Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Кубок України
| Оновлено 29 жовтня 2021, 03:14
23227
164

Ще один крок до мрії. Металіст вибив Колос із Кубка України

Уперше на стадії 1/8 фіналу Кубка України цього сезону перемогли господарі поля

| Оновлено 29 жовтня 2021, 03:14
23227
164
Ще один крок до мрії. Металіст вибив Колос із Кубка України
ФК Металіст

Поєдинком у Харкові між місцевим «Металістом» та ковалівським «Колосом» мав завершитися розіграш 1/8 фіналу Кубка України з футболу, якби горезвісний COVID-19 не зірвав проведення в термін матчу «ЛНЗ» – «Дніпро-1». Утім, на зустріч лідера Першої ліги та представника Прем'єр-ліги на ОСК «Металіст» усе одно очікували з нетерпінням, оскільки це був той випадок, коли команда з нижчого дивізіону мала значно більші шанси на успіх, аніж представник «еліти».

Щодо «жовто-синіх» останнім часом говорять досить багато і виключно в амбітному ключі. «Металіст» усе ще виступає в рамках другого за силою дивізіону, проте йому вже готують місце у конкуренції проти донецького «Шахтаря» та київського «Динамо» у боротьбі за місця у Лізі чемпіонів УЄФА. Усе, що залишається робити колективу Олександра Кучера у подібній ситуації, – це грати у футбол та результатами власних виступів наближати момент виходу до «еліти».

Принагідно, харків'яни мали змогу пробувати свої сили у національному Кубку. І якщо на матчах попередніх раундів проти маріупольського «Яруда» (3:1) та томаківського «Скорука» (3:0) особливо не потренуєшся грати проти майстровитих команд, то ось зустріч проти чернігівської «Десни» (2:1) уже наштовхувала на думки про те, що «Металіст» готовий змагатися з командами-учасницями УПЛ. «Колос», для якого звітна зустріч була першою в поточному розіграші Кубка, був наступним опонентом, проте серія результатів у колективу Сергія Кузнєцова була значно гіршою, ніж у «сіверян» місяцем раніше.

Гості опинилися під серйозним тиском опонентів і на третину заповнених трибун уже від стартового свистка і з незвички заклякли досить швидко. Господарі показали відразу кілька варіантів розіграшу перед чужим штрафним із небезпечними моментами на завершальній стадії, але забити при цьому змогли лише зі стандартного положення. Тривожні сигнали надходили ще за попередніх навісів у володіння Волинця, але на 19-й хвилині кількість переросла в якість завдяки удару від захисника Мізюка.

Ураганний виступ у першому таймі у виконанні команди Кучера на цьому епізоді не завершився. «Металіст» не соромився будувати високий пресинг, тоді як індивідуальні якості Балулі та Харріса на вістрі були помітно вищими за ті, які демонстрували суперники в обороні. Голкіперу «Колоса», який тільки-но повернувся після травми, довелося досить багато працювати на підстрахуванні власних партнерів по команді, але своїх володінь скривдити він не дав.

Гра була повністю під контролем господарів поля до перерви, але Кучер чудово усвідомлював межі можливостей своїх підопічних, тож у другому таймі «Металіст» показав граничну стриманість у контролі м'яча. Із боку Сергія Кузнєцова тут же були спроби перебудови власної команди за допомогою замін, але вихід на поле Сітчінави і Ренана фактично нічого не привніс нового в гру «Колоса» в завершальній стадії. Ключовою персоною все одно залишався Володимир Лисенко, якого під кінець матчу могло і не бути на полі, якби бригада арбітрів була трохи уважнішою під час боротьби форварда проти суперників.

Навіть у спокійній течії поєдинку було помітно, що «Металіст» має більший ступінь організації, аніж суперники, тому з мінімальною кількістю загрози, що створювалася, харків'яни провели відносно спокійно більшу частину ігрового часу до фінального свистка. «Колос» показав себе в атаці повною мірою лише останні 5-10 хвилин, але й тут Удача була на боці харків'ян, тому пропустити цього вечора їм так і не судилося.

Безумовно, був один спірний момент на останніх секундах компенсованого часу у штрафному майданчику «Металіста», коли Підлепенець потягнув за футболку Лисенка, однак, як ми вже згадували, якби на матчі був VAR, «колоски» завершували б гру вдесятьох. А із показаним ними раніше футболом навряд чи навіть напівмомент у чужих володінь міг би виникнути у такий важливий відрізок зустрічі.
​​​​​​
Фінальний свисток арбітра Геннадія Серпутька відправив до чвертьфінального раунду Кубка України харківський «Металіст».

Кубок України. 1/8 фіналу.

«Металіст» – «Колос» - 1:0

Мизюк, 19

 Харрис, 67 –Лисенко, 20, Нгамба, 90+1

«Металіст»: Каневцев – Шопін (Горбунов, 68), Мизюк, Порох, Романюк – Ралюченко, Балулі (Підлепенець, 79), Сарапій – Харріс, Ріаскос (Банада, 87), Танчик (Пейшото, 68).

