Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 07 жовтня 2022, 18:12
1092
0

Верес – Металіст. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Харків'янам треба вибиратися з нокдауну, отриманого від «Шахтаря» в попередньому турі

| Оновлено 07 жовтня 2022, 18:12
1092
0
Верес – Металіст. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Верес

Вдруге поспіль «Верес» прийматиме суперників з української Прем'єр-Ліги не далеко від рідного міста, як це було протягом кількох років, а у себе у Рівному на стадіоні «Авангард». Цього разу в гості до «Вересу» приїде харківський «Металіст».

Верес

Підопічні Юрія Вірта в новому чемпіонаті країни поки що виступають досить успішно. У п'яти матчах вони здобули три перемоги і по одному разу зіграли внічию та програли. Втім, із командами, які входять до групи лідерів і які розташувалися над «Вересом» у турнірній таблиці, рівненські футболісти ще не зустрічалися. Тож найсерйозніші випробування у них ще попереду.

Привертає увагу той факт, що «Верес» забиває в чужі ворота зовсім мало голів. Всього 6 за 5 ігор, це трохи більше ніж один м'яч за матч. І якщо на якомусь етапі їх виявилося достатньо, щоб набрати 10 очок і займати високе 6 місце, далі можуть виникнути труднощі.

А поки що у «Вереса» та його вболівальників піднесений настрій. Причому не лише від турнірного становища, а ще й тому, що команда нарешті отримала можливість проводити офіційні матчі у себе в Рівному (нехай навіть і без глядачів). Футболісти ще в попередньому турі, напевно, розраховували відзначити таку подію перемогою. Але суперник, а ним був львівський «Рух», не дозволив цього зробити, і той матч завершився внічию 2:2. Тепер господарі поля знову намагатимуться досягти позитивного результату, але вже в поєдинку з «Металістом».

Металіст

Харків'ян загалом теж можна було б похвалити за старт нового сезону з огляду на всі перипетії літнього періоду. Якби не гра попереднього туру із «Шахтарем». Очікувалося, що підопічні Олега Ратія та Олександра Призетка чинитимуть гідний опір одному із базових клубів збірної країни. А вийшов повний розгром 1:6. Причому найбільш прикро те, що гра у «Металіста» тоді взагалі не склалася.

- Тепер доведеться виводити хлопців із цього стану. Напевно, наступна гра вже буде іншою», - сказав Олег Ратій на післяматчевій прес-конференції після нищівної поразки від «Шахтаря». Що ж, побачимо, наскільки вдалося це зробити тренерському штабу харків'ян менш ніж за тиждень.

Якщо говорячи про «Верес», ми звернули увагу на низьку результативність його лінії атаки, то у харківської команди більше вади помітні у захисті. В кожному з п'яти проведених матчів «Металіст» пропускав голи у власні ворота. При цьому саме два гравці оборони – Богдан Порох та Олександр Каплієнко – вже примудрилися отримати по червоній картці. Щодо воротарської позиції, то тут ветеран українського футболу 36-річний голкіпер Олександр Рибка грає практично без заміни.

І ще. Поєдинок із «Вересом» стане особливим для Сергія Панасенка. Адже саме з цього клубу він перебрався цього літа до «Металіста». У грі з «Олександрією» точний удар Панасенка допоміг здобути перемогу його новій команді. Тож колишнім партнерам Сергія треба бути дуже уважними.

Статистика матчів

Команди під назвою «Верес» та «Металіст» на рівні Прем'єр-Ліги ще не грали. А якщо говорити про чемпіонати України, то суперники зустрічалися у різних лігах, але це було дуже давно. Тому навряд чи варто про це згадувати. Цьогорічні клуби пишуть нову історію взаємин.

Орієнтовні склади:

«Верес»: Когут, Квасний, Вовченко, Мельник, Гагун, Кучеров, Кльоц, Г. Пасіч, Лебеденко, Дахновський, Сергійчук

«Металіст»: Рибка, Каплієнко, Мізюк, Федорів, Романюк, Ралюченко, Танковський, Картушов, Панасенко, Коркішко, Підлепенець

Прогноз на протистояння:

Звичайно, що «Верес» прагнутиме до своєї першої перемоги на рідному стадіоні. У «Металіста» інша мотивація – не програти третій матч поспіль в Прем'єр-Лізі та постаратися реабілітуватися перед вболівальниками за поразку від «Шахтаря». Вважаємо, що наскочить коса на камінь, і тому буде нічия 1:1.

7 жовтня, п'ятниця

«Верес» – «Металіст»
Рівне. Стадіон «Авангард». 15:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports»
ВЕРЕС – МЕТАЛІСТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр – Віктор Копієвський (Кропивницький)
Прогноз Sport.ua – 1:1
Parimatch
  • 2.48
  • 3.50
  • 2.75
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet
  • 2.42
  • 3.38
  • 2.69
Зробити ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(7)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.