінці гри, та й то з пенальті.

А буквально днями стало відомо, що «Металіст» підсилився бразильським 33-річним захисником Андерсоном Піко, який відомий у нашій країні по виступах за «Дніпро» у сезоні 2015-2016 років. Більше того, у 2020 році Піко навіть зіграв кілька матчів за «Метал», який тоді виступав у другій лізі. Тому можна вважати, що бразилець знову повернувся до харківського клубу.

І ще. В цьогорічному чемпіонаті підопічні Олега Ратія та Олександра Призетка вже грали один раз свій «домашній» поєдинок в Ужгороді. Це був матч 2-го туру з «Інгульцем». Тоді зустріч завершилася внічию 1:1.

Ворскла

Як ми вже зазначали, «Ворскла» невдало розпочала нинішній чемпіонат країни, програвши на старті три матчі поспіль. Але потім нічия з «Олександрією» 0:0 та дві перемоги над «Інгульцем» 1:0 та «Чорноморцем» 2:1 значно покращили становище команди у турнірній таблиці та її настрій.

На даний момент у складі полтавців досить багато досвідчених футболістів, які свого часу пограли на рівні української Прем'єр-Ліги та у закордонних клубах. Це насамперед Яворський, Юрченко, Олійник, Чеснаков, Скляр, Пердута, Степанюк. А є ще воротар національної збірної України Різник, цікавий бразильський форвард Марлісон та ціла низка інших футболістів. Отже, за іменами «Ворскла» цілком може претендувати на найвищі місця. І якщо вже гра, як-то кажуть, пішла, то, напевно, підопічні Віктора Скрипника захочуть, як мінімум, продовжити свою безпрограшну серію.

На відміну від «Металіста», в Ужгороді «Ворскла» провела два матчі та обидва програла. Це були матчі першого та другого туру відповідно із «Зорею» (1:3) та «Вересом» (1:2).

Статистика матчів

Говорячи про статистику особистих зустрічей, то клуби Харкова та Полтави на рівні Прем'єр-Ліги провели 34 матчі. 16 разів вигравав «Металіст», 10 поєдинків завершилися внічию та 8 перемог в активі «Ворскли». Різниця забитих та пропущених м'ячів 46-33 на користь харків'ян. А ось у двох останніх зустрічах суперників у сезоні 2015-2016 років двічі успіху досягала «Ворскла» – 1:0 у Полтаві та 3:0 у Харкові. Цікаво, що з того складу у полтавців у строю ще залишилися Чеснаков, Скляр та Пердута. «Металіст» теж має одного футболіста, який тоді виходив на зелений газон. Це захисник Каплієнко. Але якщо полтавські гравці весь цей час перебували у «Ворсклі», то Каплієнко встиг побувати у восьми клубах, перш ніж повернувся до харківської команди.

Орієнтовні склади:

«Металіст»: Костик, Романюк, Мізюк, Федорів, Каплієнко, Чайковський, Демченко, Танковський, Підлепенець, Картушов, Прядун

«Ворскла»: Різник, Зайков, Чеснаков, Кравець, Скляр, Олійник, Кравчук, Бацула, Сефері, Юрченко, Степанюк

Прогноз на протистояння:

Гра повинна бути напруженою і рівною. Тож ставимо на нічию 1:1.

15 жовтня, субота

«Металіст» – «Ворскла»
Ужгород. Стадіон «Авангард». 13:00
ТБ-трансляція на телеканалі «УНІАН»
МЕТАЛІСТ – ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр – Олександр Солов'ян (Київ)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Parimatch
  • 3.80
  • 3.70
  • 1.92
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 3.76
  • 3.70
  • 1.94
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(3)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.