Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Ліга чемпіонів
| Оновлено 07 вересня 2022, 10:02
29656
101

Порядок б'є клас. Шахтар видовищно розбив РБ Лейпциг

Футболісти Ігора Йовічевіча вдало стартували на міжнародній арені

| Оновлено 07 вересня 2022, 10:02
29656
101
Порядок б'є клас. Шахтар видовищно розбив РБ Лейпциг
ФК Шахтар Донецьк

У Лейпцигу на полі стадіону «Ред Булл Арена» донецький «Шахтар» провів перший єврокубковий матч цього сезону. Суперником команди Ігора Йовічевіча були німецькі «бики», які за підсумками минулого сезону посіли четверте місце в Бундеслізі, а також дісталися півфіналу Ліги Європи УЄФА.

Букмекери не вірили у можливий успіх «гірників», насамперед через те, що за останні пів року їхній склад зазнав значних змін, і явно не на краще. Через повномасштабне вторгнення росії в Україну «Шахтар» залишили всі легіонери, окрім Лассіни Траоре, а замість них прийшли лише два, та й ті зовсім іншої якості.

Як наслідок, авторитетний портал Transfermarkt оцінює орієнтовну середню вартість гравців «Лейпцигу» у 7 разів вище, ніж таку ж у «Шахтаря». Однак, як відомо, гроші у футбол не грають, а тому шанси у чемпіона України були, і донеччани зробили все можливе, щоб вивезти з Німеччини очки.

І поєдинок для підопічних Йовічевіча розпочався дуже вдало: вже на 16-й хвилині Мар'ян Швед після вдалого пресингу обікрав голкіпера господарів Петера Гулачі за межами штрафного майданчика, після чого залишалося лише точно пробити у порожні ворота з дальньої дистанції, з чим новачок «Шахтаря» без проблем упорався, ставши героєм першої половини матчу.

Другий тайм розпочався для «Шахтаря» невдало. «Лейпциг», як і очікувалося, намагався відігратися і на 57-й хвилині досяг свого. Сімакан на правому фланзі штрафного майданчика завершив передачу від Собослаї, розстрілявши ворота Анатолія Трубіна. Проте раділи взяттю воріт «бики» та їхні вболівальники недовго.

Вже наступної хвилини українська команда знову повела у рахунку. 25-річний Мар'ян Швед зібрав в одному поєдинку більше везіння, ніж за всю кар'єру до того. Якщо у ситуації з першим голом він, можна сказати, скористався подарунком від воротаря, то другий м'яч Мар'ян забив за допомогою рикошету від захисника. До речі, для Шведа це другий матч у Лізі чемпіонів, у першому він також відзначився голом, але тоді виступав за шотландський «Селтік» у кваліфікації турніру.

На цьому футболісти «Шахтаря» навіть не думали зупинятися. За 15 хвилин до кінця основного часу Михайло Мудрик змусив кусати лікті босів лондонського «Арсенала», які відмовилися задовольнити фінансові запити «Шахтаря». 21-річний вінгер точно пробив у правий кут після передачі від Георгія Судакова.

«Куди вже гірше», - могли спитати німецькі вболівальники після такого розвитку подій. Виявилося, що гірше може бути! Мудрик доповнив особистий актив ще одним асистом на Лассіну Траоре, який довів рахунок до розгромного.

4:1 – «Шахтар» стартував у Лізі чемпіонів із сенсаційної перемоги та очолив турнірну таблицю своєї групи. У паралельному поєдинку мадридський «Реал» виграв у шотландського «Селтіка» (3:0), з яким «гірники» зіграють наступного тижня в рамках другого туру.

Ліги чемпіонів УЄФА. Груповий етап. Група F. 1-й тур.

«РБ Лейпциг» – «Шахтар» - 1:4

Сімакан, 57 – Швед, 16, 58, Мудрик, 76, Траоре, 85

Сімакан, 61 – Конопля, 50, Трубін, 60, Джурасек, 89

«РБ Лейпциг»: Гулачі – Гальстенберг (Раум, 46), Орбан, Діалло, Сімакан – Шлагер (Генріхс, 70), Лаймер (Айдара, 82) – Нкунку, Собослаї – Вернер (Форсберг, 70), Сілва.

«Шахтар»: Трубін – Конопля, Матвієнко, Бондар, Тейлор – Степаненко (Кривцов, 86) – Мудрик, Судаков, Бондаренко (Джурасек, 62), Зубков (Траоре, 70) – Швед (Петряк, 62).

Арбітр: Жоау Педру Піньєйру (Португалія).