«Колос»: Волинець – Черноморець (Саків, 82), Новак, Павловець, Ром – Костишин (Ренан, 58), Нгамба, Богданов, Ільїн (Велетень, 82) – Нурієв (Сітчінава, 57) – Лисенко.

Арбітр: Геннадій Серпутько (Одеса).

Стадіон: ОСК «Металіст» (Харків).

Удари (у площину): 15 (6) – 5 (1)
Кутові: 6 – 7
Оффсайди: 2 – 3.

МЕТАЛІСТ - КОЛОС. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 9°C

Події матчу

19’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Мизюк (Металіст).
Оцініть матеріал
(56)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

ВІДЕО. Чемпіонат U19. Шахтар забив чотири м'ячі ЛНЗ
Футбол | 26 квітня 2024, 06:09 1
ВІДЕО. Чемпіонат U19. Шахтар забив чотири м'ячі ЛНЗ

«Гірники» без проблем розібралися із суперником

Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті
Теніс | 25 квітня 2024, 16:22 22
Уперше в кар'єрі. Ястремська вирвала перемогу в матчі після 0:6 у 1-му сеті

Даяна дивовижним чином зуміла переграти Еміліану Аранго в Мадриді

Коментарі 164
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
rus
Всех с победой!
FoZZy
Пощастило Лисенку, що ВАРу не було, а так би не дограв матч за бокс, а потім знову тут скиглили б у коментарях, що суддів "купили". Хоча, напевно, почнуть і так скиглити, бо "убогі" тільки й можуть, що скиглити.
Ёкарный Бабай
Поделом ковалевским пенальтистам. В чемпе забили 7 голов, это смешно, что нас представлял в еврокубках такой клуб, который без судейских подачек не в состоянии забивать голы.
name_footbol
Не хватает лавки! Но в целом дали бой! Не яркая игра, главное результат! Интересно какой будет жребий!
cucumber
я считаю, что такого грубияна как Лысенко нужно на пару матчей дисквалифицировать, то в поезде он к незнакомым женщинам пристает, то локтем в челюсть бьет. Очевидный хам, сразу видно что киевский мажор, такие и пьяные за руль садятся и быкуют постоянно.
fedd1979
Як не крути, а швидкий гол "Металіста" зіграв не на користь мистецтву. "Металіст" віг видати набагато краще шоу, якби йому треба було забивати
Алексей Голяченко
Желаю Металлисту попасть или на Динамо Киев или на Шахтер. Пора проверить как ваш клуб готов к УПЛ
Вячеслав Федак
Металлист с очередной ,заслуженной победой!Судья допускал ошибки и больше в пользу Колоса.Тем не менее клуб из Первой лиги выглядел интереснее и мощнее.Верещание заклятых друзяк-это подтверждает!
Даёшь Кубок!!!
cucumber
Ладно, всех с победой! Приятного всем вечера!
cucumber
Суркоботы послушайте тренера Колоса, адекватный мужик, понимает, что игры у них нет. Значит может что то и исправит в игре команды. Осознание собственно проблемы - пол дела по ее исправлению.
Baton
МОЛОДЦЫ! ХАРЬКОВ ДОЛЖЕН БЫТЬ В ФИНАЛЕ!
Wot_blitzoman Ничволодов В.О.
Не могу в комментариях понять срача ,особенно от киевлян.Кому это надо .Через год все увидим,а может уже и весной в Кубке.А наша команда ещё подрастет,появятся новые исполнители.Она и в этом обличье ничего,но не сегодня.Опять же главное что получен результат.Можно плести кружева,а на выхлопе иметь пролет.Вообще у команды наметился небольшой игровой кризис.Учитывая это можно считать результат гиперпозитивным.Тем кто видит пеналь на Лысом-вы действительно считаете ,что этот мертвый ,,Колос,,заслуживает такой же пенальти?
Baton
Вы только свою звезду славьте везде... Шапаренко - наш БОГ!!!!
cucumber
по ударам в створ 6 - 1! Какие могут быть вопросы? Колос - никакой. Металлист - чемпион!
M∆X
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
cucumber
Просто Металлист сильнее команд из премьер лиги, поэтому и проходит в четверть финал кубка ПОБЕДААААА!!!!! Металлист вперед за победой!!!!
Kroshnyi
Так наверное кротов никогда не тянули, как тянут эту харьковскую команду.
Видимо Ярославский хорошо заработал на продаже Металлиста и теперь вкладывает деньги в работу с судейской бригадой.
Ol.Dk
Правду не забаниш. Шуби були (можливо) давно, а от договорняки харкавський клуб грав недавно. Так що харкавчанін (попередник) не вдавися своєю слиною. І за договорняки гроші платив святий ваш ярославський. P.S. Адміни, надіють нікого не обідив з ваших любімих харкавчан і ржавих
vitalikss86
Металлист! Я говорил что он будет блистать! Я! Ждите все в УПЛ - мы покажем всем!
Baton
Как человек принадлижащий велосипеду, хочу попросить вас ЕВРОПЕЙЦЫ, вы хоть не гадьте после себя на природе, а то после вас у меня два контейнера мусоровозов за мои деньги...