Підтримати українських військових та людей, які постраждали через війну

Україна. Прем'єр Ліга
| Оновлено 26 серпня 2022, 14:36
344
0

Сергій ЛАВРИНЕНКО: «Війна — це трагедія, а все інше можна виправити»

Керманич оцінив гру команди в першому матчі сезону УПЛ

| Оновлено 26 серпня 2022, 14:36
344
0
Сергій ЛАВРИНЕНКО: «Війна — це трагедія, а все інше можна виправити»
ФК Інгулець

Головний тренер «Інгульця» Сергій Лавриненко на прес-конференції після матчу 7-го туру УПЛ із «Олександрією» (1:2) відповів на запитання журналістів:

– Програвати не тільки першу гру, а й узагалі програвати – неприємно. Проте я хочу привітати всіх із початком чемпіонату, а також подякувати Збройним силам України за те, що ми маємо можливість почати та надалі грати в цьому сезоні. Українці — це сильна нація та сильний народ. Тим, що ми розпочали цей чемпіонат ми показуємо, що ми можемо в складних ситуаціях грати та робити свою роботу.

Стосовно гри, вона була доволі цікава. Було доволі багато гольових моментів. Суперники трохи краще їх реалізовували, тому саме вони сьогодні взяли три очки. Але в нас також було кілька хороших нагод, аби забити м’яч. Був дуже хороший момент, коли Запорожець влучив у стійку, або в Одарюка.

Але сталось так, як сталось – ми не змогли забити в своїх моментах, а суперник реалізував два своїх шанси. Хоча другий гол був таким собі: власне атака хороша, а завершення – влучив гравець, і влучив. Цуріков – дуже кваліфікований футболіст.

Але я не буду сварити своїх хлопців, бо вони намагались увесь час урятувати цю гру. Десь не вистачило. Але ми залишились задоволені їхнім прагненням до перемоги. Сподіваюсь, що в наступних іграх команда буде тільки прибавляти, показувати змістовну гру, і, найголовніше – результат.

Зараз потрібно проаналізувати не тільки момент із другим голом, а й усю гру загалом. Хлопці тривалий час не мали ігрової практики – ледь не рік без офіційних матчів, тому ця павза, пов’язана з війною, ще не відомо, як позначиться на всіх інших командах.

Ми всі зараз живемо у моменті, тому ніхто не знає, як воно буде завтра. Сьогодні трагедії ніякої не було. Війна — це трагедія, а все інше можна виправити.

– Поява на полі Сергія Сітала не з перших хвилин була тренерським рішенням?

– Так, у нас були проблеми з вибором гравців. Ні Сітала, ні Одарюка, ні Ченбая не було, коли ми грали останній спаринг проти «Кривбасу» тиждень тому. Були складнощі під час останнього тижневого циклу, були мікротравми, були хворі футболісти. У наступному матчі сподіваюсь, що всі будуть живі-здорові.

– Як вам нова ігрова форма команди?

– У нас були кольори на вибір, і ми обрали саме такі. Вони нагадують кольори «Зірки» з Кропивницького? Це випадковий збіг. Не має ніяких паралелей між тим клубом, де я працював раніше, і тим, де працюю зараз.

– Де буде проходити наступна гра проти «Металіста»?

– Наступна гра проти «Металіста» планується 29 серпня, в Ужгороді, о 13:00.

– Устигнете відновитись до того матчу?

– Ми будемо в трошки нерівних умовах, бо «Металіст» грав учора, а ми – сьогодні, а вже завтра вирушаємо до Ужгороду. Але скаржитись немає на що. Головне, що ми відновили чемпіонат. Складнощів під час нього в майбутньому буде дуже багато.

– Завдання на сезон?

– Кожен хоче виступити якнайкраще, і ми в цьому не є виключенням. Сподіваюсь, що цей рік проведемо краще, аніж попередні. Головне, що було з кого вибирати серед футболістів.

– Чого немає в заявці Марусича?

– Контракт із ним підписано, вірили, що сьогодні вирішимо юридичні моменти. Сподіваюсь, що до гри з «Металістом» він буде повноцінно в нашій команді.

Події матчу

62’
ГОЛ ! М'яч забив Олександр Кучеренко (Інгулець).
48’
ГОЛ ! М'яч забив Андрій Цуріков (Олександрія).
22’
ГОЛ ! З пенальті забив Сергій Рибалка (Олександрія).
Оцініть матеріал
(1)
Повідомити про помилку

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть

Налаштувати стрічку
Налаштуйте свою особисту стрічку новин

ВАС ЗАЦІКАВИТЬ

Український захисник побореться за титул. Відомі фіналісти Кубка чемпіонів
Футбол | 02 травня 2024, 07:15 0
Український захисник побореться за титул. Відомі фіналісти Кубка чемпіонів

Євген Чеберко разом із Коламбус Крю пробився у фінал Ліги чемпіонів КОНКАКАФ

Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?
Футбол | 02 травня 2024, 06:40 25
Німеччина буде представлена 5 клубами у ЛЧ. Чи потрапить Шахтар в основу?

Вже відомі всі 5 клубів: Байєр, Баварія, Штутгарт, РБ Лейпциг, Боруссія Д

Коментарі 0
Введіть коментар
Ви не авторизовані
Якщо ви хочете залишати коментарі, будь ласка, авторизуйтесь.