Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 10 вересня 2022, 16:48
4071
10

Шахтар – Чорноморець. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України

Після чудової перемоги у Лізі чемпіонів гірникам треба знову налаштовуватись на Прем'єр-Лігу

| Оновлено 10 вересня 2022, 16:48
4071
10
Шахтар – Чорноморець. Прогноз та анонс на матч чемпіонату України
ФК Шахтар

Те, що створив «Шахтар» у першому турі групового етапу Ліги чемпіонів, обігравши на виїзді «Лейпциг» з рахунком 4:1, напевно, стало несподіванкою для багатьох шанувальників футболу в нашій країні, та й не тільки. Але час іде своєю чергою, той результат вже залишився в минулому, а попереду у гірників матч 4-го туру чемпіонату України, в якому підопічні Ігоря Йовічевича зустрінуться з одеським «Чорноморцем».

Шахтар

На відміну від єврокубкового турніру, в українській Прем'єр-Лізі «Шахтар» стартував не так яскраво та впевнено. У першому турі донецькі футболісти взагалі не змогли переграти харківський «Металіст 1925», завершивши зустріч внічию 0:0. А потім були дві мінімальні перемоги над «Кривбасом» та «Рухом» з однаковим рахунком 1:0. Причому у поєдинку з львів'янами гірники досягли позитивного результату, перебуваючи майже годину ігрового часу у меншості.

До речі, у тій грі з «Рухом» з поля було вилучено одного з лідерів нинішнього складу «Шахтаря» і, безумовно, головного творця успіху в лігочемпіонівському матчі у Німеччині Михайла Мудрика. Звичайно ж, його явно не вистачатиме у майбутній зустрічі з одеситами. Але в той же час, Ігор Йовічевич вже має досить широкий вибір виконавців, які можуть вирішити це питання.

Особливо допомогли гірникам зовсім нещодавні придбання, які відбулися або напередодні чемпіонату країни, або вже під час його проведення. Йдеться про Тейлора, Петряка, Зубкова і, звичайно, Шведа. Мар'ян теж провів блискучий матч з «Лейпцигом» і заслужив найвищу оцінку. Тепер тренери чекають від нього такої ж гри і у Прем'єр-Лізі.

І ще. Враховуючи невдалий старт у новому чемпіонаті головних конкурентів «Шахтаря» у боротьбі за золоті медалі київських динамівців, зараз дуже важливо донеччанам не втрачати свої очки та постаратися зробити запас міцності. Тому у грі з одеситами гірники, безумовно, будуть грати на перемогу.

Чорноморець

Після повернення Романа Григорчука до «Чорноморця», уболівальники клубу, зрозуміло, чекають на прогрес. Але поки що одесити не дуже вражають. У трьох матчах вони зуміли набрати лише два очки. Спершу була поразка в Києві на стадіоні імені В.Банникова від «Вереса» 0:1, а потім дві нічиї – з «Металістом 1925» на НСК «Олімпійський» 0:0 та вдома в Одесі на рідному стадіоні з «Інгульцем» 1:1. Автором єдиного поки що голу у складі моряків став легіонер з Канади Джейс Манджрекар.

Загалом, якщо говорити про нинішній склад «Чорноморця», то тут можна відзначити присутність кількох досить досвідчених футболістів, таких як С.Кравченко, Селін, Політило, Гладкий, Єрмаков, Бобко, Кузик, Непогодов та інші. До речі, 34-річний воротар одеситів вже встиг проявити себе в другому турі, коли взяв пенальті у грі з харків'янами.

Цілком можливо, що саме досвід допоможе одеситам успішно протистояти в матчі із «Шахтарем». Адже якщо брати за цим показником, то підопічні Романа Григорчука практично не поступаються суперникам. Інша справа як виконуватимуться вимоги наставника на футбольному полі і чи вистачить сил у них на обидва тайми? Подивимося.

Статистика матчів

В чемпіонатах України «Шахтар» та «Чорноморець» зустрічалися 51 раз. У 37 матчах успіху досягали футболісти з Донецька, у 7 вигравали одесити та ще 7 поєдинків завершилися внічию. Востаннє суперники зустрічалися в Одесі минулого сезону 21 серпня у 5-му турі. Гості перемогли з рахунком 3:0. Голи забили Судаков, Алан Патрік та Соломон. Але дійові особи, як ви розумієте, дуже змінилися як в одній, так і в іншій команді.

Орієнтовні склади:

«Шахтар»: Трубін, Конопля, Бондар, Матвієнко, Михайліченко, Степаненко, Бондаренко, Судаков, Петряк, Зубков, Швед

«Чорноморець»: Непогодов, Селін, Джеймс, Єрмаков, Салюк, Політіло, Кравченко, Плакса, Кузик, Брагару, Гладкий

Прогноз на протистояння:

Після успіху в Лейпцигу «Шахтар» явно на підйомі і намагатиметься продовжити переможну для себе серію. «Чорноморець», звичайно, буде проти цього, але поки що видно, що команда не вийшла на пік своєї форми. Тому ставимо на гірників 3:1.

10 вересня, субота

«Шахтар» – «Чорноморець»
Львів. Стадіон «Арена-Львів». 17:00
ТБ-трансляція на телеканалі «Setanta Sports»
ШАХТАР - ЧОРНОМОРЕЦЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Арбітр - Микола Балакін (Київська обл.)
Прогноз Sport.ua — 3:1
Parimatch
  • 1.23
  • 6.50
  • 12.00
Сделать ставку Зробити ставку
1xBet
  • 1.24
  • 6.50
  • 11.50
Сделать ставку Зробити ставку
Оцініть матеріал
(14)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Анчелотті обрав роль для Луніна на наступний сезон після матчу Євро
Футбол | 23 червня 2024, 19:51 9
Анчелотті обрав роль для Луніна на наступний сезон після матчу Євро

Тренер вважає, що українцю поки зарано довіряти роль «першого номера» у команді

Таблиці Євро-2024. Угорщина стала конкурентом України у списку третіх місць
Футбол | 24 червня 2024, 06:23 43
Таблиці Євро-2024. Угорщина стала конкурентом України у списку третіх місць

Німеччина та Швейцарія вийшли до 1/8 фіналу, Шотландія залишає чемпіонат

Коментарі 10
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Inseption
Нету трансляции на телеканале зачем ставить логотип если нету 
Andrey
Чорноморець переможе 1:0
Фанькин кот
Фань, я понимаю, Динамка 5 раз подряд с позором продула, на последнем месте в УПЛ надёжно закрепилась. Да, горюшко-то какое...
Но, Фань, кончай бухать с горя! Соберись! Напиши что-нибудь, ведь центральный матч тура! На крайняк пожелай удачи Черноморцу, а Шахтёру - проиграть 0-3 (как недавно Динамо Днепру-1). Но хоть что-нибудь напиши!
Мы ждём твоих незабвенных опусов
Calm
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
Злий Глобинець
Шахтар має впевнено перемагати в цьому матчі і виходити на 1 місце в УПЛ. Тим більше, така славна вікторія в Німеччині має додати впевненості натхнення молодим гравцям гірників.