Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга Європи
| Оновлено 16 вересня 2022, 12:01
17271
130

На євроарені знову осічка. Динамо програло АЕКу домашній поєдинок

Долю матчу вирішив удар зі штрафного

| Оновлено 16 вересня 2022, 12:01
17271
130
На євроарені знову осічка. Динамо програло АЕКу домашній поєдинок
ФК Динамо Київ

Проблеми київського «Динамо» на старті сезону мали бентежити кожного вболівальника, який хоч трохи переймається майбутнім футболу країни, бо колектив Мірчі Луческу на рівному місці опинився в одній із найбільших ігрових криз за всю своє новітню історію. П’ять поспіль поразок – про цей ланцюжок невдалих виступів столичного клубу не говорив тільки лінивий, однак це жодним чином не звільняло «біло-синіх» від необхідності здобувати залікові бали до рейтингу нашої асоціації серед країн-членів УЄФА.

Матч другого туру Ліги Європи проти кіпрського АЕК Ларнака був відмінним приводом для того, аби «Динамо» розпочало переможний шлях у доволі цікавій групі B, де кияни вже встигли поступитись турецькому «Фенербахче» (1:2), тоді як суперники за звітною дуеллю програли протистояння французькому «Ренну» із таким самим рахунком. Міжнародні баталії команда Мірчі Луческу мусила проводити за межами рідної країни через триваючу повномасштабну агресію, однак сусідня Польща знов гостинно розмістила в себе український колектив, надавши для користування стадіон «МКС Краковія» в Кракові.

«Динамо» точно мало повну інформацію щодо поточного стану справ у суперників, бо нещодавно вони грали в плей-оф кваліфікації цього турніру проти дніпровського «Дніпра-1», тому румунський фахівець мав змогу за потреби зателефонувати Олександру Кучеру за порадами. Чи скористався цією можливістю досвідчений фахівець – ніхто не знає. Проте всі ми в підсумку побачили видовищний постріл зі штрафного в центральній зоні від Дьюрчо, який уже на восьмій хвилині відкрив рахунок у цій грі.

Обнадійливо у власних швидких атаках розпочинали гру кияни, однак результативний постріл від суперників помітно позбавив їх сподівань на комфортну гру на чужій половині. АЕК не мав намірів переховуватись поблизу штрафного, тож за першої ліпшої нагоди захист господарів мусив наздоганяти швидких виконавців лінії атаки в складі суперників. Певним чином "біло-синім" удалось швидко призвичаїтись до такого футболу, і вже на завершення першої півгодини ігрового часу Буяльський пострілом із лівого флангу штрафного завершив комбінацію за участі Дубінчака.

Однак прицільний удар у дальній кут у підсумку виявився незарахованим, бо VAR допоміг побачити офсайд у флангового захисника в підготовчій фазі наступу. Оскільки відігратись у тій ситуації не вийшло, кияни не полишали спроб атакувати чужі ворота, проте до перерви занадто повільний футбол в їхньому виконанні практично не залишав сподівань на зміну становища на табло. Суперники тим часом, як здавалось, узагалі не знали втоми, бо продовжували чимдуж мчати до чужих воріт навіть за незначних натяків на загрозу.

На другу половину гри Луческу вирішив випустити на поле Артема Бєсєдіна для того, щоб хоча б хтось чіплявся за м’яч у чужому штрафному. Але ж для цього кияни мали б, спочатку, дістатись то завершальної фази атак, а в цьому контексті все було навіть гірше за нещодавню гру проти «Львова» (1:0). Невдалий удар головою від Сироти на завершення подачі кутового та його ж дальній авантюрний постріл над воротами – ось і все, що створили гравці «Динамо». Суперники тим часом до атаки майже не ходили, бо цього разу команду Луческу навіть добивати не було потреби.

У наступному турі київське «Динамо» зіграє в гостях проти французького «Ренна», а кіпрський АЕК Ларнака здійснить візит до турецького «Фенербахче».

Ліга Європи. Група В.

«Динамо» – АЕК Ларнака – 0:1

Дьюрчо (8)

Андрієвський (35), Сидорчук (76) – Гарсія (42), Мамас (44), Понс (63), Пірич (83)

«Динамо»: Бойко, Дубінчак, Сирота, Забарний, Кендзьора (Караваєв, 67), Сидорчук, Андрієвський (Шепелєв, 68), Буяльський, Кабаєв (Ванат, 84), Циганков, Гармаш (Бєсєдін, 46).

АЕК Ларнака: Пірич, Гарсія, Томович, Мілічевич, Кіпрос, Мамас (Ойер, 64), Понс (Наум, 74), Альтман, Трічковскі (Густаву, 64), Дьюрчо (Енглезу, 77), Олатунджи (Лопеш, 73).

