Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 30 вересня 2022, 05:42
1547
0

Колос – Металіст. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

У разі перемоги один із суперників може очолити таблицю української Прем'єр-Ліги

| Оновлено 30 вересня 2022, 05:42
1547
0
Колос – Металіст. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Колос

Якщо дивитися на турнірне становище команд перед 4-м туром, то матч «Колос» - «Металіст» є центральним цього вікенду. Адже у Ковалівці зустрінуться команди, які розташувалися на другому та третьому місцях. Найцікавіше, що ці клуби перед початком сезону не вважались серед тих, хто збирався претендувати на високі місця. Але поки що для них все складається успішно.

Колос

Підопічні Ярослава Вишняка чудово стартували у новому чемпіонаті країни. В першому турі вдома вони завдали поразки «Кривбасу» 1:0. Потім там же на рідному стадіоні перемогли «Рух» 2:0. А у третьому турі на виїзді зіграли внічию 1:1 з «Мінаєм». Таким чином, в активі ковалівців зараз 7 очок та заслужене місце у групі лідерів.

Слід нагадати, що у міжсезоння гравці «Колоса» досить повільно набирали форму, програвши низку контрольних матчів колегам із Прем'єр-Ліги. Крім того, команду залишив один із лідерів попереднього чемпіонату Тотовицький, який повернувся до «Шахтаря». Також пішли з ковалівського клубу вже досить досвідчені Морозко, Петров, Нурієв, а ще кілька легіонерів, які, щоправда, не були стабільними гравцями основи.

Щодо поповнення, то тут із досвідчених футболістів до старту чемпіонату прийшли лише Болбат та Мякушко. Натомість чудове підкріплення прийшло вже після того, як турнір розпочався. Йдеться про захисника Чоботенка та форварда Безбородька. Останній, до речі, вже у нинішньому чемпіонаті встиг забити два голи за «Зорю», а потім, повернувшись до «Колоса», відзначився у його грі з «Рухом».

Металіст

У харків'ян перед стартом чемпіонату України взагалі ситуація була непередбачувана. Через війну та близькість міста до активних бойових дій, у клубі відбулися серйозні зміни. З команди пішли віце-президент Євген Красніков та головний тренер Олександр Кучер, а також велика група легіонерів та українських футболістів, які були на провідних ролях минулого сезону, коли «Металіст» громив усіх своїх опонентів в першій лізі.

Але, на щастя, за короткий час новим наставникам Олегу Ратію та Олександру Призетку вдалося створити боєздатний колектив із тих, хто залишився, плюс підключити ще кілька новачків. І «Металіст» підбадьорився. Принаймні у трьох попередніх турах команда виглядала зовсім непогано, зовсім не нагадуючи дебютанта Прем'єр-Ліги. Навпаки, було таке відчуття, що суперники побоюються саме харків'ян.

Втім, усе найскладніше у «Металіста» ще попереду. Поки команда зовсім не має широкої лави запасних, а отже, будь-яка травма, хвороба чи дискваліфікація когось із основи може серйозно спантеличити тренерський штаб у виборі відповідної заміни. Приміром, вже зараз перед грою з «Колосом» треба думати, ким можна замінити захисника Пороха, який був вилучений в матчі з «Олександрією». Хоча, пригадаймо, що саме після того, як «Металіст» залишився у меншості, він зумів вирвати перемогу в минулому турі.

Статистика матчів

У чемпіонатах України на рівні Прем'єр-Ліги «Колос» та «Металіст» ще не зустрічалися. А ось у Кубку країни суперники грали один з одним в попередньому сезоні до 1/8 фіналу у Харкові. Тоді виграли господарі поля з рахунком 1:0. Переможний гол забив захисник харків'ян Мізюк.

Орієнтовні склади:

«Колос»: Волинець, Чорноморець, Гончаренко, Чоботенко, Золотов, Болбат, Мілько, Оріховський, Ільїн, Смирний, Безбородько

«Металіст»: Рибка, Каплієнко, Мізюк, Федорів, Романюк, Ралюченко, Коркішко, Танковський, Панасенко, Підлепенець, Прядун

Прогноз на протистояння:

Гра повинна вийти цікавою, оскільки обидві команди прагнутимуть перемоги. Шанси суперників оцінюємо приблизно порівну. Тож ставимо на нічию 1:1.

11 вересня, неділя

«Колос» – «Металіст»
Ковалівка. Стадіон «Колос». 15:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports»
КОЛОС - МЕТАЛІСТ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр - Ярослав Козик (Мукачеве)
Прогноз Sport.ua — 1:1
Parimatch
  • 2.48
  • 3.45
  • 2.80
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 2.48
  • 3.44
  • 2.80
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(11)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.