Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 08 жовтня 2022, 02:09
162
0

Ярослав ВИШНЯК: «Якщо коротко, то нам не вистачило забитого м'яча»

Головний тренер «Колосу» поділився думками про результат матчу з «Інгульцем»

| Оновлено 08 жовтня 2022, 02:09
162
0
Ярослав ВИШНЯК: «Якщо коротко, то нам не вистачило забитого м'яча»
ФК Колос. Ярослав Вишняк

Головний тренер «Колосу» Ярослав Вишняк прокоментував нічию у матчі 6-го туру УПЛ проти «Інгульця»:

– Все склалося прогнозовано: «Інгулець» грав другим номером, а «Колосу» довелося зламувати їхню щільну оборону. Якщо коротко, то для перемоги нам не вистачило забитого м'яча. Не вдалося забити, бо не вистачає майстерності. Ми мали кілька моментів, але ми просто не змогли їх реалізувати.

– За першим таймом склалося враження, що «Колос», як і «Інгулець», грали дуже спокійно. Це підтверджує і статистика, у команд всього по одному удару в ворота. А ось у другій половині гри «Колос» почав грати агресивніше. Можливо, чи варто починати грати так і в першому таймі, щоб було більше часу отримати бажане?

– Ми хотіли контролювати м'яч, міняти фланги, змусити «Інгулець» бігати без м'яча. Нам виходило грати першим номером, але не вистачило агресії біля штрафного майданчика. Там, де ми могли бити по воротах, ми робили зайві торкання, шукали непотрібний пас, хоча відстань була лише 16-20 метрів і можна було спокійно пробивати по воротах. Але знову ж таки, у нас хороші гравці в атаці і вони можуть тонко розіграти момент, тому те, що ви кажете, не вистачало агресії... Ми у другому таймі зробили планові заміни, хотіли додавити «Інгулець». Але ж це не так просто. Вони незаслужено програли «Ворсклі». Вони добре грають на контратаках, тож ми й грали так обережно. Вони всім дають бій та з ними важко грати. Крім нашої гри, є ще гра суперника, тому якось так.

– Ви сказали про заміни. Замість Оріховського вийшов Ісаєнко, чи це може говорити про те, що ви незадоволені результатом?

– Так, звичайно. Ми хотіли перемагати, хотіти тиснути на суперника протягом усієї гри, а не з перших хвилин вийти і просто побігти. Але ж ви розумієте, що «Інгулець» будує гру на контратаках і, наприклад, пропустити 2-3 швидкі контратаки, а потім що робити? Відігруватись із двох пропущених? Ми грали позиційно, грали першим номером, але це не означає, що ми грали з позиції сили. Бажаємо мати перевагу завжди, але ще далеко до цього. Намагаємось. Доходимо до штрафного майданчика, а там нам бракує правильних рішень. Ми розраховуємо на всіх, у кожному матчі робимо заміни. Просто потрібно достукатися до гравців, що вихід на 15 чи 5 хвилин – це шанс показати себе. Хлопці мають розуміти, навіщо вони у команді. Сподіваюся, що в наступних іграх вноситимемо коригування в гру і вони будуть приносити користь.

– І останнє запитання. Андрій Богданов уже другу гру перебуває у заявці, але ігрового часу так і не отримав. В якій він формі і що буде з ним далі?

– Богданов набирає форму, це видно. Є бажання задіяти його, але він не готовий поки що виходити у старті чи навіть на тайм. Потрібно не забувати, що він приєднався вже після передсезонної підготовки та після того, як стартував чемпіонат. Тому просто вийти і зіграти 20 хвилин, коли м'яч туди-сюди літає, досить непросто. Тому треба просто чекати, віримо, що невдовзі він зможе допомогти команді.

Зазначимо, що матч 6-го туру чемпіонату України з футболу «Колос» – «Інгулець» завершився внічию з рахунком 0:0.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

У Мессі 1200 гольових дій за кар'єру. Скільки у Роналду?
Футбол | 28 квітня 2024, 17:49 0
У Мессі 1200 гольових дій за кар'єру. Скільки у Роналду?

Ліонель став першим гравцем в історії футболу, якому вдалося досягти такої позначки

Став відомий перший клуб, який вилетів з АПЛ
Футбол | 27 квітня 2024, 20:13 1
Став відомий перший клуб, який вилетів з АПЛ

«Шеффілд Юнайтед» вилетів з АПЛ після одного сезону в лізі

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.