Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 жовтня 2022, 03:17
9664
17

Феєрія Довбика. Дніпро-1 в Ужгороді розгромив Зорю

«Суха» серія дніпровської команди продовжується

| Оновлено 10 жовтня 2022, 03:17
9664
17
Феєрія Довбика. Дніпро-1 в Ужгороді розгромив Зорю
УПЛ

До початку матчу в «Дніпра-1» була вражаюча серія без пропущених м'ячів в чемпіонаті і стопроцентний показник набраних очок. «Зоря» бадьоро почала сезон в УПЛ, але, досить несподівано програвши «Руху», трохи здала свої позиції. Сьогодні обидві команди мали можливість значно покращити собі настрій - «Зоря» після двох матчів без перемог, а «Дніпро-1» міг стерти з пам'яті прикру осічку з «Вадуцом».

Стартовий склад «дніпрян» запитань не викликав. Олександр Кучер дав відпочити Бузанелло, випустивши замість нього Амаша, а також поставив в основу Бланко. У «Зорі» змін теж було мінімум - Бутко вийшов на лівий фланг захисту та й, мабуть, все.

Фото - УПЛ

Стартові хвилини дали зрозуміти, що «Зоря» сподівається на стартову швидкість Назарія Русина. Той часто випереджав лінію захисту суперників, але ті завжди встигали його наздогнати.

Гра без моментів тривала хвилин десять, а далі команди вистрелили дуплетами шансів. На удари Кирюханцева зліва з гострого кута (мимо) і Булеци здалеку (штанга) СК «Дніпро-1» відповів пострілами Гуцуляка та Адамюка, з якими справилися голкіпер та захисники. А тоді на авансцену вийшов Артем Довбик. Його удар з штрафного метрів з двадцяти не виглядав чимось таким, що може здивувати Мацапуру, але голкіпер чомусь спершу смикнувся в протилежний кут, після чого стрибав на протиході і не зумів дістати м'яч. 1:0. До кінця тайму команди ще обмінялися напівмоментами, але рахунок змінити не вдалося нікому.

Фото - УПЛ

А після перерви здалося, що це «Дніпро-1» програє і йому треба забивати. Підопічні Кучера рвонули вперед, не даючи шансів луганській команді. При такій грі другий гол був питанням тільки часу. І він відбувся - Бражко грубо помилився, віддаючи Мацапурі, внаслідок чого Довбик, вийшовши на побачення з кіпером і забивши, оформив дубль.

Патрік ван Леувен відреагував потрійною заміною, але все в матчі стало ясно задовго до його кінця. Ні, луганці не опустили руки, але клас «Дніпра-1» був набагато вищим. Його футболісти відчули це і почали трохи куражитися - Піхальонок майже зумів оформити «сухий лист» з кутового. Вдало ввійшли в гру Громов та Назаренко, які створили один для одного кілька гострих можливостей. Але забив Довбик - після пасу Назаренка зліва Артему для оформлення хет-трику потрібно було підставити тільки ногу, з чим він успішно впорався.

Фото - УПЛ

Олександр Кучер дав пограти резервістам, але ніхто рахунок більше не змінив. Заслужена перемога «Дніпра-1» вивела його на перше місце в турнірній таблиці - принаймні, до гри донецького «Шахтаря». А «Зоря» не може виграти вже третій матч поспіль і потрохи починає скочуватися в середину турнірки.

Українська Прем'єр-ліга. 6 тур.

«Дніпро-1» - «Зоря» - 3:0.

Довбик, 29, 59, 75.

Танчик, 90+1 - Шахов, 63.

«Дніпро-1»: Валеф - Амаш (Танчик, 79), Сарапій, Сваток, Адамюк - Бабенко (Когут, 83), Рубчинський (Громов, 70) - Гуцуляк, Піхальонок (Назаренко, 70), Бланко - Довбик (Балулі, 79).

«Зоря»: Мацапура – Данченко (Сміян, 65), Імереков, Батагов, Бутко - Шахов, Бражко (Чурко, 65) - Крістіан (Антюх, 65), Булеца, Кірюханцев (Нагнойний, 80) - Русин (Хлань, 85).

Арбітр: Дмитро Кривушкін (Харків).

Стадіон: «Авангард» (Ужгород).

ДНІПРО-1 - ЗОРЯ. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

75’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (Дніпро-1).
59’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (Дніпро-1).
29’
ГОЛ ! М'яч забив Артем Довбик (Дніпро-1).
Оцініть матеріал
(99)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 17
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Aleks04
Dovbyk on fire! Справді, поки що немає рівних Дніпру у чемпіонаті. Хотілося б такого ж результату в Єврокбуках.
Злий Глобинець
Дивлюсь я на дніпропетровців і думаю: ось вони всіх в УПЛ вчисту обігрують (правда з ШД ще не зустрічалися), і як вони могли при цьому так бездарно програти Ларнаці (3:0) і буквально три дні тому ледве-ледве вирвали нічию з якимсь ноунеймом Вадуцом з Ліхтенштейну? Невже ті команди сильніші за Динамо та Зорю? Парадокс...
Gargantua
да, сейчас в футболе эпоха "холландов"
Мбаппе, Влахович, Лукаку, сбсн сам Холланд. Левандовски.
а в УПЛ Довбик на нашем уровне это наш Холланд.
такие форварды как Бензема это уже уходящая натура.
roman75zpr
Довбик Холанда насмотрелся
Sunrise
С обороной всё стабильно, тут комментировать нечего. Но где была атака во втором тайме?За медали борьбы не видно пока.Интересно как Днепр-1 на дистанции себя проявит. Сейчас если глянуть на нашу таблицу можно решить что у нас свой ПСЖ или Бавария. Любопытно будет. 
DK1961
Молодцы Днепр-1!!! Пока что всех соперников СНОСИТ, вообще никого не замечая! Буду очень рад, если они в итоге и станут чемпионами. Но пока еще об этом говорить рано. Хотя по игре - они теперь фаворит № 1. Бог в помощь, днепряне!!!
Хутин Пуйло
Довбик удивительный игрок. Ни скорости, ни техники, но блин забивает дофига по нашим меркам. Хорошее чутье, наверное
Виктор Алтухов
Днепр был посильнее, но это вторая после Динамо команда, покупающая судей. Штрафной перед 1 голом: какая там накладка, если защитник был 1-м на мяче, а нападающий до мяча не дотягивался, ноги напа защитник не касался. Второй гол - чистая желтая Довбику, там под корпусом был локоть, чуть не сломал вратаря.