Стадіон: «Ред Булл Арена» (Лейпциг, Німеччина).

Удари (у площину): 12 (2) – 5 (4)
Кутові: 9 – 1
Офсайди: 2 – 0.

РБ ЛЕЙПЦИГ - ШАХТАР. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Температура: 18°C

Події матчу

85’
ГОЛ ! М'яч забив Лассина Траоре (Шахтар Донецьк).
76’
ГОЛ ! М'яч забив Михайло Мудрик (Шахтар Донецьк).
58’
ГОЛ ! М'яч забив Мар'ян Швед (Шахтар Донецьк).
57’
ГОЛ ! М'яч забив Мохамед Сімакан (РБ Лейпциг).
16’
ГОЛ ! М'яч забив Мар'ян Швед (Шахтар Донецьк).
Оцініть матеріал
(195)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин
Коментарі 101
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Flashback
Неожиданно! Распиаренный Де Дзерби с кучей бразил начал с пролета Шерифу, Йовичевич с украинской основой уверенно переиграл немцев. Удачи в дальнейшем!
Nordenus
Просто представьте лица бразильцев которые свалили из Шахтера
Remark
Слава Украине! Шахтер просто молодца!
Сказать, что результат неожиданный - это вообще ничего не сказать.
П. С. Я в шоке.
ash
Виявляється, українці можуть грати в ЛЧ і перемагати!
sahka1981
Браво! Просто красунчики, дуже класний матч!
romanchik.8409
Украинский Шахтёр сегодня порадовал очень!!!
roman75zpr
Это было круто! Мягко говоря
Cityzen83
Фантастика! Уже точно можно сказать, что в этом году одна команда в ЛЧ выступила лучше ,чем в прошлом году обе команды. И это войны не небыло. Огромнейшее спасибо за игру наша УКРАИНСКАЯ команда. Мне 3 часа назад знакомый написал вопрос - думаешь Шахта хоть очко за 6 игр возьмет ,я ответил - нет, уверен 6 пролетов. Да и вообще был уверен ,что все наши команды в этой евровесне займут последние места в группах. После этого матча я поверил в чудеса. 
Слава Україні, слава ЗСУ!!! Разом ми всіх переможемо.
123455432
Всі гравці молодці. Весь тренерський штаб зробив велику роботу. Всі красавички. Окремо приємно за Траоре. Відновився і одразу забив гол в ЛЧ. Чудовий матч від Шахтаря
Aleks04
Останні події в країні не перестають тішити. Віримо, що наступні дні потішать ще більше. Слава Україні! Слава ЗСУ!
Олег Мандрівник
Оказывается можно и из украинцев сделать команду, и без бразильцев
Sunrise
Что тут скажешь? Просто невероятно! Перетерпели и продемонстрировали эталонные контры.
Великолепно! 
Злий Глобинець
Супер!!!
Майже ніхто не вірив, переважна більшість дописувачів тут прогнозували розгром. І тільки ми, найвідданіші фани Шахтаря, до кінця вірили у рідну команду!
Як я писав у прогнозі на матч, Ліга Чемпіонів - то величезний стимул для молодих гравців заявити про себе на увесь футбольний світ. І сьогодні молодий оновлений Шахтар з гідність здав свій перший "екзамен"!
Вітаю всю футбольну Україну з ПЕРЕМОГОЮ!
pricolist
Вгадав Шахтар із Йовічевічем, принаймі зараз він дає результат. Також приємно дивитись на молодих українських хлопців, у них горять очі. Мудрик молодчага 
Lesovij7
Просто браво Шахтер, красавцы
Alexander Киев
Волейбол (збірна) + баскетбол (збірна) + футбол (Шахтар) = ❤️ наші спортивні герої 🇺🇦
maksum139
Молодці особливо Швед і Мудрик
Тарас Чубак
Молодці!!! Не без фарту у перших двох, але його теж треба заслужити! І Мудрик підтвердив, що коштує хороших грошей. Не треба забігати вперед, але з таким Лейпцигом і за друге місце можна поборотись, головне щоб у Шахти це була не випадковість. Коротше підняли настрій, тепер очікуємо очок від Динамо та Дніпра, вона нам зараз дуже треба 
123455432
Шахтар молодці, але розслаблятися не можна. Ще треба багато сил докласти щоб хоча б в Лігу Європи попасти. Але сьогодні вони зіграли, як ніколи круто. Слава Україні!
AЛВ
Всі знають,що УКРАЇНА  найсильніша.!!! ПЕРЕМОГА=УКРАЇНА.!!!