Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 16 вересня 2022, 12:04
32283
19

ЛУЧЕСКУ: «Навіть VAR припускається помилок. Офсайду в тому моменті не було»

Наставник «Динамо» вважає, що помилки команди лежать у галузі психології

| Оновлено 16 вересня 2022, 12:04
32283
19
ЛУЧЕСКУ: «Навіть VAR припускається помилок. Офсайду в тому моменті не було»
ФК Динамо Київ. Мірча Луческу

Головний тренер київського «Динамо» Мірча Луческу відповів на запитання журналістів після матчу 2-го туру групового раунду Ліги Європи з кіпрським клубом АЕК Ларнака (0:1).

– Містере, що сьогодні завадило Динамо досягти позитивного результату?

– Психологічний стан. Ми домінували на полі, особливо в другому таймі, та загалом провели хороший матч. Доходили до зони завершення, проте не могли провести останній пас. Наші помилки лежать не в технічній чи тактичній площині, а випливають лише з психологічного стану. Через це ми погано почали матч, пропустили швидкий гол і дали Ларнаці можливість оборонятися та контратакувати решту поєдинку.

У складній ситуації, в якій ми зараз перебуваємо, нам потрібна була перемога, і ми намагалися зробити для цього все, що могли.

Шкода, що наш гол не був зарахований, адже, наскільки я бачив, офсайду в цьому моменті не було. Навіть VAR припускається помилок.

– Чи вважаєте ви, що перші 30 хвилин стали вирішальними в перебігу матчу?

– Ми розпочали гру дуже погано. Футболісти робили елементарні помилки, віддавали неточні передачі. У моменті, який передував пропущеному голу, наш гравець був змушений фолити – це саме психологічна ситуація. І це вплинуло на підсумок усього матчу, адже Ларнака знала, як втримати рахунок. У цієї команди хороший підбір футболістів, деякі з яких виступали в Іспанії, Португалії, Франції.

Суперники дуже добре оборонялася та вміло переривали гру. Одного разу голкіпер тримав м'яч 16 секунд – це забагато. Коли я грав у футбол, на введення м'яча давалося чотири секунди.

Після пропущенного голу ми намагалися якнайшвидше відігратися, проте, як я вже сказав, припускалися помилок у передачах. Однак у нас попереду ще чотири матчі. Після міжнародної паузи деякі футболісти повернуться до складу, і ми постараємося виглядати краще. Проте, мушу зазначити, сьогодні ми показали хороший футбол. Підвело лише завершення атак.

– Після матчу з Дніпром-1 ви сказали, що можете залишити Динамо. Чи змінилася ваша позиція зараз?

– Це складне питання, адже ситуація дуже важка. В якийсь момент я справді думав про це. Однак хтось повинен бути разом із футболістами та допомагати їм пройти через цей тяжкий момент. Ми маємо сконцентруватися на чемпіонаті та Лізі Європи. Як я вже казав на передматчевій пресконференції, зараз у нас немає бази, ми не граємо вдома, переїжджаємо кожні кілька днів, а родини футболістів розкидані по різних країнах Європи. Тому гравцям складно зосередитися на футболі. Проте ми мусимо пройти через цей складний період, зберігаючи Динамо на високому рівні. Нам потрібні позитивні результати.

Ситуація повторюється: у матчі з Фенербахче ми пропустили після кутового та вкидання ауту, із Бенфікою – подарували м'яч суперникам. Це трапляється не через те, що команда не грає, а через ментальні проблеми. У нас зібрані молоді гравці, тому, можливо, вони гостріше переживають стрес, ніж більш досвідчені виконавці.

Події матчу

8’
ГОЛ ! М'яч забив Адам Дьюрчо (АЕК Ларнака).
Оцініть матеріал
(202)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді
Теніс | 25 квітня 2024, 19:15 9
6:0, 6:0. Відома наступна суперниця Ястремської в Мадриді

Коко Гофф несподівано легко знищила Аранчу Рус на ґрунті

Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею
Хокей | 26 квітня 2024, 10:51 2
Новий шанс збірної України. Анонс чемпіонату світу з хокею

Команда Дмитра Христича спробує вийти до Дивізіону 1A

Коментарі 19
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
BekXan
Var не помилився.Потрібен реаніматор.Мало віриться що Луческу витягне хоть щось
Lion
Наконец то мы узнали причину позорного поражения динамо VAR...........
Чистый афсайд а он говорит не было, старость не радость.....
Fireman
Форварды где, какие беседы и гарматы, вы серьёзно?
Форвард нужен а не эти вратари-маталы
Vbolivalnyk-Peter
Динамо - найкраща команда по перекручуванню м'яча на своїй половині поля! Як тільки справа доходить до створення якихось атакувальних дій ніхто не знає що робити. Повний "0".... Таке враження, що на тренуваннях вони займаються постійно тільки 2-ма вправами: утримання м'яча на своїй половині поля, та зроби так, щоб воротар не замерз....
Октавий Фландрийский
В команде явно не хорошая атмосфера. Я думаю, что одна из причин та, что игроки изначально были настроены, что они чемпионат будут играть в Польше и домой, в Украину, не вернуться. Супружек и подруг туда перетащили, ведь Суркис им пообещал, что жить  и играть они будут за пределами Украины. А тут такой облом - жить в страхе прилета от орков, та еще и бабы гуляют одни по Европе без присмотра, кто же такое выдержит... 
Хуакин Лоэра Гусман
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
SandroKing
Луческу замечает все ошибки кроме своих. Забивать нужно, а он выпускает Беседина и Шепелева.
nick07
А інші команди не те саме - не втратили базу? Основних гравців? 
І пауза на матчі ЛН справді в потрібний час, надіємось що після неї побачимо інше ДК.
elPadrino
Всё будет нормально,из группы выйдем
suforza1921
Такого слабкого, убогого "Динамо" ще не доводилося бачити. Останні двадцять хвилин матчу пройшли на половині поля киян, вони навіть не могли перейти середню лінію з м'ячем. І це тоді, коли треба було відігруватися. Складалося враження, що то кіпріоти програвали і мали атакувати. Гра, м'яко кажучи, повний відстій. І це друзі, на секундочку, усього-на-всього АЕК Ларнака...
Shara
Кротам нелегче, но как-то играют и не ноют. Все от них провала ждали, когда легионеры ушли с ГТ, а они ещё и в лидеры выбились. Про Днепр тоже можно написать то же. В Днепре не потренируешься без страха ракет прилёта. 
Iigor6583
Пану Мірчі все щось міщає. То Львів, то ВАР. А про своїх трутнів і ледарів ні слова.
Владислав Рейский
Ой, ладно дедок, наверное лучше идти на пенсию. Всплеск и требл вышло красиво, а далее будет, похоже только хуже. Возможно с другим тренером тоже, но лучше попробовать, чем глядеть на эту игру. А по отмазкам, так он ещё ЛЧ с шахтой должен был брать, если б не разные обстоятельства и причины 
Nikas
Луческу отличный тренер остаётся вопрос будет ли проводится расследование кто сидел на VAR как можно так линии отдельно красную прочертить  
Перец
Діду ехай на ...