Арбітр: Якоб Кехлет (Данія)

Стадіон «Cracovia Stadium» (Краков, Польща)

ДИНАМО - АЕК ЛАРНАКА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Події матчу

8’
ГОЛ ! М'яч забив Адам Дьюрчо (АЕК Ларнака).
Оцініть матеріал
(133)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 130
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Maximus
Пишу как болельщик ДК со стажем.
Приходилось часто нервничать по поводу игры любимой команды, но то во что играют парни сейчас сложно назвать футболом. Уровень колхоза, не выше. Можно долго писать об этих мажорах про профессии "футболист", но ясно одно, лакшери жизнь плохо влияет на стремление что-то доказывать на спортивной арене. Раньше на поле были воины, и проигрыши ощущались как  часть драмы. Сейчас уже никакой драмы нет, есть беспомощность наших распиаренных "звёзд украинского футбола".
Отдельно хочу выделить полную деградацию в игре некогда мной любимых игроков Вити Цыганкова и Ильи Забарного. Парни могут только мечтать о топовых чемпионатах, они уже никому не интересны даже преданным болельщикам, про скаутов европейских клубов вообще молчу. 
Ну, и напоследок, как же тошнит от этих рож в ВИП-ложе. Братья Суркисы и коллаборант Лёвочкин... Не пора ли Украине очиститься от этого всего дерьма, которое тоже приложило руку к войне в Украине за независимость?
Maks_krot
Это дно на дне дна,минусуйте боты сколько хотите ,ну это стыд,жалко всех болельщиков украинского футбола после такого стыда .
Nordenus
А я то думал, это как раз Динамо нам будет приносить очки в еврокубках... Спасибо хоть Шахте и Днепру что удивляют 
elPadrino
я заметил,что Беседина даже защитники не кроют,у него дворовой стиль игры-без рывков и открываний,тупо стоит и провожает мяч глазами
hlib.kozak
Це огидно. Як можна грати все життя в футбол і так погано грати як Бєсєдін? Слабкі якісь такі люди...
Олег Нагорний
Мертва команда...мертвий тренер...мертвий президент з Монако...все закономірно...цей труп вже починає смердіти(((
mayakovskiy1
Позорное позорище. Продуть от бронзы Кипра это просто дно донное. Причем продуть по игре. С Ренном будет мордой об газон. Из 7 игр команда выигрывает 1
suforza1921
Це ганьба для клубу з брендом "Динамо Київ". Більше слів нема.
Владислав Рейский
Слава господу в ЛЧ не попали.
Увы, это наш уровень на сегодня и он низок.
Может стоит тренера менять?
Alexander Киев
Давайте ще так.. був би такий результат в ЛЧ проти Селтика, Лейпцига - я би поганого слова не написав, можна зрозуміти і мріяти про краще майбутнє. Все списати на війну і " не до футболу ". Але ж вибачте, АЄК (!), і це вже 2-й матч у ЛЄ.. мовчу за чемпіонат. Фіаско, дно пробито. 
Pecheneg2004
Главное Беседина не увольнять!! Еще сезона на 2 контракт с ним продлить!!  
avk2307
Команда уже 7 игр без атаки, один, два удара в створ ворот , но если Шахтеру новому или Днепру ещё можно такое простить, то вы ж 5 лет вместе, о чем вообще...
Soyer
Выход беседина на поле,подтверждение коррупции в футболе
Смысл давать бревну шанс,если он достиг своего потолка-бревна??
Ну выпустить ты пацаны 18летнего,пусть дома там радость будет родных,глаза гореть будут,хоть стараться будет 
Viktor Vitalievich
ужас!
и нечем этот ужас в игре Динамо Киев, оправдать не возможно... 
Луческу профессионал , но выпускать на поле Беседина... да и просто держать Беседина в составе первой команды... но это верхушка айсберга. виден методичный провал всей структуры клуба...  
это поражение - самое позорное, что может случиться с уважающим себя клубом. 
roman75zpr
Луческу, никакие отговорки не принимаются (а они, как обычно будут, с кислой миной Позорище!!!
Andrey_1992
Динамо - ГАНДОНИ!!! Пишу як вболівальник цього клубу з 15-річним стажем, але сьогодні було найгірше Динамо за ці роки
Alexander Киев
Всі невдахи сміялись із Шахтаря, що пішли легіонери і Шахтар буде у 1-й лізі. А тут Динамо, вже медалі повісили їм їхні вболівальники, в чемпіони записали і...  Заберіть це створіння, воно обісралось. Шахтар з 0 практично ліпили, мають гру і є результат, а ці один одному пас віддати не можуть. Циганкова вже у Баварію Суркіс продав мабудь увісні.. фу, огида від такої гри.
avk2307
Команда киприотов то и не создала моментов, но мы ж даже по воротам не ударили, кроме шального удара Сидорчука,как так?
Eugenii Skrypka
АЕК тактически безграмотный, обрезок уйма, ощущение что они сами хотели пропустить. Но бездарные игроки ДК ничего из этого не выжали. Единственный плюс киприотов это офсайдные ловушки, а так они дают играть, защита просто решето, но даже этим решето не удалось воспользоваться. 
Владислав Рейский
АЕК по маркту вся команда - 14 млн стоит.
А про участие ДК в еврокубках, то хочется сказать только 1 - не хочешь срать, не мучай жо