Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 16 сiчня 2023, 13:53
64
0

Настільний теніс і ставки: причини популярності та особливості гри

Вид спорту, який популярний як тема для ставок, особливо у форматі «live»

| Оновлено 16 сiчня 2023, 13:53
64
0
Настільний теніс і ставки: причини популярності та особливості гри

Настільний теніс залишається стабільно популярним видом спорту. Сплеск уваги на нього припадав на коронавірус і пов'язаний із ним карантин. Коли багато змагань було просто скасовано або перенесено на невизначений час, у пінг-понгу, зокрема з подачі букмекерів, було організовано ігри. Утім, є й інші причини того, чому цей вид спорту популярний як тема для ставок, особливо у форматі "live", тим паче, що й зараз він не втрачає позиції.

  • Багато матчів, причому в будь-який час. Вимоги для організації матчів мінімальні - фактично невеликий стіл і мінімальне місце навколо нього. При тому, що в настільний теніс грають у приміщенні, зрозуміло, що в нього можна грати в будь-який час - тут немає якихось літніх канікул або зимового міжсезоння тощо.
  • Дуже швидко проводяться сети. З 2001-го року введена і стає дедалі популярнішою система "до 11" - саме стільки очок потрібно набрати, щоб виграти партію. Причому на розіграш кожного може йти буквально кілька секунд. У підсумку, повна партія рідко триває довше ніж 10 хвилин. Як правило, той, хто ставить на настільний теніс, буквально за кілька хвилин уже дізнається результат.
  • Подача не має вирішального значення. Тут немає свого аналога Джона Ізнера з "великого" тенісу - рідко коли проходить подача "навиліт". Тим паче що в настільному варіанті заведено подавати по 2 м'ячі. Тож немає настільки важливого в іншій версії тенісу фактора своєї подачі.

Особливості настільного тенісу

  • Немає впливу зовнішніх чинників. Як уже згадувалося, поєдинки проходять у залах. Тож не позначиться ні вітер, ні дощ, ні інші кліматичні чинники, що можуть бути вельми значущими в інших видах спорту, тих, що проводяться на відкритому повітрі - у футболі, біатлоні тощо. Тут уже спортсменам не вийде щось списувати на погодні умови.
  • Формат зустрічі. Це потрібно обов'язково прояснити перед тим, як ставити, особливо в режимі "лайв". У настільному тенісі є турніри, де вистачає для перемоги 3-х перемог у сетах, а в інших необхідно взяти 4. Це буде ключовим, наприклад, для згадування поведінки спортсмена за рахунку 1-2 не на його користь і негативного рахунку не на його користь у 4-му сеті - він або битиметься, чіплятиметься до останнього, або віддасть останнє очко без особливої боротьби, плануючи сконцентруватися вже на наступній, вже точно вирішальній, партії.
  • Тип гри. У пінг-пінг грають поодинці, парами, є і змішаний розряд. Вважається, що в "одиночці" при цьому завжди менше сенсацій.
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.