Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Чемпіонат світу
| Оновлено 27 серпня 2022, 22:22
5052
7

Україна – Сербія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату світу

Наші старі знайомі, з якими можна досягати позитивного результату

| Оновлено 27 серпня 2022, 22:22
5052
7
Україна – Сербія. Прогноз та анонс на матч чемпіонату світу
CEV

Чоловіча національна збірна України з волейболу у своєму стартовому поєдинку на чемпіонаті світу 27 серпня зустрінеться із командою Сербії. Волейболісти цієї країни дуже добре знайомі українцям, адже вони зустрічалися одни з одними на двох останніх чемпіонатах Європи, а ще на міжнародному турнірі, який проходив у Запоріжжі в минулому році.

Україна

Підопічні Угіса Крастіньша підготовку до чемпіонату світу розпочали ще із «Золотої Євроліги», де вони впевнено зуміли пробитися до «Фіналу чотирьох». Ось тільки у вирішальний період турніру справи у наших хлопців не склалися. Спершу вони програли у півфіналі збірній Чехії 2:3, а потім в матчі за 3 місце також у п'яти сетах поступилися Хорватії.

Далі підготовка цілеспрямовано проходила у липні в Латвії, а у серпні в Польщі. Саме тут у польському місті Радом українці провели чотири контрольні поєдинки зі збірною Польщі 2:3, Ірану 3:1 та два з Мексикою 4:0 та 3:1.

За словами наставника нашої збірної, загалом команда зараз перебуває у хорошій формі і готова грати з будь-якими суперниками, в тому числі з добре знайомою нам Сербією. Головне, показати свою гру і постаратися зробити якнайменше своїх помилок.

Сербія

Якщо українці цього літа грали в «Золотій Євролізі», то Сербія провела 12 матчів в турнірі рангом вище – волейбольній Лізі націй. Втім, виступили там вони не дуже вдало, перемігши лише у п'яти поєдинках. В результаті серби посіли далеке 11 місце, не зумівши пробитися в плей-оф. Особливо болючими для них виявилися поразки від Словенії та Ірану з однаковим рахунком 0:3, а також від Німеччини 2:3, яка у світовому рейтингу поступається балканцям шість позицій.

Також збірна Сербії вже у Польщі в середині серпня брала участь у міжнародному турнірі «Меморіал Вагнера». Там вона обіграла Іран 3:2, але програла Аргентині 1:3 та господарям майданчику 0:3.

У заявковому списку на чемпіонат світу наставник сербів Ігор Колакович (до речі, сам він із Чорногорії) включив багатьох досвідчених гравців, включаючи 34-річного Марка Подрашчаніна та 30-річного Сречко Лісінаца (обидва центральні блокуючі минулого сезону виступали за італійський «Трентіно», який дійшов до фіналу Ліги чемпіонів), догравальників 35-річного Неманью Петрича та 29-річного Уроша Ковачевича, двох діагональних 30-річних Александра Атанасійовича та Душана Петковича, а також 30-річного зв’язуючого Ніколу Йововича.

Особисті зустрічі

Як вже зазначалося раніше, Україна та Сербія зустрічалися на двох попередніх чемпіонатах Європи. У 2019 в чвертьфіналі Сербія з великими труднощами перемогла Україну з рахунком 3:2. А у 2021 році суперники на першому етапі грали разом в групі А. Незважаючи на підсумковий рахунок 3:0, дві з трьох партій серби взяли лише з мінімальною перевагою 27:25 та 26:24. Та й у третьому сеті розрив був невеликий 25:21.

Можна згадати ще й міжнародний турнір у Запоріжжі в 2021 році. Там Україна та Сербія зустрічалися двічі. Спочатку виграли гості в трьох партіях, а у фіналі Україна виявилася сильнішою 3:2.

Прогноз фахівця

Михайло Мельник, президент Федерації волейболу України:
– Наша збірна добре підготувалася до цього чемпіонату світу, що показали нещодавні контрольні матчі. А з огляду на те, що команда Сербії нам добре знайома і всі останні ігри з нею у нас були дуже завзятими, вважаю, що ми маємо право розраховувати на позитивний результат. Вірю в наших хлопців та бажаю їм перемоги. Це буде великий подарунок для всієї нашої країни у такий важкий час.

Parimatch
  • 5.30
  • -
  • 1.16
Зробити ставку Зробити ставку
1xBet
  • 4.54
  • -
  • 1.16
Зробити ставку Зробити ставку

27 серпня, субота

Україна - Сербія
Катовице (Польща). Спорткомплекс «Spodek». 21:30
ТВ трансляція на телеканалі «УНІАН»
УКРАЇНА - СЕРБІЯ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ
Прогноз Sport.ua — 3:2

Оцініть матеріал
(25)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?
Футбол | 24 квітня 2024, 12:20 19
Схоже, Касільяс недооцінює Луніна. Забув, як над ним насміхався Кан?

Колумністу Sport.ua Олексію Сливченку не сподобалося одне з останніх висловлювань легенди «Реала»

Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати
Футбол | 24 квітня 2024, 07:31 2
Гравець Реала заявив, що гол Барселони у ворота Луніна мали скасувати

Тоні Кроос вважає, що Андреас Крістенсен притримував його під час забитого м'яча

Коментарі 7
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.
veter
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
VikyKrasotulechka90
Користувача заблоковано адміністрацією за порушення правил
max171717
З турнірноі точки зору для нас цей матч можно грати без напруги,адже для виходу далі достатньо перемоги над Тунісом і Пуерто РІко.При всій повазі,навіть с Тунісом проблем зовсім не повинно бути,не кажучи вже про пуерторіканців.
Chystyi_stavok
А по ТБ хоч покажуть чи варто дивитись лише в інтернеті? Бо блін, такий турнір і навіть елементарний XSPORT не захотів транслювати.
Віталій Ткачук
Навіть президент ФВУ обережний в своїх прогнозах, а ви кажете...