Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Інші новини
| Оновлено 16 сiчня 2023, 13:53
54
0

Плюси і мінуси ставок на нічиї у футболі

Які ж плюси і недоліки є у ставок на «Х»?

| Оновлено 16 сiчня 2023, 13:53
54
0
Плюси і мінуси ставок на нічиї у футболі

Спорт - це, у своїй основі, змагання. І в ньому мається на увазі переможець. Тож не дивно, що в низці видів спорту взагалі виключений "мирний" результат, і просто не може бути нічиїх - за очками, за булітами або пенальті, за овертаймами, але все ж таки визначається сильніший. Проте в розрізі ставок це парі досить популярне. Які ж плюси і недоліки є у ставок на "Х", як можуть часто зображати нічиї в розписі букмекерської контори?

На такі варіанти завжди виставлені високі коефіцієнти

Ні, бувають ситуації, коли нічиї відповідають цілям і завданням обох клубів. Як було на Євро-2004, коли за нічиєї 2-2 Данія і Швеція виходили б із групи, як би Італія не зіграла свою зустріч. І скандинави не просто розділили очки, але видали саме такий результат, єдино можливий, що влаштовував обох! Розуміючи, що складаються такі "договірні" ситуації, букмекери можуть або й зовсім заблокувати лінію, або запропонувати саме на нічию найнижчий коефіцієнт. Але все ж, як правило, суперники прагнуть перемогти, і, відповідно, нічиї трапляються статистично рідше, ніж варіанти "П1" і "П2". Відповідно, і котируються вони більш привабливо для вболівальників.

Ставка досить проста в плані розуміння

Це не специфічний ринок, що вимагає особливої підготовки. І не комбо-варіант, де потрібно, щоб одночасно трапилася, наприклад, перемога господарів і "більше 2,5 голів". Вважається, що для аналітики достатньо вибрати лігу, де відсоток таких результатів високий - як правило, вона буде серед малорезультативних чемпіонатів, де вистачає зустрічей, що закінчуються на 0-0, або 1-1. Також бажано ставити на протистояння доволі рівних за силою супротивників та/або на пару, де немає мотивації вигравати ні в господарів, ні в гостей.

Недоліком вважається необхідність точного попадання

При ставці на перемогу не важливо, з яким розривом вона буде - якщо мається на увазі саме класичний "результат", а не фора. Умовно кажучи, "П1" зайде незалежно від того, буде це 1-0 або 5-2. Нічия ж передбачає, що суперники або не відкрили рахунок, або набрали рівну кількість голів/очок/шайб. Із цим пов'язаний ще 1 нюанс: випадковість, випадковий гол, перетворює ставку, що майже зайшла, на "згорілу". Непередбачуваність - це той фактор, який дуже часто псує парі саме в цій лінії.

Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина
Футбол | 24 квітня 2024, 21:29 1
Український клуб зірвав матч чемпіонату. Стала відома причина

«Металург» Запоріжжя не приїде на поєдинок проти «Хуста»

Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика
Футбол | 25 квітня 2024, 17:13 20
Новий напрямок. Названо два клуби, які претендують на Мудрика

Поки що незрозуміло, чи зайде мова про оренду чи про продаж українця

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.