Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 16 жовтня 2022, 01:03
8887
7

Вибуховий другий тайм. Металіст ефектно розібрався з Ворсклою в Ужгороді

Нападник Максим Прядун завдяки дублю наздогнав у гонці бомбардирів Артема Довбика

| Оновлено 16 жовтня 2022, 01:03
8887
7
Вибуховий другий тайм. Металіст ефектно розібрався з Ворсклою в Ужгороді
УПЛ

Буремні часи застав сьомий тур української Прем’єр-ліги, і тепер ніхто не може з упевненістю сказати, коли саме командам удасться його завершити. Достатньо матчів було перенесено на більш пізній термін, проте були й зустрічі на кшталт поєдинку на ужгородському «Авангарді» поміж харківським «Металістом» та полтавською «Ворсклою», які все ж таки змогли зіграти свій матч цими вихідними.

Цікаве протистояння з двох центральних міст сусідніх областей було забезпечено неабиякою увагою з боку вболівальницького середовища. Футболісти Віктора Скрипника під орудою нового керманича нарешті почали давати результат, тоді як на старті сезону їх навіть можна було знайти безпосередньо в зоні вильоту, а ось щодо підопічних Олега Ратія все було, скоріше, навпаки. Харків’яни перспективно розпочали виступи в «елітному» дивізіоні, але за першої ж зустрічі проти явного фаворита в особі донецького «Шахтаря» зазнали болісної поразки з рахунком 1:6. Звісно, ця подія сталась ще після завершення міжнародної павзи, однак на новачків мала значний вплив.

У першій половині гри команди захотіли грати в дуже повільний футбол, і якби не дальні постріли у виконанні футболістів гостей, які відбувались вряди-годи, то телеглядачі ризикували б узагалі залишитись без будь-якого видовища. Голкіпер «Металіста» Орест Костик цьому факту був не дуже радий, бо саме йому доводилось стрибати за потужними ударами Степанюка та Юрченка.

Однак ворота харків’ян у підсумку так і залишились «сухими» до перерви, бо суперники не виявляли особливого бажання бодай якимось чином ризикувати в атаці. «Металіст» тим часом також тривалий час не міг відзначитись навіть появою власних гравців на чужій половині, однак уже під саму перерву голкіпер команди Скрипника Дмитро Різник припустився жахливої помилки на виході з воріт заради перехоплення подачі з правого флангу. Прядун не змарнував нагоди пробити в порожні ворота, тож нудний футбол у першому таймі навіть завершився забитим м’ячем.

Після перерви «Ворскла» прогнозовано спробувала одразу відігратись, проте дивовижний Костик встояв під час завершення головою подачі з лівого флангу від Степанюка, що надало наснаги його команді на чергову гольову атаку у відповідь. Прядун дотягнув м’яч до лицьової на лівому фланзі штрафного, після чого виконав простріл під удар у дотик для Каплієнка. І якби полтавці тоді одразу не змогли відіграти один гол зусиллями опорного півзахисника суперників Ігоря Чайковського, який зрізав подачу Кравчука з правого флангу штрафного у власні ворота, то для команди Скрипника все було б дуже погано.

Утім, із захистом гостей все одно спостерігались великі проблеми, тож «Металісту» не було важко піймати їх на ще одній помилці вже в наступній атаці. Знову не встежили за блискавичним Прядуном, і він цього разу глузував із Різника вже на правому боці чужого штрафного. Цей гол остаточно поховав будь-які сподівання на перемогу в команди Скрипника, проте досвідчений фахівець усе одно вимагав від своєї команди максимальної віддачі.

Це допомогло «Ворсклі» в підсумку забити вдруге в цій грі, коли навіс від Кравця з лівого флангу захисники залишили на самотнього Марлісона в центрі штрафного, але суттєвого впливу цей епізод на хід гри вже не мав – господарі перегравали суперників за всіма статтями.

Посеред наступного тижня харківський «Металіст» гратиме виїзний матч проти київського «Динамо», тоді як полтавська «Ворскла» господарюватиме в зустрічі проти львівського «Руху».

Українська Прем'єр-ліга. 7-й тур.

«Металіст» – «Ворскла» - 3:2

Прядун, 44, 57 Каплієнко, 49 – Чайковський, 54 (авт.), Марлісон, 81

Підлепенець, 21, Ралюченко, 90

«Металіст»: Костик – Каплієнко, Ралюченко, Мизюк, Романюк (Шопін, 83) – Чайковський – Картушов (Книш, 76), Чідомере (Демченко, 46), Танковський (Панасенко, 88), Підлепенець – Прядун (Рязанцев, 83).

«Ворскла»: Різник – Кравець, Чеснаков (Зайков, 79), Яворський (Марлісон, 65), Пердута – Скляр, А. Кравчук (Бацула, 65) – Сефері, Юрченко, Олійник (Тотре, 79) – Степанюк (Кулаковський, 79).

Арбітр: Олександр Солов'ян (Київ).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

Удари (у площину): 7 (5) – 11 (8)
Кутові: 0 – 10
Оффсайди: 1 – 3.

МЕТАЛІСТ - ВОРСКЛА. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 16°C

Події матчу

80’
ГОЛ ! М'яч забив Марлісон (Ворскла).
56’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Прядун (Металіст).
54’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Кравчук (Ворскла).
49’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Каплієнко (Металіст).
44’
ГОЛ ! М'яч забив Максим Прядун (Металіст).
Оцініть матеріал
(63)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
SeM077
Коли вже цього стратега Скрипника попруть. Як гри не було так і немає, а дві перемоги які здобув не по грі, а "пофартило". Верніть Максимова.
FoZZy
На нас ніхто з суперників не ставить, думають, що нас легко можна обіграти, а ми цим користуємося... Ось і футболісти Ворскли, мабуть, теж так думали що легко нас обіграють, а вийшло, як вийшло... Команді, Браво! Попереду дуже важкий відтинок у два матчі, який треба зіграти, не так як з Шахтарем,  бо і так різниця забитих та пропущених жахлива....
Alex Kozak
Який автогол?? Прядун 2 голи та асист
Aleks04
Дуже подобається Прядун. Знаю, що контракт у нього до літа. Тому цілком можливо, Крас перепідпише його взимку.
Gargantua
вот вам и хороший тренер и состав усилили, и зарплаты в клубе хорошие.
но... поломали предсезонку и нет тонуса
igor shmuylo
Я такого. Выступление Ворсклы не помню,шо бы так играть .скрыпка со своими експериментами доведет команду до дна.