Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат Європи
| Оновлено 03 вересня 2022, 18:29
3471
1

Естонія – Україна. Прогноз і анонс на матч Євробаскета

Українські баскетболісти проведуть ключовий поєдинок групового етапу

| Оновлено 03 вересня 2022, 18:29
3471
1
Естонія – Україна. Прогноз і анонс на матч Євробаскета
fiba.basketball

Зустріч Естонія - Україна відбудеться в суботу, 3 вересня, в Мілані. Початок поєдинку о 18.00 за київським часом. У прямому ефірі матч покаже телеканал «Хsport».

Після успішного у всіх відносинах матчу проти Великобританії підопічні Айнарса Багатскіса мають провести ще один дуже важливий поєдинок. Сьогодні в суперниках у збірної України буде національна команда Естонії і в разі перемоги українські баскетболісти максимально наблизяться до виходу з групи.

Наші сьогоднішні суперники мають об'ємну історію своїх виступів, але найкращі сторінки в ній були написані досить давно. Естонці шість разів брали участь у фінальних частинах Чемпіонатів Європи, а найкращими результатами для прибалтів стали два п'ятих місця на турнірах 1937 та 1939 років та шоста фінальна позиція на Євробаскеті-1997. Ще дві континентальні першості збірна Естонії навряд чи можна занести собі до активу. На турнірі 2001 року вони стали чотирнадцятими із шістнадцяти команд, а на Євробаскеті-2015 фінішували на двадцятій позиції серед двадцяти чотирьох учасників.

У складі прибалтійської команди відсутні по-справжньому топові баскетболісти. Однак у колективі присутня ціла низка гравців з іспанської АСВ Ліги, що вже є своєрідним знаком якості і два молоді проспекти з-за океану (йдеться про Хенрі Дрелла та Керра Кріісу), які можуть вдало розвинути свою кар'єру. Також варто звернути увагу на досвідченого ветерана Сіма-Сандера Вене. На його рахунку 63 гри в Євролізі у складах «Жальгіріса» та «Гран Канарії», а також багатий досвід виступів у топових дивізіонах Іспанії, Італії та Франції.

Загалом, заявка збірної Естонії на Євробаскет виглядає наступним чином:

Захисники: Сандер Раієсте («Басконія», Іспанія), Стен Сокк («Харілаос Трікупіс», Греція), Мартін Дорбек («Калєв»), Керр Крііса («Арізона Уайлдкетс», NCAA), Крістіан Кулламяе («Бургос», Іспанія)

Форварди: Хенрі Дрелл («Вінді Сіті Буллс», G-Ліга), Маттіас Тасс («Даброва Горніца», Польща), Сім-Сандер Вене («Хапоель Єрусалим», Ізраїль), Майк-Калєв Котсар («Басконія», Іспанія), Янаіи Йоесаар («Анвіл», Польща), Крістіан Кітсінг («Калєв)

Центровий: Рауно Нургер («Гіпускоа», Іспанія)

Ще одним цікавим фактом про естонську збірну стала своєрідна сімейна наступність у команді. Одразу три баскетболісти з дванадцяти (Крістіан Кулламае, Стен Сокк та Керр Крііса) є синами багато погравших в національній команді Естонії в 90-х і в нульових Герта Кулламяе, Тійта Сокка та Вальмо Крііси відповідно. Причому, перші двоє були дуже помітними гравцями свого покоління в Європі.

У своєму дебютному поєдинку на Євробаскеті-2022 Естонія розгромно програла збірній Італії – 62:83. Найрезультативнішим у складі прибалтів став Керр Крііса, на його рахунку 20 набраних очок та шість результативних передач. Усі інші гравці в складі наших сьогоднішніх суперників не дотягли до позначки в десять очок.

Жереб не надто часто зводив разом сьогоднішніх опонентів. У двадцять першому столітті Україна та Естонія провели лише три очні зустрічі. У серпні 2009 року команди разом виступали в додатковому раунді кваліфікації для збереження прописки в Дивізіоні А європейського баскетболу (тоді ФІБА мала дуже хитромудру схему для збірних) і двічі сильнішими були наші баскетболісти – 71:64 (вдома) та – 75:72 (в гостях). А ось останнє побачення з прибалтами залишило мало добрих спогадів для українців. На груповому етапі Євробаскета-2015 синьо-жовті поступилися естонцям – 71:78, причому наша національна збірна вважалася явним фаворитом того поєдинку.

Значення перемоги у сьогоднішньому матчі важко переоцінити. По суті, це буде зустріч за вихід із групи. І незважаючи на те, що команди після цього проведуть ще по три поєдинки, враховуючи те, що показали збірні в першому турі Євробаскета, ця заява буде дуже близькою до істини. Залишається побажати нашій збірній не повторити помилки 2017 року, а підтвердити передматчеві розклади, згідно з якими українцям прогнозують перемогу провідні букмекерські контори і вже після другого туру опинитися однією ногою на стадії плей-оф Євробаскета-2022.

Прогноз Sport.ua: перемога збірної України

Команди

Ігри

Перемоги

Поразки

М´ячі

Різниця

Очки

1. Україна

1

1

0

90:61

+29

2

2. Італія

1

1

0

83:62

+21

2

3. Греція

1

1

0

89:85

+4

2

4. Хорватія

1

0

1

85:89

-4

1

5. Естонія

1

0

1

62:83

-21

1

6. Велика Британія

1

0

1

61:90

-29

1

3 вересня

Естонія – Україна

Великобританія – Хорватія

Греція – Італія

Оцініть матеріал
(22)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19
Футбол | 03 травня 2024, 22:23 1
Україна дізналася суперників у відбірковому раунді Євро-2025 U-19

Команда Михайленка потрапила до групи з Нідерландами, Словенією, Казахстаном

Плей-оф НБА. Індіана та Нью-Йорк відправили Янніса та Ембіїда у відпустку
Баскетбол | 03 травня 2024, 08:47 1
Плей-оф НБА. Індіана та Нью-Йорк відправили Янніса та Ембіїда у відпустку

Мілуокі та Філадельфія програли серії першого раунду

Коментарі 1
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
Oliynuk_sport
Прогноз 60:70